Inloggen

biografie: paco


Inzendingen van deze schrijver

182 resultaten.

Jippie!!

column
5,0 met 1 stemmen 93
Op weg naar de drogist kom ik langs een zaak waar ze tatoeages zetten. Op de winkelruit een bordje: “klaar terwijl u wacht”
Ik frons. En lees het nog een keer. Klaar terwijl u wacht. Hoe dachten ze het anders te doen.

Bij de drogist word ik begroet door een hongerlijdend jong ding in tourniquetstrak zwart, die mij opgetogen vertelt dat ze vochtinbrengende crème in de aanbieding hebben. Ik kan net een luid JIPPIE inhouden....
paco13 sep. 2012Lees meer...

Pluk de dag

hartenkreet
3,0 met 4 stemmen 122
Jan van den Maanacker is een klant van ons onderzoeksbureau. Hij belt mij. Of wij even willen gaan kijken hoe het er bij Huize Weltevree voorstaat: ‘Zelf heb ik daar geen tijd voor.’ zegt hij. ‘Mijn tante van vaderskant ligt daar en volgens mijn moeder is het daar een rotzooitje.

Dus gaan, mijn compagnon, de vrijeradicaal Ab, en ik daar een kijkje nemen. Huize Weltevree is een verzorgingshuis en ligt tegen de rand van een bos aan. Er naast staat een pand met aan de gevel een schreeuwerig bord: De Matrassenexpert. Matrassenexpert! Ik vraag me af wat je moet leren om dat te worden. Boven de ingang van Huize Weltevree hangt een bordje met hun motto: “PLUK DE DAG” Redelijk. Zelf zou ik kiezen voor; BETER DAN HET ALTERNATIEF, maar dat terzjde.
...
paco 2 jul. 2012Lees meer...

Het was me het weekje wel

beschouwing
3,7 met 6 stemmen 226
Het was me het weekje wel. Eerst die rellen in Londen. Je denkt eerst dat de fluwelen revolutie vanuit het Midden-Oosten is overgeslagen naar Engeland maar die vergissing is snel rechtgetrokken.Je mist namelijk de brisantbommen, tanks en sluipschutters van de overheid die zo kenmerkend zijn voor de fluwelen revolutie in het Midden-Oosten.
Gelukkig is het nu wat afgezakt en hoeft Engeland geen gebruik te maken van de , door de Syrische president Assad, aangeboden tanks en clusterbommen.
Khadaffi deed overigens een beroep op de Internationale Gemeenschap om de VN te dwingen, in te grijpen.
Fijn dat er zo wordt meegedacht hier en daar.Over Assad gesproken; die zit echt nergens mee, die schiet rustig honderden van zijn burgers aan flarden. Ik bedoel, wat is het verschil eigenlijk met die Noor op dat eiland?...
paco12 aug. 2011Lees meer...

FRISSE ENERGIE. EEN LEZING!

verhaal
1,5 met 2 stemmen 189
Op mijn bureau ligt een uitnodiging voor een lezing van Wokke Boenter.
Hij is een Brain agent en trendteller, staat er in zijn folder te lezen.
Geen idee wat dat is maar het lijkt mij, voor mijn compagnon de vrije radicaal Ab en mij, een must om aan te horen. Samen met de vrije radicaal Ab run ik namelijk een onderzoeksbureau.
“Wij hebben een zakelijke onderneming en we moeten bijblijven”, leg ik aan Ab uit die liever wat inspiratie in de kroeg opdoet....
paco21 jan. 2011Lees meer...

UW HORRORSCOOP VOOR 2011

column
4,3 met 3 stemmen 245
RAM
Voor de Ram staat de liefde centraal in 2011. Voor de gesettelde ram staat er een onverwachte mooie gebeurtenis te wachten in de maand juni. Een wilde haas komt op je pad. Probeer eens met lange tanden te eten.
Voor de single ram is het belangrijk de maand oktober in de gaten te houden, het zou wel eens zo kunnen zijn dat u eindelijk die ene bijzondere boktor tegen zal komen.
Hoedt u voor sliptong uit het Noorden. Stop nu eens met pekelharing! ...
paco 1 jan. 2011Lees meer...

