Inloggen

Alle inzendingen over On

588 resultaten.
Sorteren op:

Bush-aanhanger?

beschouwing
1,9 met 7 stemmen 2.071
...War on Terror nooit worden gewonnen en islamiseert de wereld maar door en door. Moet het Westen vrezen? Persoonlijk weet ik het niet. Als de juiste types maar worden gespaard....!

De markt van boeren, vissers en jagers

verhaal
0,4 met 12 stemmen 2.025
...Szymborska. Ze zeiden dat als je in je roeping leeft elke activiteit tot een kunst wordt. Zeker, het zijn mooie woorden, maar juist op die muur van het financiële succes vond ik het een wrange zin. Een soort verheerlijking van (zelf)verrijking. Nee, dan zoek ik achter de kunst en achter de...

bewering
1,5 met 6 stemmen 120
Rare Bird - Down on the floor, rauw en mooi...
Fred16 okt. 2012Lees meer…

bewering
3,7 met 10 stemmen 156
Weer eens een muziekje, voor alle mensen van wie ik houd. Murray Head - Sorry, I love you. Het toverwoord is drie, the joke is on me.....

Electoraal graf.

bewering
4,7 met 3 stemmen 295
De manier waarop Donald Trump thans campagne voert lijkt soms op een (on)bewuste strategie om zijn eigen electorale graf te graven. "Na mij de zondvloed"...

bewering
4,5 met 4 stemmen 182
De term ‘War on terror’ is verleden tijd. De ‘Oorlog tegen drugs’ wordt nog steeds gevoerd door de wereldleiders. Zij zouden zich met dezelfde energie eens moeten richten op de ‘Oorlog tegen wapens’.

(On)mogelijke app

bewering
5,0 met 5 stemmen 373
Het lijkt verstandig als Minister De Jonge zijn app terugtrekt omdat het een doodlopende weg lijkt die te ontwikkelen en te gebruiken. Praktisch en ethisch zijn we nog niet aan deze (on)mogelijke app toe.

Fragiel

dagcolumn
3,9 met 7 stemmen 145
...waar onze, pas overleden reuzenvriend van zachtheid over schrijft Leo, Vrome Man (vroom: sterk, dapper, koen) in zijn gedicht MENS Mens is een zachte machine, een buigbaar zuiltje met gaatjes, propvol tengere draadjes en slangetjes...

(On)gedierte

verhaal
3,1 met 10 stemmen 730
...ze met enige schrik op haar gezicht. "Ze wou even zeggen dat ze één fret met twee jongen mist. Haar zoontje heeft het frettenhok gisteren niet goed dicht gedaan".

on-gedierte....

verhaal
4,2 met 4 stemmen 190
...mijn zool. Nog even kijkt hij en schiet dan verontwaardigt achter de voorraad dozen. Hij schaamt zich kapot. Ik gooi zijn staart in de bak. Kan het óók niet helpen en ben allang blij dat ik zelf niet gevallen ben. Pas drie dagen later zie ik hem weer. Arrogant met zijn neus omhoog. En...

Rock on!

verhaal
4,2 met 4 stemmen 78
...ik ook niet meer aan. Hoewel op een onbewaakt en eenzaam moment …, Rock on!

(On)rust

bewering
4,0 met 2 stemmen 90
...van de voorzitter van de Europese Commissie Von der Leyen stelt enerzijds gerust (vóór 2021 is er een vaccin) maar veroorzaakt van de andere kant veel onrust (je mag ouderen in het verzorgingshuis niet bezoeken tot 2021). Er moet toch een meer humane oplossing zijn om iemand in de laatste...

(ON)STERFELIJKHEID

dagcolumn
3,1 met 13 stemmen 197
...geval een van de eerste organen zijn om te sneven tijdens het lichamelijk stervensproces. De vraag welke delen van onze totaliteit kunnen voortleven, zal ik in een volgende aflevering proberen te behandelen..

Zijden draad, die doorgeknipt kan worden.

bewering
3,1 met 7 stemmen 1.816
De zelf gekozen dood van de relatief nog zo jonge acteur en zanger Antonie Kamerling doet ons pijnlijk voelen hoe breekbaar het menselijk bestaan is. Ons levens(on)geluk hangt aan een zijden draad, die doorgeknipt kan worden.

bewering
2,0 met 7 stemmen 885
De aanslagen van elf september waren verschrikkelijk. Maar daardoor is de wereld niet veranderd. De wereld is veranderd door de onverantwoorde en bloedagressieve manier waarop George W. Bush erop heeft gereageerd met zijn stompzinnige 'War on Terrorism'.

