Inloggen

Alle inzendingen over belang

711 resultaten.

Sorteren op:

Algemeen belang

dagcolumn
4.3 met 6 stemmen 97
...maar het is voor u maar één baan, hè, dat is toch niet echt een algemeen belang.

Algemeen belang

dagcolumn
4.5 met 4 stemmen 232
...politici die namens het volk spreken, maar wees wel uw hoede. Over wiens algemeen belang heeft men het?

Project Buiten Om (6)

column
3.0 met 1 stemmen 159
...gemeente zichzelf niet als gesprekspartner. Liever legt ze besluitvorming op van bovenaf. Zij weigert de hand in eigen boezem te steken. Gezien de omissie rondom de zorgbrief van de belangenvereniging aan het college is dit het minste dat je zou kunnen doen. Kortom het interesseert de gemeente...
Mien23 oktober 2009Lees meer…

Waar ligt de waarheid?

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 102
...is en eigenlijk alleen maar achter het eigen belang aanloopt. Het is een strijd van de rijken van Haren tegen de arroganten van Groningen. Ze vinden allebei zichzelf de underdog en dat zij zelf onterecht worden behandeld. De leer van de rede gaat ervan uit dat er één waarheid is. Maar als...

bewering
-0.5 met 4 stemmen 101
De tekst van een volkslied is niet van belang, belangrijk is dat men samen hetzelfde lied zingt.
Guus Flater21 augustus 2011Lees meer…

bewering
3.0 met 3 stemmen 154
Economische modellen die niet leiden tot profijt voor degenen die daar belang bij hebben, zijn mislukte economische modellen.

overheidsmaterie van Nationaal belang....

verhaal
3.7 met 3 stemmen 788
...is namelijk een onderwerp dat héél Europa aanbelangd, in méér of mindere mate dan toch. Maar ik weet nu al, dat wij ook daar op heel wat tegenkantingen gaan botsen.’ ‘De kleur gaan onze Noorderburen nooit zien zitten, de dikte zal dan wel weer héél gevoelig zijn voor de meer zuiderse...
danny cant.13 december 2004Lees meer…

Om het belang van communicatie en dialoog........

hartenkreet
3.0 met 3 stemmen 5.259
...dan Jürgen Habermas over het grote en vitale belang van de "symmetrische dialoog betreffende de "condition humaine", een dialoog die ik node miste en die ik met mijn werkelijke en zo unieke vriend zo lang en zo vaak had mogen voeren Het lijkt mij in ieder geval dat "als er niemand...
I.Broeckx13 januari 2018Lees meer…

JAAR VAN BELANG 1493

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 399
...waarom waren er vroeger kleine ijstijden? Als je het waarschijnlijke waarom leest zet je vraagtekens bij het hoe en waarom van tegenwoordig. Ook nu staan we weer op een punt dat er weer belangrijke ontdekkingstochten staan te gebeuren – iedereen wil een graantje meepikken. De intensivering...
catrinus9 september 2019Lees meer…

bewering
3.0 met 8 stemmen 102
Het is voor de geestelijke volksgezondheid van groot belang dat psychiaters op een zorgvuldige wijze met euthanasieverzoeken kunnen omgaan en deze desgewenst zelf zorgvuldig kunnen uitvoeren.

Taalbeheersing belangrijk in het zakendoen

beschouwing
4.0 met 2 stemmen 242
...spreken van andermans taal, is natuurlijk weer belangrijker wanneer over de grens zaken wordt gedaan. Maar dit is een open deur. Er moet natuurlijk wel enige vorm van communicatie mogelijk zijn, willen er deals gedaan kunnen worden. Als het om grote bedragen gaat en men heeft helemaal geen...

bewering
3.6 met 7 stemmen 92
De intentie van deze mysterieuze leeuwin, zal van doorslaggevend belang zijn als zij haar ongekende krachten tot expressie weet te brengen! Het ligt in haar streven dit niet alleen aan zichzelf te wìllen schenken.
Petra Hermans30 september 2013Lees meer…

bewering
3.0 met 5 stemmen 1.575
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft de beelden van seriemoordenaar Koos H. zondagavond wél uitgezonden. Hij stelt hiermee het belang van gedupeerden terecht boven dat van de privacy van de seriemoordenaar.

