Inloggen

Alle inzendingen over Schaatsen in Oranjew

250 resultaten.

Sorteren op:
autobiografie
5.0 met 2 stemmen 219
...voor de spannende adrenalinekick. Verderop in Oranjewoud staan de grotere huizen, die meestal door de adel worden bewoond. In de zomer visten we daar of deden we aan polsstok springen en 's winters schaatsten we daar. Vaak jogde ik in mijn eentje door de bossen en vergaapte ik mij aan de...

Schaatsen

column
4.0 met 4 stemmen 316
...leg me erbij neer en schaats door. Thuisgekomen, voel ik me lekker. Dat weet ik nog van vroeger, schaatsen doet goed. Of zou het van opluchting zijn. ‘Kijk mama, zoon wijst naar de t.v. ‘ik heb het vast voor je aangezet: kunstschaatsen. Dan kun je leren hoe het moet’.
Mohair24 november 2014Lees meer…

IJsvrij

verhaal
4.0 met 2 stemmen 120
...of schaatsen, er was zoveel te doen. Als de winter lang duurde en de grachten heel lang dicht waren, kwam er een baanveger en een kraampje met chocolademelk. Ook werden er lampjes opgehangen en was er muziek. Als het donker was mochten wij niet meer op het ijs en zaten mijn broertje en ik...

Straf

dagcolumn
3.7 met 3 stemmen 263
...bekijkt de foto’s, verzamelt materiaal om een oordeel te vellen. Hij aarzelt even, wrijft met zijn hand over zijn kin. Kijkt nog eens naar de foto’s en komt tot een besluit. “Voor u zes weken gips”.

Schaats

dagcolumn
4.0 met 5 stemmen 337
...en in no time afgelikt. Op! En dan kan het stokje weg, net als bij het raketje van Ola in de zomer, waar ik nu hevig naar verlang.
trawant13 januari 2010Lees meer…

De verkeerde wissel

beschouwing
3.0 met 2 stemmen 370
...groot wordt uitgemeten en waar we allemaal nog jaren over zullen napraten. Op naar het volgende foutje. Het WK in Zuid-Afrika zit er aan te komen. Bert van Marwijk is hierbij gewaarschuwd!

Schaatsen en ander ongemaak

column
4.0 met 3 stemmen 225
...en betrokkenheid. Aan zo´n ruimdenkende en invoelende man hebben we tenminste iets.

Olympische passie

verhaal
2.8 met 6 stemmen 493
...uitkwam. Het was namelijk die akelige, arrogante Amerikaan Chad Hedrick die het goud voor de neuzen van de Nederlanders heeft weggekaapt. Niks respect en vriendschap, niks verbroedering en gezonde concurrentie. Laat hem bij de volgende respectvolle afstand alsjeblieft maar een Italiaans...
Wendy7713 februari 2006Lees meer…

Zak eens lekker door.

hartenkreet
3.5 met 4 stemmen 3.316
...zo’n auto met bemanning te laten uitrukken is niet belangrijk, als je maar even lekker hebt kunnen wakken, toch? Want met de klimaatverandering zal lekker doorzakken tot het verleden behoren als we de weerkundigen moeten geloven. Tot die tijd blijft het (k)wakkelen geblazen.
Shalimar5 januari 2009Lees meer…

Schaatspolitiek

dagcolumn
4.5 met 2 stemmen 252
...die zullen de schaatsers nooit onder de knie krijgen. Want schaatsers willen altijd vooruit. En zo hoort het ook. Geen valse start, niet omkijken, geen rare schijnbewegingen maken, geen draaikonterij, of hielen likken. Niet te veel babbelen en kletsen, maar je spierballen tonen. Blik vooruit,...

Schaatsen leren

column
3.3 met 3 stemmen 87
...Nero. Natuurlijk hoop ik daar niet op. Maak die twee ambassadeur dan zijn we ze hier kwijt en in het buitenland luistert niemand naar ze.
Eelt22 februari 2014Lees meer…

OKT Schaatsen

bewering
5.0 met 1 stemmen 104
Het OKT bij het schaatsen is hard maar fair. Het levert een prachtig schouwspel op, ook - helaas - zonder publiek. Vanavond om half zes de apotheose met als grote vraag: haalt Kjeld Nuis de Olympische Spelen 2022?
Victor S.30 december 2021Lees meer…

Zelf Olympiër worden

dagcolumn
5.0 met 1 stemmen 165
...worden, als man op leeftijd, behoorlijk ongetraind, enigszins kampend met overgewicht? Natuurlijk curling! Dus dat tijdverdrijf mag toch blijven over vier jaar.

