Inloggen

Alle inzendingen over moeite

1402 resultaten.

Sorteren op:

bewering
0,1 met 14 stemmen 96
...youtube 'Knights of shame', nummer duurt 11 minuten en 50 seconden, wel de moeite waard.

VOOR DE MOEITE

column
2,3 met 9 stemmen 543
...van mij - mede gezien de vrij pittige prijs - niet meer dan 1 ster. Voor de moeite.

Het kolenfornuis

hartenkreet
3,9 met 10 stemmen 508
Na het lezen van de hartenkreet “De voorkamer” van Fred gebeurde er gaandeweg iets in mijn ‘bovenkamer’. Eerst nog wat vaag, maar daarna was het er dan ook in volle omvang: het warme en enigszins weemoedige gevoel van nostalgie. Het schijnt inherent te zijn aan de feedback uit het verleden...

Moeite met geloven!

hartenkreet
2,5 met 2 stemmen 1.313
...van 17 overleed door een bacterie! Ik heb moeite met geloven, want wie laat dit gebeuren wie laat dit toe!? Ik heb moeite met geloven in het goede, want bij zoveel onheil, is het niet raar dat ik mijn geloof kwijtraak!

Met mijn tante in Den Bosch......

hartenkreet
4,0 met 1 stemmen 82
Er heeft een veldslag gewoed in mijn familie, die dood en verdoemenis gezaaid heeft en de gelederen zijn uitgedund als door een pestepidemie. De stad, de oude vestingstad aan de Dieze, vormt het decor voor mijn ontmoeting met mijn bejaarde tante. Den Bosch ligt er stil en grijs bij en ver...

De Zomerfee

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 102
...het gevoel of hun longen zouden barsten. Al hun moeite was vergeefs. Nergens was iets van een mooie fee te bekennen. Daar stond niets anders dan een arme struik, die lelijk werd gemaakt door de duizendpoten. De mannen hadden geen adem meer. Ze gooiden hun trompetten neer, gingen zitten en...

Eenvoudig

hartenkreet
4,3 met 3 stemmen 887
Ooit heb ik eens de volgende op zelfkennis gebaseerde gedachte enigszins spottend op papier gezet: “Alles is zo simpel; geen nood: ik zal het wel weer ingewikkeld maken!” Onder ons gezegd en gezwegen: zó was ik, vooral in mijn jongere jaren, bijna ten voeten uit. Van de vier bekende en door...

bewering
3,5 met 4 stemmen 90
Als ik vroeger had geweten dat ik later zonder moeite een grote idioot zou worden had ik er niet zoveel moeite voor gedaan.

Over de moeite van het opruimen en het gemak van schrijven

verhaal
2,0 met 1 stemmen 782
Om maar met de deur in huis te vallen: ik kom niet verder dan opruimen. Dat is ook wel nodig want mijn bureau verdwijnt steeds meer onder almaar groter wordende stapels papier. Oude kranten, uitgeknipte artikelen die ik wil bewaren, Vrij Nederland van drie maanden geleden, waar dat artikel in staat...
Ate12 nov. 2005Lees meer…

bewering
3,4 met 10 stemmen 149
Het is niet te geloven hoeveel moeite ik moet doen om een beetje makkelijker te worden.

bewering
2,2 met 4 stemmen 837
Ook psychiaters, psychologen, rechters en Kamerleden hebben moeite met hun onbewuste drijfveren...

bewering
4,4 met 5 stemmen 1.056
Het kan veel moeite kosten iets moois te maken dat eruit ziet of het moeiteloos gemaakt is.

