Inloggen

Alle inzendingen over Op den

1832 resultaten.

Sorteren op:

bewering
1.4 met 17 stemmen 116
Kiek es oan, die is den voorkant en woar is den achterkant dén, nou die zit doch zekers fan achteren.

De derde dinsdag

verhaal
2.3 met 12 stemmen 596
...besefte ze waarom iedereen zo somber was. Er klopte daar iets niet in Den Haag.
Eva Mensch17 september 2008Lees meer…

bewering
2.4 met 7 stemmen 213
Vroeger wilden de Duitsers 'den totalen Krieg'. Gelukkig zijn ze sinds die tijd wat vreedzamer geworden. Ze willen nu alleen nog maar 'den totalen Fußball'. Dat is een moderne vorm van oorlogvoering tussen primitieve stammen die zich voor dat doel opschilderen.
Regatta11 september 2011Lees meer…

In Den Haag is een laan

column
4.0 met 3 stemmen 205
...en indruk maakte als vertolkster van ‘In Den Haag...’. Empathische odes brengen? Nee, dat hoeft echt niet. In het Franse origineel betreft het een villa die bijna helemaal is afgebroken: La Maison Est En Ruïne, van Michel Delpech. In Conny’s cover-versie bekijken een moeder en haar...

Je was een verdomd eenzame eenling

beschouwing
4.5 met 2 stemmen 37
...film 'Aan de rand van Nederland met Bob den Uyl' van Theo Uittenbogaard. Deze film is n.a.v. jouw essay 'Visvliet bestaat namelijk niet' gemaakt. Daarin ontvluchtte je in grote paniek het beroemde Hotel Spoorzicht in Loppersum, terwijl je het literatuurgehalte in Noord-Nederland wilde...

Give the man a sigar....

verhaal
3.3 met 6 stemmen 561
...een schaats zou moeten staan om de waaghals op deze gevaren te wijzen?’ ‘Give the man a sigar’, fluistert de heer van den Smallenboord schor. In het wak zie ik een verloren golfstick drijven. Zo te zien de bulletputter..
Paco30 januari 2006Lees meer…

Rob Scholte gemangeld

bewering
4.8 met 5 stemmen 49
...autoriteiten, die kennelijk niet worden gecorrigeerd door het justitiële apparaat. Ten nadele van Den Helder in het algemeen en Rob en zijn gezin in het bijzonder.
Tammo G.17 december 2020Lees meer…

bewering
3.6 met 10 stemmen 160
...kwalifikaties mij nooit ten deel. Karsten kan barsten, arrogante zak...
Fred28 augustus 2012Lees meer…

De verdwenen grootvader

verhaal
4.3 met 10 stemmen 773
...te zullen bevestigen als zij daartoe zullen worden gerequireerd. En hebben Wij daarna deze acte opgemaakt, die de comparanten, met ons en den griffier hebben geteekend, ten dage, Maand en Jare als boven / was get. G. Sloot, P. van Tuzenhout, J. de Koning, F. Rutte.
lodewijk12 januari 2006Lees meer…

Toe maar, een solo-expositie in Buckingham Palace!

beschouwing
4.0 met 2 stemmen 29
...o.a. die van Mustafa Fazil Pasa, wiens beeldschone dochter Nazli jou betoverde en op haar verliefd deed worden. Je overleed op 11 juli 1881 in Kopenhagen en je werd 61 jaar.

Koester dat tranendal!

dagcolumn
4.1 met 7 stemmen 269
...de klachten en huilpartijen ook, naamsverandering had de situatie echter eerder niet verbeterd, zelfs minder transparant gemaakt! Niet de emoties leidden, maar het verantwoordelijk gezag! Tegelijkertijd nam(en neemt) B&W kennis met groot respect en het volste begrip van elke...

