Inloggen

biografie: Willy Vittali

 
Geslacht: Vrouw
Burgerlijke staat: Getrouwd
Plaats: Amsterdam
Beroep: medisch secretaresse
Zij  houdt van: Muziek/Donnovan Schrijver/Umberto Eco Wandel graag aan zee en in het bos
Hobby's en interesses: Kunst in het algemeen, lezen. exposities bezoeken. antiek verzamelen.
Favoriet citaat: men spreekt van anticiperend plagiaat wanneer iemand honderd jaar voor je geboorte jouw idee steelt.
Over haar: Kunstenares en dichteres. organiseert graag evenementen zoals open podia of kunstmarkten

Inzendingen van deze schrijver

48 resultaten.

Koper

hartenkreet
4,6 met 8 stemmen 342
Een fragment uit mijn honderd dagen dagboek
De koperen pannetjes hangen te glimmen in het lamplicht. Ze herinneren mij aan Frankrijk. Hoe we samen in een klein dorpje over de markt zwalkten; het winkeltje vonden waar ze stonden te glimmen in de etalage alsof ze op ons hadden staan wachten. Het was een koopje. Zoiets zochten we precies. Jaren geleden hadden we besloten dit soort pannetjes te gaan verzamelen. En nu vonden we er vijf voor de prijs van twee stuks. Vijf schattige koperen steelpannetjes in oplopende maten.
Deze pannetjes hadden dan wel ordinaire zwarte handgrepen. Toch voldeden ze wel aan ons verlangen. En nu hangen ze in onze keuken te glanzen.
Een tweede herinnering doemt nu op in mijn hoofd. Nog geen week na de aanschaf van de vijf pannen stond ik in de prachtige keuken van de beroemde Franse impressionistische schilder Monet. In het bescheiden plaatsje Giverny onder de rook van Parijs. Boven het schitterende fornuis prijkte gelijksoortige pannetjes en mijn hart sprong op. Een gevoel van herkenning trok door mijn aderen. Een soort 'thuiskomen' in een vreemde omgeving. ...

Stemmen

verhaal
4,2 met 13 stemmen 1.531
Raman is mijn naam. Mijn lot is bij mijn geboorte bepaald. Ik ben op deze wereld gekomen om een hoger plan te dienen. Wanneer ik rondloop met mijn honden Sol en Luna voel ik de ogen van de mensen naar me staren. Of het mijn houding of uiterlijk is, dat weet ik niet, maar ze kijken. Alsof ze een vermoeden hebben van mijn grote geheim.
De goden spreken in mij. Zelfs mijn vrouw en kind weten het niet. Hoewel moeder altijd heeft gezegd dat ik voorbestemd ben tot een grote taak weet ze niets van mijn geheim. De stemmen drijven mij tot wanhoop, alleen bij het water vind ik rust. Alleen daar zwijgen de stemmen af en toe.
Ik beoefen oosterse sporten en mediteer en verdiep me in filosofische boeken, de astrologie en volg het gedrag van de hemellichamen met zorg.
Ook weet ik dat ik me gelukkig mag prijzen met een vrouw als de mijne; ze schonk mij een wolk van een zoon. ...

Flip Peperclip

beschouwing
3,8 met 4 stemmen 522
Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Flip Peperclip. Ik ben een aardige snuiter, in de volksmond ook wel eens een geschikte peer genoemd.
Ik ben die goedogende peperclip die in een computer woont en regelmatig bijstand verleent wanneer iemand zijn of haar gedachten wil ordenen en opschrijven.
Als ik zo vrij mag zijn wil ik even een en ander over mijn belevenissen vertellen al
leid ik een vrij rustig bestaan. Af en toe laten ze me los op een tekst en een goed gesprek is aan mij niet besteed. Ik ben doof en ik ben stom iets dat vaak verward wordt met dom. Met gelaatsuitdrukkingen geef ik mijn gedachten weer en probeer zo invloed uit te oefenen op de te bewerken tekst. Dat is een hele toer. Soms willen ze gewoon niet naar mijn goede raad luisteren. Wie? Zult u vragen, wie willen er niet luisteren? Wel die eigenwijze typetjes aan het toetsenbord. ...