Proces Wilders: opnieuw vertroebeld.

dagcolumn
4.0 met 6 stemmen 456
...ik vind dat Wilders recht heeft op een eerlijk en vlotlopend proces waarbij de rechters op een zorgvuldige manier omgaan met de belangen van Wilders én van de mensen die hij met zijn woorden diep heeft gekwetst. En dat hoeven niet alleen Marokkaanse Nederlanders te zijn.

bewering
3.5 met 2 stemmen 60
Hoe verheugd we ook zijn dat beide Nederlandse teams in de finale staan van het EK 2017 (tegen België!), toch moeten we tegelijkertijd constateren dat het belang van hockeyen eerder vergeleken kan worden met dat van korfbal dan met dat van voetbal.
Victor S.26 augustus 2017Lees meer…

Over gewichtigheid

hartenkreet
3.9 met 9 stemmen 318
Als je stelt dat de pijn die jou is aangedaan geen excuus mag zijn om anderen pijn te doen, zeg je iets heel gewoons. Zeg je er bij dat dit volgens jou mede voorvloeit uit de categorische imperatief van Kant, dan beweer je iets van belang.
Jacob20 juni 2011Lees meer…

bewering
4.1 met 11 stemmen 127
Fascisme en racisme zijn woorden die tegenwoordig in een context geplaatst worden die niet de lading van de werkelijke betekenis dekt. Zoals men bijvoorbeeld kritiek op religie als racisme benoemt. De werkelijke betekenis van deze woorden lijkt niet meer van belang.
jetteke7 februari 2016Lees meer…

bewering
4.7 met 3 stemmen 109
Dat en hoe voetbalprofs strafschoppen missen (NAC-Groningen!) is niet volledig aan de factor toeval te wijten. Omdat de financiële belangen zo groot zijn, zouden trainers (Ron Jans!) er handig aan doen hierover in overleg te treden met een deskundige psycholoog.
Victor S.22 januari 2009Lees meer…

bewering
2.0 met 2 stemmen 101
Fijn dat we de koninklijke familie minder politieke macht toewensen, maar jammer dat deze wens niet kan worden uitgevoerd! Door verstrengelde belangen en afgebakende ondertekeningen, verdedigd door valbruggen, diepe grachten en zwaarbewapende scherpschutters en obscure handlangers!

bewering
4.5 met 2 stemmen 328
Bood Scheringa zich gister als regering aan om de crisis alleen op te lossen, Bos dient vandaag een wet in om banken te nationaliseren buiten de aandeelhouder om. Dat is pas oog voor het algemeen belang, Dirk kan in functie blijven zijn DSB redden en het land erbij doen.

bewering
3.4 met 5 stemmen 282
Dankzij onze materialistische instelling, waarbij we nóch rekening houden met de belangen van volgende generaties, nóch met het reële bestaan van een geestelijke wereld en een voortbestaan na de dood, zijn onze klimaatproblemen over enkele decennia volkomen onoplosbaar geworden.

bewering
2.8 met 4 stemmen 1.030
De belangen van politieke verhoudingen wegen zwaarder dan de kwaliteiten van de deelnemers van het Eurovisie Songfestival. Portugal, dat vorig jaar wegens geldgebrek niet mee kon doen, is nu voor het eerst de winnaar en staat volgend jaar voor torenhoge kosten als gastland. Dit roept op zijn minst...

Sterft

dagcolumn
4.5 met 4 stemmen 104
...slager daar tegen protesteren! In het algemeen belang, zegt de Nederlandse staat dan. Dus dan kan ik de man kennen die dingen doet, althans dat vermoed ik, die niet helemaal kunnen, maar wel voor een goede zaak, die kan ik dan moeilijk lastig lopen vallen. Tenminste, als de Nederlandse staat...

Vrijheid om dom te zijn of plicht om te weten wat je zegt

beschouwing
3.0 met 8 stemmen 612
...ervan moeten uitgaan dat op het gebied van heel belangrijke onderwerpen mensen zorgvuldig zijn in het uitspreken van hun gedachten? De waarheid moet het eerste wijken als angst, liefde of noodzaak te overleven in het geding zijn. Waarheid wordt ook snel opgeofferd als er een aardigheidje mee te...

bewering
4.3 met 3 stemmen 823
...tegen Yifan Hou was veelbelovend omdat hij dankbaar profiteerde van haar blunder op de 53e...
Victor S.14 januari 2018Lees meer…

bewering
5.0 met 2 stemmen 102
...meester Jan. Kind, je hebt groot gelijk, meten is weten, de rest is niet van belang.
Do-centje7 november 2009Lees meer…

bewering
4.0 met 2 stemmen 56
...wedstrijd van te maken. Voor beide ploegen en trainers dus een groot compliment, want de belangen waren buitengewoon groot.

bewering
3.0 met 3 stemmen 102
...Tibet Chinese aangelegenheden zijn waarbij het gaat om 'China's soevereiniteit en territoriale onschendbaarheid die tot de de meest wezenlijke belangen van China horen'. Deze uitspraak doet vermoeden dat de relatie China - vrije wereld nog geruime tijd onder druk zal blijven staan.
O.U. Deis21 januari 2011Lees meer…

bewering
3.8 met 6 stemmen 94
...belang van de patiënt centraal te laten staan. Dit in tegenstelling tot de grote 4 (Achmea, Menzis, VGZ en CZ) waarbij winst het belangrijkste oogmerk dreigt te worden en waarbij een tweedeling in de maatschappij steeds meer aan de orde komt.
O.U. Deis28 december 2014Lees meer…
Meer laden...