Inloggen

Alle inzendingen over Ouder wijs

5254 resultaten.

Sorteren op:

bewering
2.2 met 4 stemmen 83
...veel meer waard bent qua mystiek wezen, dan deze amateuristische satanisten je wijs maakten!

Leef Tijd

dagcolumn
3.7 met 7 stemmen 159
'Al mijn bezittingen voor een moment van Tijd' zei koningin Elisabeth I, op haar stervensbed in 1603. Maar tijd is niet te koop, nooit geweest. Ik heb een moment overwogen om alle citaten over tijd als column te plaatsen, zonder commentaar. Maar dat is mijn eer om zelf mijn neuronen...

ONDER WIJS

verhaal
2.3 met 29 stemmen 2.008
...Alleen als men de handen ineenslaat kan het tij worden gekeerd. Wordt men van onder wijs? © Jan Bontje 2003
Jan Bontje8 november 2003Lees meer…

bewering
2.9 met 22 stemmen 250
Het etaleren van al 'jouw' kennis wil niet zeggen dat je een wijs mens bent. Het is maar hoe je iets beziet.

De wijze boer

verhaal
4.0 met 1 stemmen 118
...wat ik toen in die uitzending zag op een of andere manier toch moest denken aan de parabel van de eenvoudige visser, en dat de wijsheid uit zo’n oud verhaal misschien ook nu nog z’n waarde heeft, misschien juist nu wel meer dan ooit.

Te streng of andere tijd?

verhaal
2.5 met 2 stemmen 129
...temeer daar er nu een spreekwoord opgaat, door scha en schande wordt men wijs. Maar wie maakt mij nu wijs, dat deze regel ouderwets is? Triest, zeer triest.

bewering
4.0 met 8 stemmen 94
Alles wat ik hier op deze site ooit beweerd heb trek ik in. Mijn alter ego's zijn het met mij eens, op eentje na, maar ja die is dan ook niet goed wijs.
Fred7 juli 2014Lees meer…

Onder(weg)wijs

beschouwing
1.7 met 9 stemmen 1.157
...jaar niet achter toch de verkeerde studie te hebben gekozen? Een onderwijsbureau kan de leerling wegwijs maken en uiteindelijk voorbereiden op de arbeidsmarkt.

WIJS EN SLIM

verhaal
5.0 met 1 stemmen 119
... ‘Zeg uil, men houdt jou voor een van de wijste dieren, maar weet je dat dat misschien helemaal niet zeggen wil dat je ook de slimste bent?’ Hiermee was gelijk z’n fixatie en concentratie op de muis doorbroken. ‘O nee, wie mag dan wel de slimste zijn?’ ‘Nou, in ieder geval zijn...

Ouder worden

dagcolumn
3.8 met 5 stemmen 368
...ik snap ook wel dat ze last heeft van allerlei ouderdomskwaaltjes. Ze houdt mij altijd op de hoogte van haar nieuwste problemen. Dan weer haar heup, koude voeten, dode vingertoppen en een heleboel andere dingen die ik al lang vergeten ben. Nu is het blijkbaar haar krimpende lichaam dat haar...

Ouders

hartenkreet
2.2 met 6 stemmen 347
Ik sta aan de rand van het graf, hier liggen mijn vader en moeder, en ik vraag me af waarom zij mij hebben gemaakt. Ze hadden immers al vijf kinderen, waarom moest ik daar nog bij ? Na mij kwam er nog een kleine, niet levensvatbaar en door de kerk opgehaald, de volgende borelinge kreeg alle liefde...
Fred11 oktober 2009Lees meer…

Ouder worden

dagcolumn
3.0 met 3 stemmen 868
...doden dat het opvalt wanneer iemand in bed van ouderdom sterft. En daar draait het om in Gouden Palm winnaar Amour. Voor diegenen die zich Betty Blue nog kunnen herinneren - de wervelende liefdesfilm uit 1986 - stel je deze film voor, maar dan 60 jaar later. Neem er de tijd voor, voor deze film....

Hoe ouder, hoe . . .

hartenkreet
4.2 met 6 stemmen 285
...(o.a. problemen met het geheugen) tijdens het ouder worden schieten anderen en gelukkig ook mij te hulp. Dat heeft al in een gunstig effect geresulteerd, want wanneer bijvoorbeeld na de Kerst voorwerpen weer op hun oude plek moeten worden teruggeplaatst, ben ik er helaas niet meer zeker van...