Over Dirk 2

beschouwing
0.3 met 10 stemmen 240
...is slechts één reden: Hij - schepper van zijn evenbeeld - heeft nimmer pijn geleden! Jan C. Maandag

bewering
3.8 met 4 stemmen 547
...zware plicht hun gelijk aan te tonen door opeens briljant te gaan voetballen en ADO zo te behoeden voor de altijd gevaarlijke nacompetitie.

Winternachten in Den Haag

verhaal
3.7 met 6 stemmen 955
...in de trein naar Den Haag: Den Haag - Stad in gedichten samengesteld door Henk van Zuiden Ronduit gesteld: een prachtboek!

Algemeen belang

dagcolumn
4.3 met 6 stemmen 97
...de wethouder, ‘ik moet mij aan procedures houden.’ ‘Maar voor de Hornbach heeft u het bestemmingsplan wel gewijzigd!’ Nee, ja, maar dat klopt, maar dat is een heel andere zaak, hè, dat moet mijnheer Kanarie toch begrijpen, dat gaat om werkgelegenheid. ‘Maar dit is mijn...

Voor Bas, meesterobservator

column
4.5 met 2 stemmen 125
...toekomstmuziek die men aantreft in ontstaan- en opkomst-studies. Formulering van pijnlijke eindconclusies zal Bas den Breejen, de volhardende observator, moeite hebben gekost. Maar het was conform de waarheid: een passende eigenschap voor zo’n toegewijd geschiedschrijver.

Westland, de gekste gemeente van Nederland

dagcolumn
4.5 met 2 stemmen 172
...van illegale arbeid. De arbo. De belastingdienst. Den Haag is alles wat de Westlander niet is. Den Haag is misschien wel de gekste gemeente van Nederland.

Het verdriet van een vader

verhaal
4.0 met 5 stemmen 744
...wellicht worden al die afvallige Haagse jongetjes (en dus ook mijn zoon) dan weer trotse ADO Den Haag-supporters, gewoon zoals het hoort.
Daan de Ligt21 augustus 2006Lees meer…

Een boek, dat mij met jou verbindt

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 50
...naam met het adres Francois Valentijnstraat 207, Den Haag. Het ruikt naar een bestofte bibliotheek in een oud herenhuis, waar de zware gordijnen veelal gesloten waren om de boeken tegen het zonlicht te beschermen. Natuurlijk heb jij erin gebladerd, maar wieweet jouw vrouw en jouw zussen en broers...

bewering
4.7 met 3 stemmen 128
Het doelpunt van Heracles tegen ADO Den Haag zou goedgekeurd zijn bij gebruikmaking van doellijnbewaking door een cameraatje.
Victor S.19 januari 2009Lees meer…

bewering
2.5 met 8 stemmen 560
Als mensen je voortdurend veren in de kont steken, gaat het daar op den duur jeuken.

bewering
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 7
De Fakkeloptocht afgelopen zaterdag van wel 10.000 Groningers zal veel indruk maken in Den Haag!
Tammo G.16 januari 2022Lees meer…

Fakkeloptocht in Groningen

bewering
5.0 met 1 stemmen 338
De Fakkeloptocht afgelopen zaterdag van wel 10.000 Groningers zal veel indruk maken in Den Haag!
Tammo G.16 januari 2022Lees meer…

bewering
2.6 met 5 stemmen 244
Ik ben niet in den Heere gevaren, maar sommige heren wel in mij. Vervolgens kon ik ze laten geloven wat ik maar wilde. Het vlees is zwak.

bewering
2.3 met 3 stemmen 1.631
Hulde voor de Nederlandse kunstgenieters die de afgelopen maanden in grote getale het werk van Mark Rothko in Den Haag zijn komen bewonderen.

Afgelopen

dagcolumn
4.0 met 3 stemmen 334
...bevelen om zich over te geven? Die stond nu voor hem. Zijn jongens keken allemaal naar hem op. Ze konden de Deen makkelijk aan, maar de oorlog was afgelopen.
Meer laden...