Inloggen

Alle inzendingen over een generatie lang b

9004 resultaten.
Sorteren op:

Mijn lieve generatie

dagcolumn
4,2 met 5 stemmen 182
...willen die chefs natuurlijk jongere medewerkers. Niet omdat die flexibeler zijn of omdat die minder kritisch zijn, maar omdat die nog omver te bluffen zijn. Dat kunnen ze met hun leeftijdgenoten niet. Daarom ontslaat het ene deel van mijn generatie het andere deel! Of snap ik iets niet?

Een nieuwe generatie

bewering
4,2 met 12 stemmen 294
...grondvesten nu de vierde feministische golf als een tsunami van misbruikbekentenissen over haar heen spoelt, waarbij alle conservatieve weerstand van het patriarchaat niet zal wegnemen dat deze beweging een nieuwe mores leert over de seksuele vrijheid van de mens, die door zal werken in iedere...

Doodstraf

dagcolumn
4,7 met 3 stemmen 190
...advies: ga naar de verfilming van Lucia de B. Vanaf vandaag in de bioscopen.

De jeugd van tegenwoordig

dagcolumn
3,3 met 3 stemmen 168
...meer dan vijftig als Antarctica dat doet. We hebben het er maar niet over. Maar soms kijk ik naar de jongeren van tegenwoordig en dan vraag ik me af of onze generatie kan doorgeven wat we kregen van de vorige generatie. Tijdens mijn leven zijn we rijker geworden, de hele wereld, het gemiddelde...

Sporttaal

dagcolumn
4,3 met 9 stemmen 1.021
...De lange bal kwam zelden aan l. De voorzetten waren veel te scherp m. Ze hebben niet genoeg de ruimte gezocht n. In de hitte zakten de toppers door het ijs o. Uiteindelijk hebben ze de slag gemist p. Want ze zaten helemaal stuk Wie de meeste goede antwoorden geeft krijgt geen...

Olli

verhaal
2,8 met 4 stemmen 721
...geslapen. Enorm liggen woelen in bed. Maar ik heb een besluit genomen. Ik ben van harte bereid om ook mijn naam te verbinden aan een dildo. De Driek O. Omdat er meer moet worden gelachen tussen de lakens.

Werkverschaffing!

column
4,3 met 6 stemmen 276
...een nieuwe medewerker.’ Toch bedankt. Bij het ophangen (van de telefoon!) bedenk ik me dat dit toch wel een goed uitzendbureau is voor werkverschaffing. Niet zozeer voor mij en anderen, maar wel voor de eigen medewerkers.

De Overleefdag

verhaal
3,3 met 6 stemmen 63
...we ervoor gaan natuurlijk. Over een paar weken vieren we met slechts twee personen net als vorige week mijn verjaardag, Koningsdag, de dodenherdenking, de bevrijding, en op naar Moederdag maar jemig wat zou ik graag een gigantisch feest geven als de huidige vijand wordt verslagen en we er een...

Buren

hartenkreet
3,2 met 6 stemmen 395
...het, u bent die nieuwe mevrouw! Neemt u me niet kwalijk hoor, maar ik ben een beetje in de war door wat er gebeurd is.’ Ik moet er niet te lang mee wachten, met die uitnodiging.

Nagel

bewering
5,0 met 5 stemmen 21
Jan Nagel (b)lijkt steeds opnieuw een nagel aan de doodskist van 50+.

De Tweede Wereldoorlog

hartenkreet
5,0 met 1 stemmen 442
...mensen die in de Blasiusstraat woonden en door de nazi's zijn vermoord. Ik heb dat boek nu voor me liggen.
mobar16 jan. 2020Lees meer…

GENERATIERAVIIJN

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 88
...goed gekomen. Hij slaagde wonderwel voor het eindexamen en werd later een brave eerbare onderwijzer.

bewering
3,4 met 10 stemmen 71
Het is een ongekend schandaal dat een moordenaar als de heer Desi B. voor de tweede keer President van Suriname zou kunnen worden.

bewering
4,2 met 4 stemmen 233
Het merendeel van onze medemensen, met name dat van de jongere generatie, communiceert tegenwoordig met méér personen, van dichtbij tot op grote afstand, sneller, effectiever en vooral geruislozer door middel van twee duimen dan u en ik hetzelfde met onze twee stembanden zouden kunnen doen.

