Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Naaldhakken

Ik ontken het niet, T.Hettema’s record heeft me stinkendjaloers gemaakt; ik ga het over de erotische boeg gooien. In de film ‘Nine ½ Weeks’ wordt Kim Basinger toegezongen door Joe Cocker, met het verzoek zich te ontkleden. Dat wil zeggen, met uitzondering van haar hoed. In 1986 haalde dit nummer de Italiaanse hitlijst en het maakte van Basinger een wereldster. Cocker bleek hiervoor geknipt: ‘take off your dress, yes yes yes’. Hij noemt alle kledingstukken waarvan Kim zich, ‘rrrreal slow’, ontdoet, met het refrein ‘but you can leave your hat on’.

Ik zag een plagiaat-act, op een vunzige Italiaanse pornozender. Een geluidstechnicus had de tekst ‘you can leave your hat on’ weggemonteerd en dat klopte want er verscheen een veteraan-stripteaseuse, zonder hoofdbedekking. Een sierlijke zonnehoed had de boel wat opgevrolijkt. De enscenering was ongebruikelijk: een aanrecht. Mevrouw is schaars gekleed: jeans, bloes, pumps, geen lingerie. Met Cocker als backvoice, etaleert ze haar rondingen. Een sexy dame, vanuit Italiaans mannenstandpunt: een lange opgespoten blondine, ondeugend kontje, kingsize-borsten, ranke benen op cremekleurige Louboutin-stiletto’s.

Blouse en jeans gaan rap uit. Ze loopt aardig tegen de veertig, gespecialiseerd in op de tenen staan en de armen triomfantelijk omhoogsteken, hetgeen lengte en oksels extra accentueert. Het blijft wel een statische solo-vertoning-op-keukenblok, maar na nog enig getalm spreidt mevrouw de benen...

Haar naaldhakschoenen zijn nu de enig-overgebleven kledingstukken: ‘you can leave your shoes on’, als variant. Ze liefkoost haar borsten, streelt haar donkere tepels en gunt ons vrij zicht op het epicentrum van alle vrouwelijkheid. Het enige wat we horen zijn verzuchtingen bij het climaxgenot van vingeren en betasten. Fake of orgasme, het filmpje eindigt als ode aan de schorre uncle Joe en het opzwepende van de ‘Bolero’ van Maurice Ravel. Dat kan niet anders, zonder dialoog. Haar gezicht valt tegen. Teveel grimas, teveel botox.

Schrijver: Ton Mantoua
2 juli 2019


Geplaatst in de categorie: vrouwen

2.5 met 2 stemmen 1.632Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Max
Datum:
3 juli 2019
Een recordjacht als erotomaan
is buitensporig vunzig, overbodig
bedenk, Antonius di Mantoua,
dat in die stad Vergilius is geboren.

Schoenmaker, houd je dus bij je leest -
die hakken zijn voor op je eigen feest...
Naam:
Ton Hettema
Datum:
2 juli 2019
Ik zal mijn kleine nerd neefje vragen of hij ook jouw tellertje op hol kan doen slaan..
Naam:
Nemo
Datum:
2 juli 2019
Op Woodstock stiet een donkergelokte Joe vanuit de diepten van z'n keel orgastische klanken uit, with a little help of his friends....maar, plagiaat of niet...eenmaal aanbeland bij de golven van de aardbeving zou ik als blondine tegen de kalende Cocker (what's in a name) willen roepen "You can leave your hat on!"
Naam:
hanneke van almelo
Datum:
2 juli 2019
Een column waarin vrouwen als lustobjecten fungeren vind ik beneden alle peil. Als dat de manier is om leescijfers op te schroeven, waar blijven we dan?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)