Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Links

Wie ’s ochtends vroeg met zijn moede hoofd met de auto op een landweggetje in Engeland vertrekt, vergeet wel eens, dat men daar links moet rijden. Op zich is dat geen probleem. Er is op dat moment weinig verkeer, dus zal hoogstens een passerende egel dankbaar zijn, of juist ongelukkig, doordat u niet, of juist net wel op zijn helft rijdt.

Als u een Brit tegenkomt, is het probleem in de regel vrij snel opgelost. De Brit heeft thuisvoordeel en zal u voor gek of voor toerist houden, en zo lang en zo strak aan zijn linkerkant blijven rijden, dat u tijdig een lichtje op gaat. Ineens denkt u, ho, links!

Deze vakantie had ik echter een heel enge ervaring. Ik reed niets vermoedend aan de linkerkant van de weg en plotseling kwam ik iemand tegen die, het was inderdaad nog tamelijk vroeg, aan dezelfde kant reed. Althans, aan mijn linkerkant. En die mijn kant op reed.

Ik ging dus twijfelen. Wat is links? Reed ik wel links? Liet mijn gas los, maar aarzelde nog. Ik ging dicht bij de middenstreep rijden. Mijn tegenligger reed ook wat langzamer, maar het moment naderde dat we elkaar zouden raken. Ik gaf een ruk aan het stuur en reed aan de rechterkant verder. De botsing was vermeden.

Ik keek naar mijn tegenligger.

Die sloeg met zijn hand tegen zijn voorhoofd.

Schrijver: Jan R. Lunsing, 11 augustus 2011


Geplaatst in de categorie: verkeer

2.8 met 8 stemmen 444Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
George
Datum:
11 augustus 2011
Haha (is goed afgelopen dus het mag). De tegenligger was vast een slaperige continentaal.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)