Inloggen

Alle inzendingen over Christina de Wonderb

2040 resultaten.
Sorteren op:

Een heilige. roomse heks

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 91
(voor Christina de Wonderbare (1150 - 1224)) Je bent geboren als Christina Mirabilis in Brustem, nabij Sint-Truiden. Je groeide op in een eenvoudig gezin en je had twee zussen. Op je vijftiende overleden je ouders en je moest van je zussen de koeien, de varkens en de kippen verzorgen. Rond je...

Dobbelstenen

verhaal
3,0 met 7 stemmen 1.551
...stem achter de inbreker. De grote huisknecht Bruno greep de man vast en bulderde: ‘Je hebt gelijk, vriend. De dobbelstenen liegen niet. Ze spreken zelfs luid genoeg om mij wakker te maken.’

bewering
1,0 met 3 stemmen 248
...hoeft te betalen zonder dat de RVD er zelfs maar aan te pas hoeft te komen. Ook een voorbeeld van familiezorg voor ons allen, iedereen heeft wel een broer of zus die meer artistiek en wereldvreemd dan financieel en maatschappelijk is aangelegd.

Op je zesde dicteerde je al gedichten aan je moeder

beschouwing
3,0 met 1 stemmen 47
...van je ouders te springen, van de achtste verdieping in de rijke wijk Copacabana. Je werd eenendertig jaar. Je vriend, de dichter Armando Freitas Filho mocht je postume publicaties verzorgen, wat hij keurig gedaan heeft.

In Memoriam

hartenkreet
2,5 met 11 stemmen 1.267
...neemt stukjes van je mee als ik met jou de tuin inloop. Ik kijk ze na en zet je neer. Als de lente komt, dan zal ik je begraven.

Hier ben je

verhaal
2,4 met 14 stemmen 1.034
...kop en deelt mijn laatste wintertranen. Ik lig op mijn rug in het natte gras, doe alsof het lente is. Ik proef de lucht van de aarde onder mij. Ik voel hoe de zon mijn wangen droogt. Ik draai me om en laat mij warmen door haar. Leg mij hoofd op mijn armen en luister naar Meneer Merel. Hij...

Muziek is een plaatje.

beschouwing
3,3 met 3 stemmen 252
...niet steeds opnieuw lezen, maar het kind in mij slaat het zo nu en dan open, voor de plaatjes.......

Af zonder lijk

verhaal
1,0 met 4 stemmen 518
...verlies haar niet uit het oog en glimlach, ze glimlacht terug. Ik leg mijn hoofd even op haar schouder en zeg haar hoe eenzaam ik was. De paniek zakt, ik voel me weer vertrouwd. Ik sta op en ze pakt mijn hand. Vanachter zie ik hoe haar hand wappert terwijl ze praat.

Vrijheid

verhaal
2,6 met 5 stemmen 476
...ik je in vrijheid ontmoette. We vingen elkaars gedachten en omhelsden elkaars hart. Een paar jaar later vinden ze jou, in je cel, dood. Met een nieuw verlies op de loer herlees ik onze brieven door jouw zonnebril. Ik lach om je en ben boos. Ik vraag me af wat vrijheid is en besluit dat...

Vergankelijkheid

beschouwing
1,5 met 12 stemmen 625
...in de dierentuin. Een onvergankelijk ras zijn we dus. Als we elkaar uitmoorden zijn er nog voldoende apen om opnieuw te evolueren. Geruststellend.

De Handtekening

verhaal
1,6 met 5 stemmen 505
...een of ander manier doorziet ze me altijd. Ze heeft getekend, ik snel naar de advocaat en geef de papieren af. Proost, net niet 10 jaar getrouwd.

Met de hand op mijn kruis.

beschouwing
4,4 met 5 stemmen 293
...kopvoddentax op elk hoofd dat mij onpasselijk maakt invoeren. Sterker nog, ik pleit voor een 'Wilders Burka'. Met een hoofddoekje kan ik prima leven.

Van puissant rijk tot straatarm

beschouwing
4,0 met 1 stemmen 64
...in Knightsbridge, waar je op 1 juni 1957 bent overleden. Je werd 76 jaar en je bent in de begraafplaats van Brompton begraven.

Met vriendinnen op stap

hartenkreet
4,0 met 2 stemmen 60
...en die herinneren aan de bekende meubels, eens, zo lang geleden, in het goede ouderlijke huis.....

