Inloggen

Alle inzendingen over Wachten op de Barbar

4365 resultaten.

Sorteren op:

Wachten op de Barbaren

beschouwing
3.8 met 5 stemmen 465
...kiezen; in het besef dat we niet allemaal de held zullen uithangen. De zuid-afrikaanse schrijver Coetzee kreeg de Nobelprijs voor de Literatuur in 2003 en als je aan "Wachten op de Barbaren" begint, zal je het zo snel mogelijk willen uitlezen. Al was het maar om dat akelige kippevel weer van...
Max R. Hubeek14 september 2010Lees meer…

De barbaren van Sint Maarten

dagcolumn
3.8 met 4 stemmen 4.314
...stevig fundament te geven om rampen zo snel mogelijk het hoofd te bieden. Omdat zo ook de barbarij buiten de poort te houden.

Het verdwenen pakje

verhaal
3.8 met 4 stemmen 288
...allemaal verkeerd zie, tenslotte zit ik er vaker naast dan dat ik het goed heb en dus: wacht ik braaf tot de verzender me een berichtje stuurt, maar maf is het wel en het is ook nog steeds: windstil!
An Terlouw9 september 2020Lees meer…

Hoe de cultuur in de wereld kwam

verhaal
3.3 met 6 stemmen 946
.... . . Mollie werd DOODGEKNUPPELD. Toen Barbar haar de volgende dag zo aantrof voelde hij zich zo diep ellendig . . . dat hij zelf ook dood wilde. Maar één ding wilde hij nog doen, dat zei zijn gevoel tegen hem. Hij zocht spullen bij elkaar, leem en tangetjes en andere dingen. ...
Femmy13 januari 2005Lees meer…

Station.

beschouwing
4.0 met 14 stemmen 2.433
...gedachtewereld van je brein is toch sterker dan de persoonlijke eenzaamheid, als je de trein en het station vergeet. 1969.

Rustig met de trein

verhaal
4.0 met 3 stemmen 147
...Het is een komisch en tegelijkertijd aandoenlijk gezicht. Samen komen ze er wel. Ik kan nu wel fantaseren waarom de trein te laat is. Met een grote glimlach zoek ik een zitplek. Mijn wachten is beloond.
Delano21 december 2009Lees meer…
autobiografie
2.5 met 2 stemmen 89
...wachtend, zittend afwachtend aan de oever van de rivier, kabbelend water. Zittend wachtend aan de rand van de afgrond: of kwam dat nou vele malen later? Zittend, wachtend zittend afwachtend, niet lang meer.
An Terlouw20 oktober 2015Lees meer…

Waar wacht ik nog op?

verhaal
2.0 met 11 stemmen 1.172
...Ik gooi al mijn frustraties van de dag eruit. Hij moet er niet op wachten, zal ik maar zeggen. Eenmaal tot bedaren vraag ik: “Hoe laat denk je dan dat je thuis bent?” Waarop zijn antwoord is: “Weet ik niet precies schat, wacht maar af”. Aaaaaarrrghhh.......
Wendy771 februari 2006Lees meer…

Bommenregen van Poetin uit onmacht

bewering
4.8 met 4 stemmen 34
...van de Russen beschouwt, zou hij het niet op zo'n brute, barbaarse wijze laten lijden. En het lijkt wel degelijk een oorlogsactie, hoewel zijn strijd in Oekraïne geen oorlog mag heten.
O.U. Deis11 oktober 2022Lees meer…

bewering
-0.5 met 2 stemmen 91
...tegen, dat ze enkel aan zichzelf denken en als barbaren zijn lijk rondsleuren, zonder enig respect, alsof het een voetbalbeker betreft, voorspelt niet veel goeds voor hun toekomst! Waar geen menswaardigheid getoond wordt, daar zijn de stoppen al funest doorgeslagen! Ik zie dus ook geen verschil...

Iemand die op je wacht

dagcolumn
4.0 met 5 stemmen 385
...dat er iemand is die een beetje wacht, dat is toch een heerlijk gevoel in tijden van crisis.

Wachten

hartenkreet
3.5 met 8 stemmen 444
...z'n steunkousen helpt aan te trekken. Op mij, voor dat kopje koffie inclusief keuvel, zijn huis verschoond. En dan roei ik de ongewenste sprieten uit, cultiveer het groen opdat de bloei er weer in komt, een roos bekent sinds jaren vergeten kleuren en geuren. Nog eenmaal gaat hij naar buiten,...
Fred2 augustus 2010Lees meer…

Wachten

verhaal
4.0 met 4 stemmen 299
...haar stoel en trippelt in de richting van de dokterskamer. Moeder propt haastig alle spullen in haar schoudertas, trekt nog even haar truitje recht en sist: 'Wáchten!'
trawant20 november 2010Lees meer…

bewering
3.2 met 4 stemmen 96
...met de moorddadige acties van Iran. Wij mogen ons niet met jullie 'rechtssysteem' bemoeien? Amahoela, adderengebroed, we branden jullie valsheid uit en Zahra is wat ons betreft een heilige martelares en bovendien wat Allah betreft zeer zeker!