pensionado

hartenkreet
3,1 met 8 stemmen 924
Dan is het ineens zover, je wordt hartelijk door je collega’s uitgezwaaid met lovende woorden, een spandoek boven de ingang van de SEH afdeling waar ik de laatste 12 jaar doorbracht als regeltante achter de balie en pc.
Bloemen op het aanrecht in de te kleine koffiekamer. Overal A-4tjes met mijn gezicht en leuzen als 'Wil is de spil' en dokters die je omhelzen.
Ik grapte nog: als ze dat eerder hadden gedaan dat ik dan vast niet met pensioen was gegaan. De lieve woorden komen aan, een traantje weggepinkt en met een brok in de keel nam ik plaats voor de laatste late dienst.
Zelfs patiënten die de foto’s bekeken vroegen: ‘bent u dat? Ben u al zo oud? Zou je niet zeggen‘. Dat is ook niet zo, ik ben een van de bevoorrechte mensen die nog met zestig mogen stoppen en genoegen neemt met minder salaris, bovendien had ik nog drie maanden vakantie tegoed, leuk meegenomen toch? ...

Spazzacamino

hartenkreet
3,0 met 5 stemmen 522
De ‘Internationale schoorsteenvegerbijeenkomst’ die sinds 1981 het eerste weekend van september plaatsvindt in Santa Maria Maggiore in Valle Vigezzo in Noord Italië, is elke keer een happening in dat dal waar iedereen zo gelukkig lijkt te zijn dat je jezelf afvraagt waarom mijn betovergrootvader anno 1838 als jongen van vijftien jaar uit het dorpje Druogno is weggelopen om zijn geluk in Holland te zoeken.
Het bescheiden schoorsteenvegermuseum vertelt echter het indrukwekkende verhaal van al die kindslaafjes waar hij er ongetwijfeld een van is geweest. De vallei van de schilders, het dal der schoorsteenvegers, het klinkt allemaal zo lieflijk alsof de tijd alles overgoten heeft met een laagje nostalgie dat oude foto’s sepia kleurt.
Anita Hofer uit Santa Maria Maggiore is vanaf het eerste uur de drijvende kracht die deze geschiedenis levend probeert te houden en ze beheert het Museum dat mede door de steun en giften van schoorsteenvegers werd geopend in Vila Antonia te Santa Maria Maggiore. Het evenement trekt jaarlijks gemiddeld 700 schoorsteenvegers en duizenden bezoekers naar de vallei.
Zaterdags is er altijd een bijeenkomst in Malesco bij het beeld van de laatste Ruska, de in 1927 op 10-jarige leeftijd overleden Faustino Capini, het beeld werd door de Milanese kunstenaar Luigi Teruggi vervaardigd en staat voor alle Ruska‘s die op jonge leeftijd door de schoorstenen werden gejaagd en waarvan er velen ook het leven lieten. Dit kind greep bij het uit de schoorsteen klauteren in een elektriciteitsdraad en werd zo geëlektrocuteerd. ...

Telefoon

hartenkreet
4,6 met 8 stemmen 382
Toen de telefoon ging op de Spoedeisende Hulp nam ik de telefoon van de haak en ratelde het standaard zinnetje in de hoorn.

De stem aan de andere kant van de lijn klonk jong, aarzelend en was slecht te verstaan door een brommend geluid op de achtergrond.
...

Spoed EISENDE hulp

verhaal
4,3 met 10 stemmen 443
Het was een rustige avond toen de jongeman bij het loketje kwam.
"Goede avond," begon ik, "vertelt u het maar."
De blik in de ogen stond op onweer. Hij had kennelijk geen goede avond. Hij blafte door de speaker dat hij pijn aan zijn enkel had en niet meer kon lopen. Drie dagen geleden gebeurd.
"Ik zal u inschrijven, dan zal de dokter er wel even naar kijken, mag ik uw geboortedatum?" ...

We zijn er bijna

verhaal
3,6 met 5 stemmen 324
In het voorjaar van 1961 gingen we voor de eerste keer op vakantie naar Monchau in de IJfel. We logeerden in een klein familiehotel.
In ons kreukel-Duits maakten we al snel vrienden. Monique, de dochter van de slager, was een goede gids. Ze nam ons mee over de smalle wandelpaadjes die langs de berg omhoog kronkelden en door haar leerden we een aantal bewoners kennen.
We gingen op visite bij Frau Schmidt. Deze keurige dame zorgde voor haar gehandicapte dochter Erda en beheerde een souvenirwinkel en verhuurde kamers. We klommen de hele dag als klipgeiten in het rond, aten taart bij de vrouw van de plaatselijke loodgieter en zwommen in het ijskoude water van het natuurbad.
Mijn moeder slenterde langs de souvenirwinkeltjes en mijn vader hapte in het schuim van de grote pullen bier en lag meestentijds na het eten al vroeg onder de wol. ...