Knuffelbeest (uit: Te bizar voor woorden.)

verhaal
3,3 met 3 stemmen 464
...stil. ‘Schatje, Papa gaat deze week nog een knuffelbeest voor jou zoeken.’ Ze zucht. Kijkt me aan. De kus op mijn wang is lang en nat. Op naar Rijswijk dit weekend.
Ad Kop17 jun. 2009Lees meer…

Smartelijke liefde in elke klank

beschouwing
0,5 met 4 stemmen 126
...je Lovestrong Tour onthulde je dat je tweede album in het voorjaar van 2013 verschijnt. In San Juan (Puerto Rico) zong je al het nieuwe nummer 'Run', wat op je nieuwe album zal staan. In 2012 verscheen je EP 'A Very Merry Perri Christmas', wat toch je roomse background verraadt. 'Merry...

Liever eindeloos slapen

beschouwing
4,0 met 2 stemmen 91
...jaar en je bent begraven op de Ostfriedhof in München. Rainer Werner Fassbinder maakte 'Die Sehnsucht der Veronica Voss', geïnspireerd door jouw laatste levensfase.

Een preraphaëlitische fee met een goddelijke lier

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 19
...the green grass above me With showers and dewdrops wet: And if thou wilt, remember, And if thou wilt, forget. I shall not see the shadows, I shall not feel the rain; I shall not hear the nightingale Sing on as if in pain: And dreaming through the twilight That doth not rise nor...

Compleet opgebrand en op aarde onnavulbaar

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 37
...De acteur Frank Chiesurin, die vaak met jou samenwerkte, zei, dat jij een mooie ziel hebt, dat jij zo gul, liefdevol en getalenteerd was, dat je was en bent nog steeds een zegen voor zo velen!.

Christina Victoria Grimmie - I Bet You Don't Curse God

beschouwing
3,2 met 4 stemmen 41
...ontwikkelde. Deze obsessieve gek sleurde jou gewetenloos mee. Na zijn walgelijke, inhumane en goddeloze misdaad heeft hij zelfdoding gepleegd.

Het Noorden

beschouwing
3,6 met 9 stemmen 949
...piramide probeer te leggen. De opa van mijn kind had een naam en die zal ik hem teruggeven. Ik start de motor van mijn eend. Het is donker. Ik verlang naar huis.

MUZIEK LEERT JE WIE JE BENT

verhaal
3,5 met 2 stemmen 359
...loopt ermee synchroon – een heerlijk gevoel van herkenning. Ik gun het iedereen.

De CIRCUSTENT op het Vredenburg

verhaal
4,9 met 20 stemmen 577
...nu echt allemaal weer meegemaakt, denk ik. Of was het wederom een droom? Nee toch, ik ga de Can Can in ons theater meemaken!

Veel roem, weinig geluk

beschouwing
1,0 met 1 stemmen 190
...bent begraven op de begraafplaats Montmartre, waarop een levensgroot beeld van jou is geplaatst, van de beeldhouwer Alain Aslan, zeer fraai en eerbiedwaardig.

Christina Grimmie - The Ballad Of Jessica Blue

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 36
...'Side A' en diverse oudere en nieuwe songs, die je voor jouw overlijden had voltooid. In 2018 overleed jouw moeder Tina Marie door kanker. Zij werd 59 jaar en zij is naast jou begraven.

CocoRosie - Fairy Paradise

beschouwing
3,0 met 2 stemmen 31
...Antony Hegarty, en 'Devil's Island'. Op 18 september 2015 verschijnt hun zesde album.

RECENSIE (KOKEN MET PACO)

hartenkreet
3,2 met 5 stemmen 497
...openkreeg. Kortom; deze nieuwkomer krijgt een 8- van mij, met een neiging naar boven als aan bovengenoemde tekortkomingen snel iets wordt gedaan. Vooralsnog: gefeliciteerd!
paco 3 sep. 2010Lees meer…

DAT STUK VRETEN DAT OLIVER HEET

hartenkreet
4,7 met 3 stemmen 372
... En zo hoort het ook! Daar moeten wij begrip voor hebben. Wat moet je anders met je frustraties..
paco 7 sep. 2010Lees meer…

UW HORRORSCOOP VOOR 2011

column
4,3 met 3 stemmen 247
...nieuwe deurmat doet zijn intrede. Voor de oudere Vis: Kom ook eens op andere dagen uit de kast dan alleen op vrijdag.
paco 1 jan. 2011Lees meer…
Meer laden...