Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Zelf Olympiër worden

Twee Olympische sporten kunnen er wel af over vier jaar: curling en het schaatsen voor heren. Curling, het schuiven met een steen en een beetje bezemen, kan iedereen, dus da’s geen sport. En het schaatsen, rondjes rijden voor heren, was altijd al saai, maar is dit jaar behoorlijk voorspelbaar. De Nederlanders winnen bijna alle afstanden en graaien een hoop medailles weg, dus dat moet ook anders.
Maar er zijn meer voordelen als dat schaatsen geschrapt wordt.

Al die gouden medailles kosten Nederland een hoop geld. Dertigduizend euro per keer is niet niks. Tel daarbij de verblijfkosten van het koningspaar. Die zie je elke dag op de tribune en ook ‘s avonds weten ze feilloos waar de camera staat. Nou, die gaan volgende keer echt niet meer mee als er niks meer te feesten valt. Dus hoeft de verspilling van drank in het Holland huis ook niet meer, want die handvol overige Nederlandse medailles, die zijn de moeite van een feest niet waard. Dat kunnen we wel in een keer achteraf goed maken in eigen land. Daar op die Olympische Spelen leidt het alleen maar de aandacht af van datgene waar het werkelijk om gaat, de sport zelf.

Maar hé, wacht eens, als er volgende keer in Zuid-Korea geen herenschaatsen meer is en er dus niet gefeest wordt, dan zie ik het wel zitten om zelf ook eens mee te doen aan die Olympische Spelen. Dan ga ik voor goud, want ik hoef dan niet naar dat verplichte feestje met het hossende koningspaar.
Maar wat kan ik dan doen om Olympiër te worden, als man op leeftijd, behoorlijk ongetraind, enigszins kampend met overgewicht? Natuurlijk curling! Dus dat tijdverdrijf mag toch blijven over vier jaar.

Schrijver: Rob Chevallier, 17 februari 2014


Geplaatst in de categorie: sport

5.0 met 1 stemmen 163Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)