De kromme vervolg

verhaal
2,9 met 8 stemmen 513
De Bechterev hield zijn nekwervels op de plaats en de breuk werd niet gezien, slechts de dronkenschap was opgemerkt en na zijn roes te hebben uitgeslapen kwam hij met de tram naar de schepen van zijn vriendinnen Francien en Marianne. Hij lag hulpeloos bij Francien op een matras op de vloer, klagend over stroomstoten die door hem heen leken te gaan.
Ze belden de dokter en zo werd hij met veel pijn uit het ruim gesleept en per ziekenwagen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis vervoerd.
Toen Francien en Marianne daar een uur later aankwamen lag hij verkleumd in een zijkamertje. Foto's hadden niets uitgewezen en de neuroloog liet het over aan zijn assistent.
...

De kromme

verhaal
3,9 met 8 stemmen 313
We leerden hem kennen ergens in de tachtiger jaren, in café '‘t Snorretje‘, daar was hij vaste klant en buurtgenoot. Hij kon met enige moeite op de kruk klimmen omdat hij door de jaren heen steeds krommer groeide. Hij vertelde met enig leedwezen dat hij er één van een tweeling was, een kromme en een rechte, rara welke helft ben ik. Dan glommen zijn ogen en gooide hij de borrel in één keer achterover en lachte onweerstaanbaar.
Wie kende Jan niet, weinig mensen wisten zijn achternaam, hij was bekend als ‘de kromme’ of ‘kromme Jan’.
Jaar en dag fietste hij voorbij op zijn vouwfietsje.
- De ziekte van Bechterew, vertelde hij een andere keer, veroorzaakte de vergroeiing. ...

Ralfje 10

verhaal
2,6 met 7 stemmen 304
De laatste dag
Albi wankelde de grot uit. Hij had zich te goed gedaan aan de hete brij.
Even later klapwiekte de draak met zijn vleugels ze waren weer sterk genoeg.
Flora, Benny en Leda keken op veilige afstand toe....

Ralfje 9

verhaal
3,0 met 1 stemmen 272
De winden
De winden fluisterden hun boodschap langs de slapende stenen en struiken die er roerloos tegenaan leunden schudden plotseling hun gebladerte wanneer ze de boodschap hoorden. fluisterde langs murmelende beekjes. Brulden de boodschap over randen van diepe ravijnen en de luie heuvels hoorden de vier winden zwijgend aan.

Als een lopend vuurtje kwam het bericht in China aan. De machtige grote draak wachtte hen op....

Ralfje 8

verhaal
3,0 met 3 stemmen 265
Het medicijn en de vuurvogelveren
Inmiddels was Benny Albatros al een heel eind op weg.
Met ware heldenmoed trotseerde de geharde zeevogel de regenbuien en de harde wind. Een albatros is natuurlijk wel het een en ander gewend maar dit noodweer leek veel heftiger dan anders.
Hij klapwiekte rustig door en pas bij de Kaapse eilanden rustte hij even uit. Hij vervolgde zijn tocht over de enorme oceaan. ...

Ralfje 7

verhaal
3,5 met 2 stemmen 302
De vergadering
Bret stond in het midden van de kamer en vroeg Gwennie zijn plaats in te nemen om het verhaal verder te vertellen.
En Gwennie vervolgde het verhaal;
- Ik deed mijn relaas aan Bret en Bran die zich voor de regen schuil hielden onder de rots bij de bron....

Ralfje 6

verhaal
3,0 met 1 stemmen 218
De vloek
Weggedoken tussen de varens achter de rots beefden wij van angst en wachtten af tot het onweer afgelopen zou zijn. Bran fluisterde de onheilspellende woorden die de draak naar ons had geroepen.
Vervloekte korrigans, water zal stromen.
Hemel en aarde zullen beven omdat ik dat wil....

