Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ouders

Ik sta aan de rand van het graf, hier liggen mijn vader en moeder, en ik vraag me af waarom zij mij hebben gemaakt. Ze hadden immers al vijf kinderen, waarom moest ik daar nog bij ? Na mij kwam er nog een kleine, niet levensvatbaar en door de kerk opgehaald, de volgende borelinge kreeg alle liefde die mij werd onthouden. Dat voel ik zo, alsof ik niet de vreugde bracht die verwacht werd. Dat doet pijn, ik begrijp ineens de uitdrukking van 'ondergeschoven kind', een succesnummer zal ik niet worden.

Ik sta aan de rand van het graf van mijn vader en moeder, dodenakker van 80 bij 180 centimeter, dat is alles wat er van hen is overgebleven.

Schrijver: Fred, 11 oktober 2009


Geplaatst in de categorie: ouders

2.2 met 6 stemmen 347Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
11 oktober 2009
Email:
ag.schulztiscali.nl
Ouders schieten bij het opvoeden van hun kinderen, achteraf gezien, nog wel eens te kort. Alles geschiedt met de meest oprechte en beste intenties en daardoor mist men soms een doel of schiet het voorbij. Ook ik meen het bij mijn ouders te hebben ervaren, maar ook ik heb het niet beter gedaan dan zij en ook steken laten vallen bij de opvoeding van mijn kinderen.

Ik meen jouw teleurstelling te kunnen begrijpen. Probeer eens jezelf positiever te beoordelen, dat komt wellicht dichter bij hetgeen anderen over jou denken. Door om te zien in wrok doe je m.i. de personen, die jou het meest dierbaar moeten zijn geweest, onbedoeld onrecht aan. Ik wens jou kracht, sterkte en gemoedsrust toe, iedere keer wanneer dit stukje grond bezoekt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)