Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Zoon kent gek genoeg de weg

Ik rij met mijn vader van zijn huis in Groningen naar Hanzaplaza in Groningen. Hij heeft geen enkel idee waar we heen gaan.

Het is niet helemaal goed in het hoofd van mijn vader. Zo zegt hij het zelf. En terwijl we door nachtelijk Groningen rijden, kijkt hij zijn ogen uit. Hij herkent misschien wel waar hij is. Hij legt uit dat we naar Amsterdam gaan, maar dat is niet het geval. Er is wel een bord, Amsterdam, en die richting gaan we inderdaad uit, maar daarna slaan we af naar het evenzo mooie Zuidhorn, waar we dus ook niet heen gaan.

Mijn vader legt verbaasd uit dat we nog steeds in Groningen rijden en dat is wel waar. De autorit is voor hem een verbazingwekkende tocht die hem op onnavolgbare wijze van de ene bekende plaats naar de andere brengt, maar hij ziet geen enkele samenhang. Voor hem is de route als een alfabet met gehutselde letters. Natuurlijk, na de A komt de B, maar dat weet hij niet. Voor hem is de B dezelfde letter als de O of de G of de T. Hoe is het mogelijk dat hij bij B is! Henk in Wonderland.

Gek genoeg maakt hij een gelukkige indruk. Gek genoeg maakt hij me ook een beetje jaloers. Is het niet prachtig om te merken dat de wereld zo’n wonderbaarlijke plaats is? En toch veilig, want zijn zoon kent gek genoeg de weg.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 11 november 2016


Geplaatst in de categorie: familie

4.3 met 7 stemmen 184Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Watze Elgersma
Datum:
17 december 2016
Email:
w.elgersmahetnet.nl
Even terug op het 'oude' nest en dan lees ik ineens zo'n diepe column. Geweldig, blijf die weg vervolgen, want je bent niet voor niets DE ZOON.
Naam:
Lone Wills
Datum:
11 november 2016
Wat mooi om te lezen over zo´n liefdevolle en vertrouwensvolle band tussen een vader en een zoon. Gek genoeg maakt het me een beetje jaloers.
Met ontroering gelezen.
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
11 november 2016
Vind het een prachtig verhaal. Zo'n zwaar onderwerp zo luchtig verteld. Daar hou ik nou van!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)