Ralfje 5

verhaal
3,0 met 1 stemmen 236
De Draak
Bret stond midden in de kamer. Iedereen wachtte gespannen totdat hij eindelijk van wal zou steken maar het leek alsof hij niet durfde te beginnen met zijn verhaal. Tenslotte hakte hij toch de knoop door. Stotterend en struikelend over zijn woorden begon hij;
- Zoals ik al zei, is het geen fraai verhaal en zijn wij Korrigans niet trots op wat wij met onze daden veroorzaakt hebben. Het begon allemaal op de eerste lentedag de dag dat wij ons goud in de ochtendzon te drogen leggen; de mensen een beetje plagen door ze te laten verdwalen of hun vee stiekem in andermans weide laten grazen.Onschuldige plagerijtjes. De mensen hebben er weinig of geen last van: en sommigen van hen hebben er zelfs een gewoonte van gemaakt ons gunstig te stemmen door schoteltjes melk bij hun achterdeur neer te zetten; zodat wij hen maar niet zullen plagen. Die eerste lentenacht hadden wij net een paar katten bij een schoteltje melk vandaan gejaagd; de melk opgedronken toen we twee kraaien hoorden praten over de draak.
De draak Albi was verliefd. Hij had bij een bevriende Chinese draak om de hand van diens beeldschone drakendochter gevraagd. En wonder boven wonder had de vader van het drakenmeisje zijn toestemming gegeven....

Ralfje 4

verhaal
3,4 met 5 stemmen 204
De Korrigans
Het mannetje begon te spreken.;
- Goede dag mevrouw, goede dag -ik neem aan Ralf… ?
Hij boog zo diep dat zijn hoedje de grond voor zijn voeten raakte. Hij sprak zeer deftig. ...

Ralfje 3

verhaal
3,7 met 3 stemmen 276
Bezoek
- Zeg, begon Ralf voorzichtig, wanneer denk je nu eindelijk eens aan mijn verhaal te beginnen, ik ben hier nu al een nacht en je hebt nog geen letter op papier staan!
Het begon mij een beetje te vervelen, dat gezeur aan mijn hoofd over ‘dat’ verhaal. De vakantie stond voor de deur en daar had ik het al druk genoeg mee.
- Voorlopig zul je even moeten wachten. Het klonk snibbiger dan ik bedoelde, mijn hoofd staat er nu echt niet naar. Jouw verhaal gaat even in de spreekwoordelijke ijskast tot na de vakantie....

Ralfje 2

verhaal
3,7 met 3 stemmen 210
Wat is een Kewukkeltje?
Vlak voor het slapen gaan kwam Ralf nog even met zijn slaperige hoofd om het deurtje van het kastje.
- Zeg, hoe ging dat versje over die Kewukkel ook al weer precies?
- Ga nu maar slapen, gebood ik hem, morgen is er weer een dag. ...

Ralfje 1

verhaal
4,2 met 4 stemmen 351
Een sprookje in 10 delen

Er komt iemand verhaal halen
De zon stond al laag en bescheen vriendelijk de oude dijk waaraan het huisje staat waarin ik woon. Het was een prachtige lenteavond en het zou niet lang meer duren voordat de zon zou verdwijnen achter de bomen verderop. Ik genoot van mijn kopje koffie zittend op het bankje dat tegen de voorgevel leunt. De aarde draaide zich langzaam in oostelijke richting naar de nacht en de lucht was vol voorjaarsgeluiden....

Proza deel 1

beschouwing
3,3 met 6 stemmen 538
Dan schrijft er iemand proza, tenminste dat staat er boven.

De tekst is banaal, maar al te vaak wordt banale, provocerende tekst proza genoemd, geilheid is nodig om de mens in stand te houden en om de geest in beweging te krijgen, dat staat als een paal boven water. De geilheid als doel op zich.
Het schijnt dat mannen de hele dag aan seks kunnen denken. Bij het zien van een mooi meisje komt het libido direct in actie, de hormonen nemen een loopje met het verstand en de gedachte wordt bepaald door de oerdriften. ...

proza deel 2

beschouwing
3,8 met 5 stemmen 398
pro·za(1201-1250) <Lat. prosa, verkort uit oratio prosa, eig. ‘naar voren gewende rede’eerste editie 1864 I het;
g.mv.1·wijze van zich literair uitdrukken die niet gebonden is aan de regels van de versleer en die geen versregels kent synoniem: ongebonden stijlantoniem: poëzie1·in prozaniet in dichtvorm1·ik zeg u in plat proza, dat …in zeer duidelijke bewoordingen2·hetgeen in proza (i, geschreven is 3·het alledaagse, het niet-verhevene«de daad is proza, maar de klacht, de traan is poëzij»(P. Paaltjens) (Dikke van Dale 14e editie)

Alweer een poging om te onderzoeken wat proza nu werkelijk inhoudt, ‘t Is een niet aan regels gebonden literaire stijl. ...