Wilt u zelf even rondkijken of zal ik u helpen?

column
4,5 met 4 stemmen 136
Snel loop ik de HEMA binnen. Een groot televisiescherm aan de wand. Dat zie je veel tegenwoordig, televisieschermen aan wanden. Ik snap niet waarom dat is, of wanneer dat begonnen is.
Iedereen heeft nu gemiddeld vier tv's in huis dus waarom zou je zo'n ding in je zaak hangen.
Het scherm vertoont een soort achtergronden- bij -het -nieuws- programma. Geen geluid.
Ook zoiets, je hangt een scherm van ruim twee bij twee meter aan je wand maar het geluid zet je uit. Op het scherm een man die kranten laat zien en wat die kranten vandaag allemaal schrijven. ...
paco18 dec. 2010Lees meer...

De as van het kwaad

column
4,0 met 2 stemmen 3.368
Op het nieuws alleen maar Wikileaks. Het lijkt of Amerika steeds meer op Noord-Korea gaat lijken.
Ze zitten er zelfs niet mee een prijs op Julian Assanges hoofd te zetten. Of hem te executeren als hij voet op Amerikaanse bodem zet.
En voor het in elkaar zetten van een fake-verkrachting draaien ze hun hand niet om, die Amerikanen.
Ik bedoel, in ruil voor een leuk zakcentje zijn er best wel Zweedse vrouwen te vinden die zich verkracht zeggen te voelen. De CIA kan, wat dat betreft, bogen op een jarenlange ervaring op het gebied van 'dingetjes' fiksen voor volk en vaderland. ...
paco13 dec. 2010Lees meer...

Fatsoen moet je, behalve Gert Koopmans, gewoon doen..

column
3,5 met 13 stemmen 594
CDA-kamerlid Gert Koopmans zat bij Pauw & Witteman afgelopen dinsdag. Ik had nog nooit gehoord van de man, maar dat hiaat heeft hij inmiddels voorbeeldig opgevuld.
Mooie man, die Gert. Een man met visie. Een man die, nu condooms onder strakke begeleiding van de Paus zijn toegestaan, meteen kansen ziet in de webwinkelindustrie.
Die gaat straks gewoon een gevarieerde condomerie openen op internet. Ja, je heet Koopmans of niet.
Maar nu is hij even bezig uit te leggen dat er minstens vijftienduizend ambtenaren de zak moeten krijgen. Hij vertelt het met een opgetogen en blij gezicht. ...
paco 3 dec. 2010Lees meer...

Wat een mieterse fuif zeg!!

column
2,7 met 3 stemmen 444
Met mijn compagnon, de vrijeradicaal Ab, ben ik op uitnodiging van Wetonthouder Jansen onderweg naar een golftoernooi ergens in het Gooi. Jansen schijnt daar hoge ogen te gooien.
Onderweg zijn wij, op verzoek van Ab, even gestopt bij een McShit voor iets hartigs.
Zelf neem ik niets. Als ik die hamburgers daar zie sterven in hun eigen vet en de hotdogs zie pruttelen in water dat ongefilterd uit het IJsselmeer lijkt te komen, vergaat mij de lust om dit basispakket voor beginnende hartpatiënten aan mijn darmkanaal toe te vertrouwen.
Het is mij een raadsel waarom er hier geen wet komt, die deze maatschappijontwrichtende calorieënketen onmiddellijk uit de samenleving verwijdert. Met hoerenkasten kan dat toch ook? ...
paco26 nov. 2010Lees meer...

Look of love

beschouwing
2,0 met 6 stemmen 402
Tijd voor een televisierecensie.
Vandaag het programma Look of love. Engelse titel natuurlijk, anders begrijpen we het niet.
Vertaald heet het blik van liefde maar naar het programma kijkend zou je het beter blik van haat kunnen noemen. Of, omdat Engels kennelijk beter te verteren is, Look of hate.
In dit programma proberen Robert ten Brink en Dyanne Beekman in het slop geraakte relaties van de ondergang te redden. ...
paco19 nov. 2010Lees meer...