De cirkel is rond

verhaal
4.2 met 4 stemmen 629
...hij, met een brok in zijn keel. Begin, leven, eind. En weer opnieuw, steeds weer opnieuw. Zo zal het zijn, zo moet het zijn. Woemi kruipt tegen me aan. Ze slaapt. Nog even een uurtje. Helpt om beter de nacht door te komen. Buiten is het weer begonnen met sneeuwen, het zal nog een hele toer...
jorrit8 januari 2010Lees meer…

Een dagje schaatsen

verhaal
2.7 met 13 stemmen 744
...die griet, maar ik kan niet meer.’ Keihard ging hij voor de derde keer onderuit. ‘Was het leuk jongen?’, vroeg zijn moeder toen hij halfkreupel thuiskwam. ‘Ja, morgen ga ik weer!’, antwoordde de jongen. Wat ben ik blij dat de jongen die ene keer naar zijn moeder luisterde. En...
Kary Kepla4 februari 2009Lees meer…

Botte schaats?

verhaal
2.0 met 3 stemmen 701
...het totaal niet vervelend vinden als Mr. Hedrick weer eens van baan vergeet te wisselen en zo het bovenste treetje open laat voor bijvoorbeeld, de inmiddels toch ook al weer dertigjarige, Carl Verheijen. Ach ja, beter een sympathieke, oude Hollander, dan een arrogante, lelijke Amerikaan.
wendy7713 december 2005Lees meer…

Geboren tijdens het schaatsen

dagcolumn
3.7 met 24 stemmen 1.469
...die wisten van de Bank in ’s Gravenzande: het oude duingebied. Een speling van de natuur, je kon er schaatsen tot in de meimaand Mei. En ja, we kunnen er niet omheen: toen de Bank de Bank nog was.

Leptoppunt

dagcolumn
3.0 met 4 stemmen 584
...en een verzoening onmogelijk. Mevrouw Ontwikkeling moet verder, ze moet groeien. Geestelijk en literair. Dit jaar wordt ze 40, pardon, 140. Het is tijd om verder te gaan en nieuwe relaties aan te gaan, maar zonder oude overboord te gooien. PC blijft haar eerste liefde. Die bracht haar de...

Goed fout!

verhaal
2.0 met 2 stemmen 642
...moeilijk anders. Natuurlijk weet ik dat zo'n nicotinetrip walgelijk slecht is. Mijn verslaafde kant vindt echter, dat ze het recht heeft om dat goed te verdoezelen.

de elfstedentocht van beitske en foppe

verhaal
4.2 met 5 stemmen 797
...de aarde en moet de elfstedentocht in zijn eentje over doen en als dat lukt mag hij eindelijk naar de hemel.

Schaatsen vond ik pijnlijk

verhaal
4.0 met 1 stemmen 341
...vrouw is keihard en breekt benen, geeft hersenschuddingen en tanden door de lip, bloedneuzen en in haar boze gat, dat is het boze gat des doods.
cornil2 februari 2012Lees meer…

Van Foreest en Leerdam Nederlands kampioen

bewering
4.0 met 2 stemmen 124
...worden als één van haar illustere voorgangers (Fenny Heemskerk was rond de laatste wereldoorlog in een lange reeks van jaren de onbetwiste kampioen).
Victor S.9 januari 2023Lees meer…

Filter

dagcolumn
4.6 met 9 stemmen 721
...de Alpen, de coalitiestrijd in Den Haag, volwassen mannen in het bezit van kinderporno, de retoriek uit Moskou en de stand van zaken in het leven van Bram Moszkowicz. Mensen zeggen wel eens: Je weet niet wat je mist. Bedankt. Dat wil ik graag zo houden.

Elf steden, zestienduizend bevroren neuzen

verhaal
4.5 met 2 stemmen 594
...hebt meegedaan? Behalve je stempelkaart is het enige bewijs de ijspegel aan je neus en de losse tenen in je schoenen, maar wie zegt dat je niet gewoon een uurtje in de diepvries hebt gestaan? Kom je thuis met je bevroren kop, niet capabel genoeg om nog een woord uit te brengen, vraagt je vrouw:...
Wendy7725 januari 2006Lees meer…

Inadequaat beleid van de KNSB

bewering
5.0 met 3 stemmen 133
Het beleid vande KNSB met betrekking tot de niet-individuele onderdelen op de kampioenschappen en OS dient drastisch herzien te worden. Dat kan bijna niet anders of de huidige beleidmakers dienen hun baan te verlaten: ze hadden geen idee hoe je dat kon en moest aanpakken.
Victor S.20 februari 2022Lees meer…

Tot op de bodem

verhaal
0.7 met 10 stemmen 1.141
...trachtten ze haar ervan in kennis te stellen dat het schuurpapier geen bevredigende oplossing bood. Helaas bleek zij stokdoof.

Give the man a sigar....

verhaal
3.3 met 6 stemmen 561
...op deze gevaren te wijzen?’ ‘Give the man a sigar’, fluistert de heer van den Smallenboord schor. In het wak zie ik een verloren golfstick drijven. Zo te zien de bulletputter..
Paco30 januari 2006Lees meer…

VAN ISEREN SCHOEN TOT KLAPSCHAATS

column
4.0 met 6 stemmen 135
...door de eeuwen heen. Wat niet wegneemt dat Whatsapp en mail er ook mogen zijn in geval van nood.

IJSPRET!

dagcolumn
2.2 met 5 stemmen 975
...mild stukje schrijf over een stel opgehitste dwazen en die dingen van Merkel goedmoedig borsten noem. Wilt u meer lezen over de winters van vroeger? Lees dan mijn boek 'Als ik me ophang breekt het touw.' Zie de site van www.uitgeverijdebrouwerij.nl
Eelt8 februari 2012Lees meer…

Olympische Winterspelen 2010 on the top

column
4.0 met 2 stemmen 130
...heeft van een sporter; presterende topsporters worden niet zo geboren, daar is heel wat input van de persoon zelf voor nodig. On the top Sven!
Meer laden...