koffie met gebak

verhaal
3.5 met 4 stemmen 389
...zitten, was een praatje vlug gemaakt. Ze was dankbaar voor dit besluit om zelf iets te ondernemen, het werd dan ook wel tijd.
Eva Mensch1 februari 2008Lees meer…

YES I CAN!!

beschouwing
4.0 met 4 stemmen 673
...links, hij is vóór de doodstraf…. Een grotere ramp dan acht jaar Bush is bijna onmogelijk maar mag ik toch even een jaartje wachten met de bloemen en felicitaties? Mag ik even een jaartje aanzien of Obama’s hoop gestalte wordt geven door concrete verbeteringen? YES I CAN!!!!
paco7 november 2008Lees meer…

Liefdesspel

dagcolumn
4.3 met 3 stemmen 351
...Zolang ze zich in de hemel bevinden zal de duivel hen niet vinden. Ik wens in mijn hart dat de seks nog lang op zich wachten laat.

Wachtend op de trein

verhaal
3.0 met 1 stemmen 377
...trein. Ik sluit mijn ogen weer en concentreer me op het prachtige gezang van de vogels.

“Van het concert des levens krijgt niemand een program”

verhaal
1.8 met 35 stemmen 4.853
...is voor ons onbetaalbaar, zeer dierbaar en zal alleen in ons zelf altijd te horen zijn. Rust zacht moeder, wij zullen in lengte van jaren van uw ontvangen muziek blijven genieten.

De vandalen van Greenpeace

hartenkreet
2.4 met 5 stemmen 94
...de mantel der liefde is een bijna evengrote misdaad, want daarmee collaboreer je met de vijandige krachten.

Ik zag Palmyra

dagcolumn
3.8 met 6 stemmen 1.367
...zeurt in mijn buik als een onweer dat nadert. Ik bekijk mijn oude foto’s en voel de pijn. Palmyra staat op het punt om door barbaren vernietigd te worden. Ik denk niet dat wat ik toen zag ooit nog aan mijn zoon kan laten zien.

Wachtende mannen

dagcolumn
3.4 met 7 stemmen 817
...Ze kijkt later nog wel eens verder. Samen verdwijnen ze in het winkelend publiek. Hij heeft destijds toch niet zo’n gekke keuze gemaakt.

Hoe lastig is het nou helemaal?

verhaal
4.0 met 1 stemmen 208
...van fatsoen denk ik dan, ik rij naar buiten, passeer een boze man die weigert een kapje op te doen en stop de mijne weg! Zit er weer op voor vandaag, nu duimen voor goed nieuws!
An Terlouw11 januari 2021Lees meer…

VETBULT

verhaal
3.7 met 3 stemmen 218
...maaltijd met mijn lievelingstoetje Griekse yoghurt na. Om half zeven mocht ik mijn vertrouwde huis weer opzoeken, korte dagopname!
Han Messie30 september 2020Lees meer…

BELOOND WACHTEN

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 1.057
...haar een geweldig drinkvat is. Met welgevallen zie ik hoe zij het laatste vocht opzuigt. Haar geduld werd op de proef gesteld, maar tenslotte kan ze zich tegoed doen, meer dan genoeg!
Han Messie18 december 2019Lees meer…

De gleuf

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 371
...rood exemplaar aan zit te komen, ik zeg: doe je best ( want tja je moet praten tegen die dingen toch?) je gluurt de kamer binnen en bent hier, rood of wit- van harte welkom! Wie weet…morgen?
An Terlouw27 december 2021Lees meer…

Polen

dagcolumn
4.7 met 3 stemmen 252
...of onterecht zijn ontevredenheid uit. En op die manier is een aanval op de rechtsstaat gevaarlijk voor iedereen. En voor de economie. Dus ja, het is zeker erg wat er nu in Polen gebeurt. Europa gaat een moeilijke toekomst tegemoet.

Doodstraf

beschouwing
2.4 met 16 stemmen 1.754
...weer premier van ons land worden!! Wat ik zelf van die doodstraf vind? Barbaars en niet van deze tijd. En ik ben niet eens gristelijk!
paco8 november 2006Lees meer…

Luxeprobleem genaamd massatoerisme

column
4.3 met 3 stemmen 33
...De stadsmuren van Rome hielden eeuwenlang hordes barbaren tegen. Tegenwoordig heeft de stad zich bewapend met toegangspoortjes om de hordes toeristen tegen te gaan. Net als Venetië recent heeft besloten. De Chinese muur heeft duizenden jaren prima dienst gedaan om de binnenvallende Mongolen tegen...
autobiografie
4.5 met 2 stemmen 42
...tussen Emma en Bjarne die zijn draai in Amsterdam had gevonden. Ze had zijn opstel weer gelezen, over het meisje met de rode haren. Hij had het haar gegeven, zodat ze iets van hem kon lezen. Ze schreef er over in haar brief.
Bjarne Gosse17 november 2022Lees meer…
Meer laden...