Twee keer moederdag

verhaal
2,6 met 13 stemmen 1.028
02-06-2005
Mijn zus Elly is bijna eenenzeventig en ik ben een vijvenvijftigplusser sinds een paar maanden en voor het eerst in ons leven zijn we samen een paar dagen op stap geweest. Naar Criel sur mer, een klein plaatsje in Normandie waar mijn vriendin een huis aan zee heeft. We logeerden in de terrasstudio met uitzicht op zee. Vijf dagen waren we overgeleverd aan elkaar.
Vijf dagen praten aan een stuk door.
Ze vertelde me over familieleden waar ik nooit eerder over hoorde en over haar jeugd samen met ons veel te vroeg gestorven zus Paula. ...

Een vreemd boek

verhaal
4,0 met 2 stemmen 642
Het enorme boek lag boven op de boekenkast. Al jaren had Joost er niet meer ingekeken en hij moest het eerst afstoffen voordat hij het kon inzien. Het was al een oud boek dat hij voor zijn tiende kerstfeest van zijn grootouders had gekregen. Het stond vol met afbeeldingen van beroemde kunstwerken uit de jaren twintig. Hij zocht een mooie plaat om na te tekenen voor de schilderles; en wist dat er een afbeelding in stond van een kleuter die lag te slapen te midden van konijntjes in een hok vol stro. Al bladerend door het boek vergat Joost de tijd.

Eindelijk vond hij wat hij zocht, een haveloos kind dat lag te slapen temidden van zeven konijntjes in een konijnenhok vol stro, een aandoenlijk beeld. Joost pakte zijn schetsboek en begon te tekenen totdat de slaap hem dwong het boek dicht te slaan. Hij droomde over het kind, hoe het met de konijntjes had gespeeld voor het insliep.
De volgende ochtend bekeek hij zijn schets en was tevreden. Zeven konijntjes en een deel van het kind stonden al in houtskool op het papier. Joost sloeg het boek weer open en wilde verder gaan maar er leek iets niet te kloppen. Op de plaat stonden maar zes konijntjes en de houding van het kind leek zo anders dan voorheen....

Een aanklacht over de toenemende agressie

hartenkreet
2,7 met 6 stemmen 1.547
Bedreiging of aantasting met geweld, vijandigheid naar anderen, vijandige aanval, conflict zoekend. Zo ongeveer staat het in de Van Dale.
Agressie is een toestand van verwarring in de geest. Frustraties afreageren op een doelwit dat meestal niets met de oorzaak van de agressie te maken heeft. Agressie wordt opgewekt door een negatieve ongecontroleerde emotie soms zelfs naar de eigen persoon gericht.

De persoon die zich niet meer kan beheersen denkt vaak dat hij de situatie volledig in de hand heeft, zelden is dat echter het geval. De agressor zoekt meestal een reden om zijn agressie om te zetten in gewelddadigheid. Onnodig slaan, schoppen, of verbaal geweld zoals schelden is vaak een uiting van het onvermogen om te gaan met de gevoelens. ...

een vraag over het onbewuste zelf

beschouwing
4,0 met 2 stemmen 1.049
Toevallig las ik deze week een stukje in het boek van C.G.Jung de Zwitserse psycholoog Archetype en Onbewuste. Ik had dat boek ter hand genomen na een discussie met een paar vrienden over het onderwerp of je het onbewuste zelf kunt sturen ja of nee.
Dus ik zocht eigenlijk een passage over dit onderwerp. Jung zegt daarover:
1) omdat de inhouden van het onbewuste een drempelwaarde bezitten zodat alle zwakke elementen in het onbewuste blijven.
2) Omdat het bewustzijn ondanks zijn gerichte functies een rem op alle niet-passende materiaal uitoefent, Freud noemt dat censuur....