Cadeautjes voor een verre vriendin

hartenkreet
5,0 met 1 stemmen 108
...van dertig jaar her te onderhouden. De cadeautjes waren aan de prijs maar volop de moeite waard.....

bewering
2,3 met 3 stemmen 155
Ik bewonder de hypocriet, die tenminste ruiterlijk toegeeft, dat hij, óók zij, moeite heeft met góed te liegen!

bewering
3,0 met 8 stemmen 445
Vanuit een achterstand ontwikkelen sommigen onder ons een onevenredig groot ego. Ik heb daar geen moeite mee.
Fred27 jan. 2017Lees meer…

bewering
2,0 met 1 stemmen 179
Al is de leugen, niet-waarheidsprekers, nog zo snel, de marathons-loper waarheid hoeft geen moeite te doen te elimineren de leugensprekers van dit stel.

bewering
4,0 met 6 stemmen 101
Als een man een vrouw wil, dan kost hem dat diverse plichtplegingen, veel moeite en een rib uit zijn lijf. Een vrouw die een man wilt heeft slechts een vinger nodig, daar windt zij hem om en op...
Fred31 dec. 2013Lees meer…

bewering
4,5 met 2 stemmen 86
Men had de grootste moeite om artiesten te vinden die op wilden treden tijdens de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president. Maar op het laatste moment kon men toch nog op "The Trumpkins" rekenen.

bewering
-1,0 met 1 stemmen 119
Na alle vernederende verkiezingsuitslagen zullen de gelovigen in het CDA moeite hebben om Jezus midden in het verkiezingskruis te trekken als ze over 9 maanden ook nog moeten bidden voor een bleek kindje.

hartenkreet
2,5 met 2 stemmen 94
Ik heb in mijn leven nooit ergens bij gehoord. Dat komt omdat ik van nature eigenlijk óveral al bij hoor! Ik hoef er geen moeite voor te doen: alles van de afgelopen jaren zal nu in de rest van dit leven op zijn plek vallen.

bewering
2,7 met 7 stemmen 77
'Zomergasten' was met burgemeester Van der Laan zeker de moeite waard om te beluisteren en te zien. Dit ondanks mijn indruk dat de interviewster niet heel soepeltjes haar werk doet. Maar degelijk, dat wel.

bewering
3,6 met 5 stemmen 116
In mijn beleving is de beste bewering, ongevoelig voor reacties met welke intentie dan ook, er een waarvan ik bij nader inzien heb afgezien het item in te sturen.

bewering
4,0 met 1 stemmen 272
Gegroefd, gerimpeld, een leven beproefd, het oude lijf zat pimpelt, krijgt met moeite de schroefdop van de klare, dat was leven, dat was je ware. Vervolgens met een glimlach in slaap vallen, wakker worden is geen optie.

bewering
2,6 met 7 stemmen 193
...die men niet kent niet te onderzoeken en bij voorbaat te verwerpen omdat men er van uitgaat dat ze niet bestaan of omdat ze de moeite van het onderzoeken niet waard zouden zijn. In dat opzicht zijn de meeste mensen gewoon kuddedieren.

bewering
4,0 met 5 stemmen 137
Lijkt me sterk. En dan druk ik me nog zwakjes uit...wie neemt nou de moeite om te beweren, bij gebrek aan beter soms? Als iemand zich al schuldig moet voelen over onzekerheid, is dat elke anonieme klepzeiker het zelfvertrouwen mist om uit den kast te komen.

bewering
2,3 met 7 stemmen 217
...een kooi creëert van denkbeeldige grenzen, waar hij zich later met veel pijn en moeite uit moet bevrijden.

***

hartenkreet
2,7 met 3 stemmen 733
Een moeite bespaard, de sterretjes zelf neergezet, de vrouwelijke plasgoot, de andere lonkende lippen in beschamend aanzien, moet ik werkelijk andere woorden verzinnen om al dan niet fonetisch de censuurdraak te omzeilen ?! Moet ik zeggen dat ik een lol ben met een trema op de o, dat ik u een...

1 dec. mondkapjesplicht

column
3,0 met 3 stemmen 103
...kom op nou en doe als iedereen, zet een mondkapje op, daar waar gevraagd wordt, het is geen moeite en je houdt je aan de regels!

Müde, Fatiqué, Tired

hartenkreet
3,4 met 8 stemmen 164
...successen oplevert. Het onzichtbare werk wordt zwaar onderschat, terwijl dat juist veel meer moeite kost. Ik lig dus op apegapen!...
Meer laden...