DOOD SPELMOMENT

column
3,8 met 5 stemmen 507
Zappend zie ik beelden van de aankomst van een voetbalelftal bij een hotel. Prachtig beeld.
Voetballers kunnen dat als geen ander, dat aankomen.
Dan stappen ze uit de bus met enorme koptelefoons op hun meestal kaalgeschoren koppen. En je zou dan willen weten naar welke muziek ze luisteren. Als ik een gok zou moeten doen, schat ik hun muziek in op hard en agressief. Maar dat kan een vooroordeel zijn natuurlijk.
Dan hun ogen. Wezenloos. Dat kunnen voetballers ook als geen ander, ze kunnen heel mooi wezenloos kijken. Die starende blik in het niets. Die volledige desinteresse in het onbenullige leven buiten een veld. ...
paco12 nov. 2010Lees meer...

ZINLOOS GEBELD

hartenkreet
3,8 met 4 stemmen 643
Mijn telefoon gaat en ik neem op. En zwijg.
'Hallo?'
Het klinkt aarzelend. Alsof degene die belt bang is per ongeluk de belastingdienst aan de lijn te hebben die met terugwerkende kracht een aanslag op hem wil plegen.
'Ook hallo,' zeg ik dus maar. ...
paco 5 nov. 2010Lees meer...

Het Vaticaan een criminele organisatie? een brandende kwestie..

beschouwing
3,1 met 9 stemmen 613
Waar wij het ook nog even ernstig over moeten hebben, is de criminele organisatie, Het Vaticaan.
Op het woord criminele organisatie kom ik nog terug.
Nooit geweten dat die organisatie een stem heeft in de Verenigde Naties. Ze hebben zelfs een vetorecht.
Altijd gedacht dat dat alleen aan landen was voorbehouden en niet aan religies. ...
paco11 okt. 2010Lees meer...

EEN SLAPSTICK

column
3,4 met 5 stemmen 426
De slapstick rond Wesley en Yolanthe begint steeds grotesker vormen aan te nemen.
Nu willen ze weer een deel van de bruiloft niet betalen. Veel mensen begrijpen dat niet. Die vinden dat maar krenterig van de puissant rijke voetballer en zijn mooie starfucker.
Maar het ligt allemaal wat genuanceerder. Neem nou die kist witte duiven die het bruidspaar losliet na de inzegening. Dat schijnt nog bijna te zijn misgegaan. De per spoed ingevlogen duiven werden per ongeluk verwisseld met een kist vleermuizen op sap die bestemd waren voor de begrafenis van een 103- jarige Italiaanse maffiabaas die omkwam bij een aanslag van de belasting.
Ik bedoel, er schijnt toen in paniek een team ervaren rattenvangers naar Venetië gestuurd te zijn om daar in allerijl wat duiven op het San Marcoplein te ronselen. ...
paco 8 okt. 2010Lees meer...

MET NANNINGA!!!

hartenkreet
3,1 met 8 stemmen 329
Bij de nieuwe omroep WNL zie ik ineens dat 's morgens op tv, Wilma Nanninga, zonder waarschuwing, het beeldscherm van de tv begint te bevuilen.
Ik zak dan weg in een diepe depressie als ik die leegheid op mij af zie komen. Daar is geen verdediging tegen mogelijk. Hooguit een goedgemikte brisantgranaat die vanuit de redactieruimte door een geoefend waxinelichtjeswerper bovenop het presentatietafeltje wordt gesmeten. En dat er dan iemand roept. Eén wijd!!
Zulke beelden gaan de wereld over.
Maar goed, een tv kun je uitzetten. Je buurvrouw niet! Nou ja, het kan wel, maar om nou de veroorzaker te zijn van stille optochten, begeleid door waxinelichtjes en zelfdenkende knuffels, gaat mij te ver. ...
paco24 sep. 2010Lees meer...

The voice of Holland, moeder aller talentenjachten..

hartenkreet
2,2 met 4 stemmen 419
Vrijdag naar het nieuwe talentenjachtprogramma, The Voice of Holland gekeken. Prachtige televisie!
Eindelijk eens een programma waar nieuwe talenten aan bod kunnen komen. Kom daar maar eens om tegenwoordig.
Daar zijn er veel te weinig van. Daar gaat John de Mol mee scoren.
In the Voice of Holland zitten er vier juryleden in een stoel naar nieuwe talenten te luisteren. ...
paco19 sep. 2010Lees meer...