Green On Red - Jamie

beschouwing
3,9 met 7 stemmen 161
...ontzettend veel dank, want hij was één van mijn muzikale inspiratiebronnen.

Het silhouet van het kind

hartenkreet
4,0 met 4 stemmen 254
Het silhouet van het kind van toen zit verscholen, achter de kennis en ervaring in de schaduw van het masker. Maar ik verklap je dit: het zit er nog, avontuurlijk ondeugend, lichtend, wachtend, steeds zoekend en is vrijwel on-zichtbaar verwerkt in het mozaïek, ondanks alles.

De helm van Mambrino

verhaal
3,2 met 4 stemmen 1.133
...zijn hoofd heeft dat schittert.” ”En dat is de helm van Mambrino”, zei Don Quichot.

Onze Cor gaat naar de States - voor de roadmovie

dagcolumn
4,4 met 9 stemmen 232
...geregistreerd door de CIA. Maar de tijden veranderen. Hun startpunt Palo Alto. Met als oriëntatiethema voor onderweg: ‘Vrije liefde is niet langer shockerend maar stemt weemoedig.’

Idee 117.

verhaal
2,3 met 14 stemmen 1.469
...leert als inspecteur van de kavallerie. De Nederlanders zijn geen volk van paarden, noch paardenvolk. Ik beweer dat er uit Pope's 'Essay on men' en zulke werken, meer te leren is - vooral voor iemand die geroepen is tot regeren of besturen van MENSEN - dan in een stal.

bewering
0,7 met 7 stemmen 190
Een selectie van mijn columns zou gebundeld moeten worden. Mijn huidige uitgever publiceert een ander soort boeken. Heeft iemand een tip? Geen on demand, maar een echte uitgever. Hatelijkheden van Dorpak en/of Len Cornelis zijn thans zeer welkom. Goed om met beide benen op de grond te blijven!
Eelt19 jul. 2012Lees meer…

GP in het geteisterde Japan

bewering
3,5 met 2 stemmen 126
...maar de show moest go on! Zoals in Nederland in Zandvoort aan Zee de GP doorgang zal vinden: ondanks de verstikkende hoeveelheid stikstof...

bewering
3,0 met 1 stemmen 109
Bij dieper onderzoek blijkt meestal achteraf dat de beoordeling van personen "op het eerste gezicht" minder gunstig uitvalt dan bij een werkelijk eerlijke beoordeling na langere tijd.

Delphine Lecompte: Onvoltooid

beschouwing
3,3 met 3 stemmen 134
...munitie zit. Ze is tenminste één van de bijzonderste dichteressen, die ik tot nu toe heb behandeld, ik hou haar graag in de gaten en ik hoop dat haar carrière meer dan voorspoedig verloopt! Ze heeft mijn dichtershart gestolen en dat zegt heel wat. Daarom sluit ik graag af met een...

bewering
3,1 met 10 stemmen 96
...opzettelijk met smerige of gehavende kleren gingen wandelen.... Christenen, die opvallend slaafse werkjes gingen opknappen... Ja, dat kon anderzijds de meest verraderlijke vorm van ijdelheid of hoogmoed wezen om hoe dan ook maar de aandacht op zich te krijgen.

Naaldhakken

dagcolumn
2,5 met 2 stemmen 1.614
...ode aan de schorre uncle Joe en het opzwepende van de ‘Bolero’ van Maurice Ravel. Dat kan niet anders, zonder dialoog. Haar gezicht valt tegen. Teveel grimas, teveel botox.

Vrouwenmars

bewering
4,3 met 10 stemmen 199
...vandaag tijdens de 'Women's March on Washington': "Welcome to the Revolution of Love" - zie link

Voetbal.

hartenkreet
3,0 met 7 stemmen 414
...on drugs - goed gemeente. Zijn vader leeft nog, toonbeeld van de goede huisvader. Onverbiddelijke sportfan.

Snowy White - Midnight Blues

beschouwing
5,0 met 1 stemmen 1.272
...jouw album 'Released', met o.a. 'Out of Control', 'Blues on a Borrowed Guitar' en 'Life Full of Lonely'. Oktober 2017 verschijnt jouw allernieuwste album 'Reunited'.
Meer laden...