Inloggen

Alle inzendingen over mensheid

552 resultaten.
Sorteren op:

bewering
2,0 met 4 stemmen 110
Het verdedigen van onze mooie Nederlandse taal blijft altijd noodzakelijk. Fouten sluipen soms ongemerkt naarbinnen. Een voorbeeld: Misdaden tegen de menselijkheid. Er kunnen geen misdaden tegen een hoedanigheid gepleegd worden. Het moet zijn: MISDADEN TEGEN DE MENSHEID.

OVER DE CONTINUÏTEIT VAN HET LEVEN (3)

beschouwing
4,0 met 5 stemmen 106
...dat ze een collectief, een overstijgend bewustzijn ontwikkelt. Een transcencent, collectief bewustzijn van de mensheid, is dat niet een al te stoutmoedige veronderstelling? Daarover volgt een slotbeschouwing.

Verloren voor de mensheid?

hartenkreet
4,7 met 3 stemmen 122
De schizofrene man kwam mij het Suske-en-Wiske-album brengen. Het was bedoeld als verjaardagscadeautje. Op de kaft en overal in het boek had hij cryptische formules neergekalkt; een uiting van zijn - ook voor hemzelf - onbegrijpelijk geestesleven. Hij woont in een van die gemeenschappelijke...

Het Licht der Mensheid

dagcolumn
1,5 met 2 stemmen 134
...kon schudden. Een nieuwe kans voor de hele mensheid om met de lichtheid van een kind –door de zwaarte van alle oude programmeringen af te werpen- -de gewichtigheid, de zelf importantie, de indrukwekkendheid van de geleende autoriteit- en de helderheid van het verstand, een nieuwe koers in...

Het grote ontwaken

verhaal
2,5 met 14 stemmen 1.217
...een gepersonaliseerde mensheid, d.w.z. een mensheid die zichzelf van haar bestaan als zodánig bewust is en die in staat is als zodánig te handelen. Laten we ons - om het wat concreter te maken - eens voorstellen dat er een enkele uren durende film zou bestaan waarop de ontwikkelingen op...

OVER SUPRAPERSONALISATIE

beschouwing
2,7 met 7 stemmen 140
...het denkbeeld van een samenwerking van geheel de mensheid, of van een deel, welke leidt tot wat Comte ‘het grote boven-menselijke Wezen’ genoemd heeft, aanmerkelijk meer aannemelijk.” Ik citeer deze uitspraak omdat ze laat zien dat een veronderstelde "overstijging" van het individueel...

bewering
3,2 met 4 stemmen 78
Het is eigenlijk treurig, om niet te zeggen deerniswekkend, maar het ene woord dat de totale mensheid omschrijft is redderen.

bewering
4,0 met 3 stemmen 84
De grootste bedreiging voor de mensheid is de moralist.
Fred19 apr. 2017Lees meer…

ZIJN OF HEBBEN WIJ ONS BREIN?

beschouwing
3,0 met 3 stemmen 177
...U en ik zijn geen blijvertjes. U en ik zullen het leven verlaten, maar hét leven waaraan wij deel hadden gaat in de mensheid verder. Weliswaar zonder ons, maar niet zonder onze inbreng, positief of negatief.

Dwangarbeid in Nederland?

column
5,0 met 2 stemmen 111
...twee jaar een nieuwe telefoon, computer of wat dan ook gekocht moet worden terwijl de oude het nog doet. Ik vind het niet zo raar dat de wereld niet functioneert want de mensheid doet dit niet en de overheden zeer zeker niet. Innovatief; ja. Overproductie; nee. Verspilling; NEE! Duurzaam;...

Waartoe Zijn Wij Op Aarde?

dagcolumn
3,1 met 8 stemmen 316
Wij zijn op Aarde om God te dienen en daardoor hier en in het hiernamaals gelukkig te zijn. Wie is God? God is onze Vader die in de Hemel is. Onze kater, Alex, ligt weer eens met zijn lijf zo onhandig over het toetsenbord dat ik steeds.. oh, gelukkig nu ligt ie ernaast, da’s beter. Dat...