Jazz in de zin van liftmuziek

hartenkreet
4,0 met 2 stemmen 162
Niets sneuer dan wat rondlummelen in een Jazz-café. Mijn compagnon, de vrijeradicaal Ab heeft een buurman die een jazz-café heeft. Af en toe gaan wij daar uit beleefdheid even heen.
Met een jazzliefhebber praten is hetzelfde als een Mongoolse Tartaar proberen te volgen die in zijn eigen taal staat uit te leggen hoe nano-techniek eenvoudig kan worden toegepast in de leer van de vrijzinnig seksueel hervormde kerken op de Veluwse hoogvlakten.
Ik bedoel maar, onderschat de verbale capaciteiten van een jazzliefhebber nooit.
Er lopen veel jazzliefhebbers rond in van die geruite overhemden en sandalen. De mannen hebben allemaal van die jazzbaardjes. Je ziet dat wel eens als je een pan snert een paar weken in de zon laat staan. Het resultaat daarvan lijkt op datgene wat aan de kin van een jazzliefhebber voor baard doorgaat. ...
paco17 sep. 2010Lees meer...

KOKEN MET PACO (1)

hartenkreet
5,0 met 2 stemmen 224
Mijn beurt om te koken. Ik weet niet wat erger is, keuken of neuken.
Mevrouw Painter wil een preischotel vandaag. Wat is er in Godsnaam misgegaan in haar leven. Of de mijne nu ik bij een groenteboer sta om prei te kopen.
Prei! Om te beginnen ziet het er al niet uit. Met die rare witte stengels van onderen.
Ziet er uit alsof ze gebukt gaan onder een chronische bladvlekkentyfus. Ik vermoed dat ze ook onder de bladluis zitten. ...
paco12 sep. 2010Lees meer...

NIEUWSUUR AAN DE LOPENDE BAND

hartenkreet
3,0 met 4 stemmen 568
Het is weer wennen in het nieuwe tv seizoen. En ik mis Nova nu al. Nu hebben we Nieuwsuur.
Dat decor! Wie verzint zoiets. Dat moet toch iemand zijn met behoorlijk beperkte verstandelijke vermogens.
Dan denk je na de openingsstune dat Twan Huys achter de kassa bij Albert Heijn een commercial staat in te spreken. Ik bedoel, die tafel lijkt toch echt op een lopende band bij de kassa van Albert Heijn. Oké, de lopende band is stilgezet anders worden die langsschuivende boodschappen te hinderlijk maar je verwacht elk moment, tussen het politieke gezeik van Twan door, een stem te horen door een luidspreker: dingdong:'vandaag ongewassen spruitjes met makreel voor de halve prijs. En vandaag ook speciaal voor onze bejaarden:pindarotsjes voor 2,95'
De kleur van de ruimte doet ook pijn aan de ogen. Te fel. Te hel. Te kil. Een soort eczeemverwekkend begrafenispaars....
paco 9 sep. 2010Lees meer...

DAT STUK VRETEN DAT OLIVER HEET

hartenkreet
4,7 met 3 stemmen 371
Laten we het even over Jamie Oliver hebben. Die frisse jonge kok van de televisie.
Jamie!
Klinkt bijna vriendelijk. Als een soort uitnodiging om toch vooral al zijn kookboeken te kopen.
Toevallig zit ik naar zijn laatste boek te kijken Jamie's Amerika. Daar ook al dus. ...
paco 7 sep. 2010Lees meer...

RECENSIE (KOKEN MET PACO)

hartenkreet
3,2 met 5 stemmen 495
Maar weer eens buiten de deur eten. Logisch, het was mijn kookbeurt en mijn Bretonse panfrietjes op basis van gekookt elandsoor op een bedje van gestoofde brandnetels had te lang in de oven gestaan. Voordeel was wel dat ik per direct mijn schuur opnieuw kon teren.
Samen met compagnon Ab zit ik in een restaurant in Volendam. We zitten aan een mooie tafel uitkijkend op een ambitieuze landelijke steeg met veel potentie voor de toekomst.
Links van ons een schilderij aan een geel behangen muur. Op het schilderij is met veel passie een dood varken, van boven tot onder opengesneden, hangend aan een katrol gesitueerd.
Het geeft ons een uitstekend beeld van de inwendige machinerie van een varken. ...
paco 3 sep. 2010Lees meer...

