Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Wachtende mannen

Je ziet ze in elke drukke winkelstraat. Ze zijn met hun vrouw de stad ingegaan en van de nood een deugd makende, staan ze steevast met de rug naar de etalage te bewonderen wat aan de keerzijde van de winkelruit tentoon wordt gespreid. Zij is al in het winkelpad verdwenen en hij wacht geduldig op wat er komen gaat. Het maakt niet uit of de etaleur zijn stinkende best heeft gedaan. Alles wat achter het raam is uitgestald wordt de rug toegekeerd. De andere kant van het glas is veel interessanter. Er passeert immers een maidparade die maar niet tot een einde wil komen.

Droomlange benen en prachtige puien in een bijna oneindige rij. Bloedstollende blondines, bruisende brunettes en roodharige godinnen. Aziatische parels, Scandinavische feeën en Oost Europese nimfen zweven voorbij. Machtig mooie moslima’s en ijzingwekkende eskima’s volgen elkaar. Het houdt maar niet op. De kunst om tussen het voorbij trekkende aanbod de ware schoonheid te ontdekken heeft hij niet verleerd. De tijd vliegt en het is mooi buiten. Vooral in de zomer.

Dan blijft zijn oog hangen op een naderende schone die hem in extase brengt. Zij komt hem vaag bekend voor. Heeft hij haar niet eens op tv of een bioscoopscherm gezien? Pas als zij pal voor hem staat en hem verbaast aankijkt, herkent hij haar. Ze heeft onopgemerkt het pand achter hem langs verlaten en een aantal winkels afgestruind. Helaas geen resultaat geboekt omdat, in tegenstelling tot de feitelijke inhoud van de winkel, ze volgens haar “helemaal niets hadden”. Ze kijkt later nog wel eens verder.
Samen verdwijnen ze in het winkelend publiek. Hij heeft destijds toch niet zo’n gekke keuze gemaakt.

Schrijver: Vakantieschrijver, 22 juli 2007


Geplaatst in de categorie: mannen

3.4 met 7 stemmen 815Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Watze Elgersma
Datum:
3 augustus 2007
Email:
w.elgersmahetnet.nl
Ik ben die wachtende man... prachtige observatie

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)