Kinderen worden al vroeg bedrogen

column
2.7 met 10 stemmen 269
...wonder dat de kinderen als zij dit gaan beseffen woedend zijn over al dat bedrog en boos gaan puberen. Probeer ze nu nog maar wijs te maken dat God wel bestaat. Gooi de bijbel maar weg en houd je aan de Tien Geboden, dan kom je vanzelf in de gloria.
Eelt1 april 2012Lees meer…

OVERWONNEN DROEFHEID

column
3.7 met 6 stemmen 1.056
Hij is er nog. De oudere mens met humor. Die met pretlichtjes in zijn ogen, ondanks of juist dankzij wat hij meemaakte tijdens zijn leven. Hij die leerde relativeren. Hij die zich niet klein liet krijgen, hij die misschien sterker was dan zijn leeftijdgenoten, krachtiger van geest en niet snel van...
autobiografie
4.5 met 2 stemmen 475
...was om in een verzorgingstehuis te eindigen. Mijn oudere zus en haar oudste zoon hebben haar de laatste maanden proberen bij te staan. Een ouderlijk huis is er niet meer. Alleen het zandkasteel dat ik maakte op het Noordzeestrand samen met mijn vader kan ik mij herinneren in mijn dromen.

bewering
3.1 met 8 stemmen 130
Iets begeren is niet altijd wijs, doch wijsbegeerte is een goed streven.
Alida Booij20 februari 2013Lees meer…

Verjaring

hartenkreet
2.3 met 13 stemmen 1.408
... Van je eerste zolderkamertje naar een hypotheek, van je eerste zakgeld naar je loonstrook. ouder worden van onbezonnen...naar bedachtzaam.

Het vluchtschema van je kind

column
4.0 met 6 stemmen 332
...schema Zowel moeder als vader hebben een belangrijke rol in het leren vliegen van hun opgroeiende kroost. Daar waar de ene ouder vliegt, neemt de andere ouder de stuurknuppel over om samen hun kinderen de beste vliegroute te bieden. Om vervolgens met een gerust hart te ervaren dat ze...

Trotse ouders

hartenkreet
5.0 met 5 stemmen 107
...mams koestert een engeltje aan haar boezem, onwetend van de taart die ze wil gooien. Zij noemen haar Anne Fleur, trotse ouders geven mooie namen. Anne Fleur heeft daar geen boodschap aan en stenigt zichzelf een weg naar haar eigen gelijk.
Fred29 maart 2017Lees meer…

Je zult maar enig kind zijn!

verhaal
3.5 met 2 stemmen 2.498
...genomen worden, gaat me te ver! Zeker voor iemand die nooit een naar woord voor een ander zal gebruiken! Bescherm de ouderen, maar inmiddels is zij ook boven de 65, dus moeten we haar toch ook beschermen!

Wifiwijs met Disney

column
3.0 met 4 stemmen 271
...onderzoek blijkt dat een spraakmakend voorbeeld veel effectiever is en tot betere resultaten leidt. Effectief menselijk Wifiwijs is een prachtig voorbeeld van het bewust en effectief campagne voeren om tot mooie menselijke doelen te komen.

Snelrecht voor brandstichters

bewering
5.0 met 2 stemmen 120
Uit het oogpunt van preventie zou het van wijs beleid getuigen als tegen de aanslagplegers op zendmasten een vorm van snelrecht zou worden toepast.

bewering
3.3 met 14 stemmen 366
Een vriend, prijs je tegenover anderen, wijs je onder vier ogen terecht, tegen een vriend van een vriend, moet je zwijgen.

bewering
3.9 met 15 stemmen 263
Een mens kan nog zoveel boeken hebben gelezen, de hele bibliotheek van A tot Z doorlopen hebben, maar dat wil nog niet zeggen dat hij of zij een wijs mens is.
J.de Groot30 augustus 2011Lees meer…

Verkiezingen 15 - 17 maart 2021

bewering
4.2 met 4 stemmen 122
Het getuigt van wijs beleid dat minister Ollongren (D66) de verkiezingen van 17 maart uitspreidt over 3 dagen.
O.U. Deis30 oktober 2020Lees meer…

Afstand houden

bewering
5.0 met 1 stemmen 135
Het zou van wijs beleid getuigen als de toeschouwers van de Tour de France verplicht werden ook de (anderhalve)meter toe te passen.
Victor S.12 september 2020Lees meer…
autobiografie
3.8 met 8 stemmen 231
...wil zo graag lieve ouders hebben, dat ik mezelf wijs maak, dat dat ook zo is. En al die nare dingen die gebeuren, wil ik het liefst zo snel mogelijk weer vergeten. Ik ben er trouwens van overtuigd dat het aan mij ligt. Ouders hebben toch aandacht voor hun kinderen? Ouders hebben toch veel voor...
Meer laden...