ROTARY-KERELS

hartenkreet
3,7 met 7 stemmen 498
Wethouder Jansen heeft in onze woonplaats een heuse Rotarysociëteit opgericht. Dat onbrak er nog aan. Ik kreeg een uitnodiging voor de opening van deze 'club voor ontmoeting en gezelligheid voor een gezelschap illustere “kerels”'.
Ik verzin het niet, het staat echt zo in de uitnodiging. Die uitnodiging moet een vergissing van Jansens secretaresse zijn want van alle illustere ‘kerels’ zou Jansen zelf mij nooit uitgenodigd hebben.
Dus bel ik mijn compagnon Ab of hij meegaat. ’Dresscode smoking en cocktailjurk, Ab. Doe jij de jurk aan of ik?’
Wij laten de uitnodiging aan de portier zien en betreden de zaal waar een honderdtal deftige gehaktballen met elkaar converseren....
PACO11 nov. 2009Lees meer...

HOER IN MENSELIJK LEED

beschouwing
1,5 met 6 stemmen 1.309
Amper heb ik mijn stukje over Pieter Lakeman gepubliceerd of daar verschijnen Pauw&Witteman in beeld.
Aan tafel de eerste gier die boven de geknapte gedupeerden van Scheringa’s DSB komt rondcirkelen. Weer een nietsontziende geldwolf. Een advocaat deze keer. De zelfbenoemde ‘hardcore' advocaat Dion Bartels. Naar eigen zeggen, een groot fan van Napoleon.
Hij wil de DSB gedupeerden juridisch bij gaan staan. Vol vuur vertelt hij hoe in-en-in slecht Scheringa en consorten wel niet zijn. Oplichters! Graaiers!
Helemaal waar....
paco15 okt. 2009Lees meer...

BLIK OP EEN GEDEGEN ANALYSE

beschouwing
2,7 met 9 stemmen 400
In het park staat een bankje. Zo’n bankje voor mensen die geen haast hebben. Die de tijd nemen even naar de bomen in bloei te kijken. Niets voor mij, maar toch ga ik even zitten.
Naast de bank een vuilnisbak waar nooit iemand iets ingooit. Behalve in deze. De vuilnisbak is tot de rand gevuld met lege bierblikjes.
Rondom de bank, natte papiertjes, half vergane kartonnen bekertjes, nog meer blikjes.
Een blikje bier ligt voor mijn voeten. Leeg. En aan twee kanten ingedeukt. ...
paco27 mei. 2009Lees meer...

Wie 'n bonus wil kan vertrekken!

beschouwing
1,7 met 9 stemmen 575
"I'm not a fucking juke-box", zei Tom Waits tijdens een concert toen er uit de zaal om een verzoeknummer werd geroepen.
Kijk, dat zijn teksten, daar fleur ik van op. Oneliners naar mijn hart. In één zin de wereld reduceren tot nul. Het leven relativeren naar de juiste proporties. Daar houd ik van.
Er zijn meerdere grootheden die dat kunnen. Neem mijn grote held; de grote filosoof Frans Bauer bijvoorbeeld.
Met die ene flits van hemels inzicht veranderde hij de wereld voorgoed: “heb je even voor mij!” ...
PACO30 mrt. 2009Lees meer...

NOG STEEDS DE MEESTER

beschouwing
4,0 met 6 stemmen 269
En dan zie ik ineens het hoofd van Kees van Kooten opduiken. In de Wereld draait door. Dat doet mij goed. Ik houd van Kees van Kooten. Al sinds hij wekelijks als clichémannetje voor het Parool schreef, bewonder ik de man.
Niet dat ik posters met zijn beeltenis boven mijn bed heb hangen, want zover ga ik zelfs bij hèm niet.
Zijn boeken nemen in mijn kast een prominente plaats in. Zijn typetjes weet ik nog zonder problemen allemaal voor de geest halen. Zijn vermogen en kunde om altijd of bijna altijd buiten de pulpbladen te blijven, maakt hem tot iemand van een uitstervend ras. Het maakt hem tot iemand met een laag egogehalte. De man is wars van aandachttrekkerij. Op rode lopers zul je hem niet vinden. Als gast bij infantiele spelletjes op tv ook niet.
Hij is een voorbeeld voor allen, dacht ik altijd....
paco13 mrt. 2009Lees meer...