Over kunst

beschouwing
2,6 met 9 stemmen 1.519
Kunst is een weerspiegeling van onze maatschappij, een afdruk van bevindingen en indrukken van individuen. Wij leven in een tijd van tegenstellingen. Verschrikkelijke oorlogen en natuurrampen voltrekken zich terwijl wij ons gezapig leventje leiden in onze geciviliseerde maatschappij.
Wij bezien de afschuwelijkste gebeurtenissen met een afstandelijkheid die griezelig is. Zo tref je dus in de kunst de welvaart en het afgrijzen aan.
Er zijn kunstenaars die willen shockeren en zo aandacht vragen voor de verschrikkingen van deze tijd. Laatst las ik in de krant dat een kunstenaar zijn werk gebruikte om er mee om zich heen te slaan. Toch vond hij het gek dat zijn werk niet zo gewenst was. Wie kijkt er nu naar een schilderij dat bedoeld is als een slag in het gelaat.
Er zijn kunstenaars en schrijvers die in de kunst vluchten om de lelijkheid van de wereld niet te hoeven zien. Deze schilderen onze droomwereld of de wereld zoals wij deze graag zouden zien....

Fanfare

verhaal
1,4 met 17 stemmen 3.369
Richard was jarig, tien jaar werd hij vandaag, een mooie dag in september. De familie zou weldra komen en in zijn kaki outfit zag hij er stoer uit.
‘Hou je kleren wel schoon tot de familie komt?’ vroeg zijn moeder nog voor hij nog even buiten ging spelen.
Zijn vriendjes stonden al op het speelplein bij het klimrek, even verderop zat de fanfare op de rand van de zandbak te oefenen.
Van Richard had dat familiegedoe niet gehoeven. Hij was blij met zijn nieuwe fiets en straks werd er verwacht dat hij netjes iedereen een handje gaf, de kaarsjes op de taart zou uitblazen en ook nog met twee woorden zou spreken. ‘Dank u wel tante, dank u wel oma en opa‘, en dan zou opa Paul ook nog zijn nieuwe vriendin meenemen die hij tante Martha moest noemen. ...

Benno's homerun

verhaal
1,7 met 6 stemmen 791
Een waar gebeurd verhaal, een tikje overdreven en vol herhalingen.
Benno had het enorm naar zijn zin. Met zijn vrienden bracht hij de avond in een kroeg door waar een diskjockey zijn favoriete muziek draaide. Het laatste drankje hem door een vreemde vent aangeboden, liet hij zich niettemin geweldig goed smaken.
In het begin had hij niets in de gaten. O.K., hij had een ietsje teveel gedronken, een joint gerookt, een pilletje gescoord en de lichten van de stad schitterden hem euforisch tegemoet toen hij de kroeg verliet maar eenmaal buiten maakte zijn gelukzalige stemming plaats voor een onbestemd gevoel.
Hij draaide zich aan het eind van de donkere steeg om en schrok zich rot, jawel hoor, daar had je het gedonder al. Hij werd gevolgd. ...

De aantrekkingskracht van de zee

verhaal
2,1 met 11 stemmen 1.365
Hoeveel keer liep ik al langs het strand? En elke keer ontdek ik iets nieuws, het gat dat werd gemaakt in de zeewering bij Bergen aan zee. De doorgang naar de Parnassia vallei. Een schitterend natuurgebied.
Egmond aan zee, het strand waar mijn broer zo graag kwam. We wandelden naast elkaar of achter elkaar over de smalle paden tussen het helmgras. Lieten onze voetstappen achter in het natte zand waar ik al eerder een gedicht over schreef. We zaten bij het haardvuur van het strandpaviljoen Parnassia bij Bloemendaal of zomaar tussen het helmgras in het zand. Soms liep ik alleen met mijn gevoelens en gedachten. Schreeuwend naar de wind.
En elke keer werd er iets toegevoegd aan mijn herinneringen.
Een keer liep ik met onze kleinzoon aan het strand van Bloemendaal. Bram, toen ongeveer drie en een half jaar oud. Een dag om nooit te vergeten, een novemberdag, stralend blauwe lucht en een aangename temperatuur. We vonden een enorme plastic eend op het strand. ...