Ongelukkig

hartenkreet
1,9 met 14 stemmen 1.586
...hart is gelucht. Ik hoop dat er hier mensen zijn die dezelfde gevoelens hebben.
B.14 aug. 2008Lees meer…

Crisis

hartenkreet
-0,2 met 5 stemmen 644
...vrienden van ons tot over hun oren in de problemen te zitten en komt de realiteit hard aan. Mijn droomwereldje waar ik vroeger in leefde is voorgoed uit elkaar geknald. Door de crisis, door de derde wereld, door de dood. Misschien vrees ik dat nog wel het allermeeste, een pijnlijke dood....
B. 9 feb. 2009Lees meer…

Liefde & Haat

hartenkreet
3,5 met 4 stemmen 840
...leven? Ik wordt er allemaal zo gek van dat ik echt steeds ongelukkiger begin te worden. Ik heb al weken niet meer oprecht gelachen.
B 6 dec. 2009Lees meer…

Wie zijn wij eigenlijk?

beschouwing
4,5 met 10 stemmen 395
...als vanzelfsprekend verondersteld. Dat doe je na de opvang, in de marge van de dag, er wel “even” bij. Jeugdzorgland vaart er wel bij. Wie we zelf zijn weten we nog amper. We zijn producten van de tijd, maar zijn we daarmee dan wie we werkelijk willen zijn?

bewering
3,0 met 4 stemmen 102
Ik denk dat de heer Sepp B. geen makkelijke tijd tegemoet gaat... Een veroordeling lijkt er onvermijdelijk aan te gaan komen.

De oerknal - een slag in de lucht?

beschouwing
3,7 met 18 stemmen 288
...sterven en er een nieuwe generatie opgroeit die ermee vertrouwd is.” Hopelijk sterft het paradigma van het bewustzijn een zachte dood voordat de huidige generatie medici de geest heeft gegeven.

Gebroken voet

verhaal
4,0 met 2 stemmen 85
...en thermoskan koffie bracht, dan praatte ik wel met hem hoor, want voor mij was hij niet de bestuurder, niks daarvan, hij was mijn Pa.

Zoon kent gek genoeg de weg

dagcolumn
4,3 met 7 stemmen 174
...Gek genoeg maakt hij me ook een beetje jaloers. Is het niet prachtig om te merken dat de wereld zo’n wonderbaarlijke plaats is? En toch veilig, want zijn zoon kent gek genoeg de weg.

Citatenboek

verhaal
4,5 met 2 stemmen 1.326
...ik ze niet. B: Omdat ik met "doorleefde citaten" wèl wat kan hier één van Remco C. die me te binnen schiet: dodelijk de tuin waarin geen onkruid mag groeien.

bewering
3,0 met 3 stemmen 62
...Cross de komende jaren de dartwereld zijn wil gaat opleggen, waarmee een nieuwe generatie darters doorbreekt. Sportiever qua uiterlijk en met minder flauwekul.

Sanne B.

column
3,8 met 5 stemmen 70
...maar uit en neem je pillen in, dan gaan we naar het strand. Zonder Sanne B.!"

Jarig

dagcolumn
3,0 met 1 stemmen 9.377
...lusteloos in ons luxe gebakje. Was deze verjaardag in ieder geval maar voorbij.

bewering
5,0 met 2 stemmen 161
...moet het dus hebben van literatuur van eigen bodem om het pesten af te leren en beschaving te waarderen. Kind, je hebt groot gelijk. Koop alvast maar wat kaarsjes, een flesje Glühwein en laat Goethe maar even lopen…

Stik-stof

bewering
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 87
...onstuitbaar leven zijn gaan leiden, ziet de oplettende mens dat er een nieuw konijn uit het schurkenbrein van de profiteurs is getoverd dat Stikstof heet.

bewering
2,7 met 3 stemmen 252
..."Als je pech hebt, komt de ANWB." Ik ben gelijk lid geworden van Route Mobiel.
Joop20 apr. 2010Lees meer…

Toyota

beschouwing
1,3 met 3 stemmen 923
...om van A naar B te rijden de komende tijd. Mijn advies: blijf rechts rijden, haal niet in en probeer de Toyota-rijder met lichtsignalen te waarschuwen!
Meer laden...