AUTHENTIEK

beschouwing
3,2 met 4 stemmen 557
Soms, met nadruk soms, zie je wel eens iets vermakelijks op tv. Nu een praatshow.
Over voetbal deze keer. Waarom niet, er is al zo weinig over voetbal op tv.
Een fragment van een wedstrijd waarin een trainer staat te schuimbekken aan de zijlijn. Wij horen hem scheldwoorden richting scheidsrechter reciteren die hij ter plekke verzint. Ook de gebruikelijke scheldwoorden uiteraard: teringlul, paardendrol en andere ernstige ziekteverschijnselen dwarrelen het veld in.
Een gast in het programma noemt de trainer glimlachend "authentiek"....
paco11 mrt. 2009Lees meer...

RTL KAKTUS

verhaal
3,1 met 7 stemmen 739
Op het moment dat ik hoorde dat de wakkere krant een omroepzender wilde starten, dacht ik; ach, dat moet kunnen, we hebben er nog maar een stuk of zestig. En een beetje rechts gerichte rotzooi valt toch niet op tussen die andere shit.
En daarnaast; hoelang zal het helemaal duren, die zender? Maandje of zes? Of schat ik dat te optimistisch in?
Nog maar net bekomen van de schrik kijk ik naar 'de wereld draait door' en zie daar iemand als gast aan tafel zitten die ik vagelijk ken. Beetje rossig, dun wordend haar, ingevet met een kankerwekkend soort gel waardoor het lijkt dat het haar als de stekels van een cactus zijn ingebrand.
Dan gaat mij een licht op. Peter-Jan Rens. De grote goeroe achter de Meneer-kaktus-show....
paco26 feb. 2009Lees meer...

OLD BOYS NETWERK

beschouwing
2,5 met 6 stemmen 566
DEN HAAG - Verlaging van de pensioenuitkering is voor de meeste ouderen niet aan de orde, zegt minister Jan Hein Donner van Sociale Zaken. Maar een aantal pensioenfondsen vreest dat honderdduizenden mensen toch minder geld krijgen.
Uiteraard, zou ik zeggen. En die honderdduizenden mensen die de klos zijn, zijn zoals altijd weer, de hardwerkende mensen die je nooit hoort. Die nooit klagen. Geen tijd voor want het land moest worden opgebouwd.
Dat was nog in de tijd, net na de oorlog. Toen je de deur nog niet op slot hoefde te doen. Toen de fiets nog zonder slot voor de deur kon worden gezet. Toen de pijlers, waarop de banken rustten, nog bestonden uit vertrouwen en service waarna die pijlers zachtjes aan werden vervangen door de pijlers 'graaien en klanten naaien’.
Het blijft een merkwaardig fenomeen dat niemand de barricades opgaat na zo’n bericht in de krant. Ja, oké, even wat meninkjes van gedupeerden, die variëren van ‘heb ik daar zo hard voor geploeterd?, tot; ‘dat dit allemaal maar kan!’...
PACO24 feb. 2009Lees meer...

ZWEREN OP DE BIJBEL

dagcolumn
3,7 met 7 stemmen 360
Iedereen vraagt zich af waarom Balkenende toch zo moeilijk doet over een onderzoek naar de beslissing om Nederland in een oorlog te storten.
Merkwaardig trouwens dat oorlog tegenwoordig vredesmissie genoemd wordt. Het klinkt natuurlijk veel vriendelijker en sust het geweten van de heren en dames politici waarschijnlijk, maar daar hebben de gesneuvelde soldaten geen boodschap meer aan.. En kogels laten zich niet tegenhouden door guitige woordspelingen.
Ik bedoel, een verbrijzelde enkel, gekneusd noemen wil niet zeggen dat de patiënt het daar, pijn-technisch gesproken, mee eens is, maar dat terzijde.
Toch is het gedraai van Balkenende best te begrijpen. Zijn beslissing om een vredesmissie te voeren was gewoon een kwestie van voetbalplaatjes ruilen. Wij sturen soldaten en in ruil daarvoor krijgt CDA’er en boezemvriend van Balkenende, Jaap de Hoop Scheffer, de belangrijke post van secretaris-generaal van de NAVO. En bovendien vindt Bush mij dan een nice boy....
paco 5 feb. 2009Lees meer...