Heerlijke Regen; Arme Natuur

hartenkreet
2,0 met 1 stemmen 57
Je werd ons geschonken, Natuur: door God of door de Voorzienigheid (?) met je uitgestrektheid, je enorme mogelijkheden, je grote lieflijkheid, je immense schoonheid.... Ons duivelse genie, dat wij ten kwade aanwenden, moest jou kapotmaken, moest ons grootste geschenk ruïneren.... En de regen...

Eén wereldreligie?

hartenkreet
2,2 met 4 stemmen 131
...religies hebben veroorzaakt, zullen teniet gedaan worden. Een zeer belangrijke stap voor de mensheid en de wereldvrede. De voorkeur is aan u.

bewering
0,2 met 4 stemmen 119
Onbenul. Verwoordt het ene deel van de mensheid. Profiteur. Ik kan niet anders.

bewering
3,2 met 8 stemmen 116
Als de mensheid dan toch de strijd tegen virussen moet verliezen, pleit ik voor de ontwikkeling van een "euthavirus".
Jacob10 mrt. 2013Lees meer…

bewering
3,6 met 22 stemmen 128
Eén heilig boek voor de hele mensheid zou voor minder ellende en diversiteit gezorgd hebben.

bewering
2,4 met 10 stemmen 519
Een belangrijke oorzaak voor de verscheurdheid van de mensheid: de komst van verschillende stichters en heilige geschriften.

bewering
3,3 met 3 stemmen 45
Het verschil tussen vreugde en verdriet was zo'n groot contrast dat de mensheid er ongelukkig van was.

bewering
4,7 met 3 stemmen 60
Het water dat langs menig gootje loopt, dreigt de mensheid tot aan de lippen te komen.

bewering
2,6 met 16 stemmen 126
Een nieuw begin voor de gehele mensheid: samen één gemeenschap, samen één eenheid!

De oeroude beweging van de mensheid

verhaal
4,0 met 1 stemmen 735
...plotseling de oeroude beweging van de mensheid. Is dat ook de wet van de traagheid, de beweging van je piemel had toch door moeten gaan bij het plotseling afremmen. Was het soms de werking van de zwaartekracht, dat je van me afviel?'' ''Een misvatting Ingrid, want als ik de op- en...

bewering
1,6 met 5 stemmen 116
De hele mensheid gaat kapot aan het oogappeltje van God. Jodenhaat zit niet in mijn familie. Ik sorteer alleen maar post.

bewering
2,2 met 6 stemmen 165
Christoffel Columbus is één van de grootste misdadigers in de geschiedenis der mensheid. Van mij hoeft deze man dan ook nìet verheerlijkt te worden! Integendeel.

bewering
2,7 met 9 stemmen 230
Als je de 'shit' van de mensheid op jouw schouders neemt, kun je het wel verwachten, dat ook de hele shit over je heen wordt uitgereden... .

bewering
2,5 met 2 stemmen 82
Niet wie bevéélt, maar wie díént helpt de mensheid op hoger niveau. Ieder mens is een individu. Een individuele steun voor anderen, wel te verstaan!

bewering
-0,3 met 3 stemmen 1.008
Het zou de mensheid ten goede komen als per direct, en met terugwerkende kracht, de volgende personen verwijderd worden. De edelman, de bedelman, de geestelijke en de nar.

bewering
4,2 met 8 stemmen 111
Ook in de tijd van Paulus, toen hij voor de Sanhedrin moest verschijnen, was de rechtspraak al zo corrupt als een vergiet vol met gaten. De mensheid heeft in al die eeuwen niets geleerd over rechtvaardiging en rechtvaardigheid.

Van (j)ode(n)koeken naar Friese duimpjes tot Duitse braadworst

beschouwing
3,3 met 3 stemmen 78
...Hoewel wij mondiaal als mensheid van zowel jungles als zeeën moeten leven, moeten wij, wederom als mensheid sowieso in stand houden, dus teruggeven...!

bewering
1,8 met 13 stemmen 95
De onrust, verdeeldheid, chaos en discriminatie die meerdere religies met zich meebrengen, is vandaag de dag nog steeds aanwezig. De oplossing is het hanteren van één wereldreligie voor de gehele mensheid.
Meer laden...