Inloggen

Alle inzendingen over Alice De Jong-Weil

5884 resultaten.

Sorteren op:

Nadat de SS-er geportretteerd was liet hij jou doden.

beschouwing
3.8 met 5 stemmen 74
... In 1939 ontmoette je de kunstminnende Alice De Jong-Weil en haar man Hans, een textielfabrikant. Zij gaven jou enkele opdrachten. In maart 1941 heb je jezelf laten registreren bij de bezetters en kort daarna ben je in Blaricum ondergedoken, net als Alice en haar dochter Jacqueline. Haar man was...

Een heilige nakomelinge van de Katharen

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 50
...jij bent in de Bybrook Cemetery in Ashford begraven. Nabij die begraafplaats ligt nu de Simone Weil Avenue.

De inspirerende moeder van Marcel Proust

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 47
...temps perdu'. Waarna jij hem hopelijk hebt kunnen loslaten. En hij jou. Om voor eeuwig de ware Marcel te kunnen zijn.

Hoera, t'is een jongen!

verhaal
3.3 met 7 stemmen 1.057
...de geschiedenisboekjes nooit zijn voorgekomen. Wij vrouwen zouden dan al eeuwenlang “de broek” hebben gedragen !

bewering
4.5 met 6 stemmen 145
Voor je het weet, ben je te oud om nog jong te sterven.

contacten

hartenkreet
4.2 met 4 stemmen 114
...dat een mens het als een kostbaar goed mag beschouwen als een jonge geweldige vrouw contact met je wil houden, dus ik zorg om ervoor dat ik niets forceer. Vrijheid blijheid!
Eva Mensch22 augustus 2015Lees meer…

Robbie.

verhaal
4.4 met 5 stemmen 182
...in hun hart. Nee niet dat ze blij zijn dat de oude man is overleden. Maar als je zo'n grote liefde hebt gezien, wat is er dan nog meer belangrijk?
alice25 februari 2009Lees meer…

Jong geweest

hartenkreet
3.0 met 4 stemmen 431
...zoete inval. Ik ben nu een ouwe lul, zou het zo weer over doen met als resultaat een ander leven. Jong geleerd...........
Fred17 november 2009Lees meer…

Het silhouet van het kind

hartenkreet
4.0 met 4 stemmen 256
Het silhouet van het kind van toen zit verscholen, achter de kennis en ervaring in de schaduw van het masker. Maar ik verklap je dit: het zit er nog, avontuurlijk ondeugend, lichtend, wachtend, steeds zoekend en is vrijwel on-zichtbaar verwerkt in het mozaïek, ondanks alles.
jan.hertog3 februari 2010Lees meer…

Alice Phoebe Lou blijft nederig

beschouwing
4.0 met 2 stemmen 80
...een prachtige videoclip gemaakt. Inmiddels is Alice weer terug in Berlijn en zingt ze iedere zondag blootsvoets in het Mauerpark.

Tracy Chapman - Fast Car

beschouwing
4.5 met 2 stemmen 75
...advocaat. In Jackson werden ze bedreigd door de blanken, inclusief de Ku Klux Klan. Hun dochter heet Rebecca en in 1976 zijn Alice en Melvyn gescheiden. Over haar romance met jou zei ze 'Het was heerlijk en mooi en prachtig en ik heb er volledig van genoten en ik was helemaal verliefd op haar'.

Met dezelfde psychiatrische diagnose als van Van Gogh

beschouwing
4.0 met 2 stemmen 47
...nacht van 24 september 1959 verliet jij jouw hotelkamer in de Hacienda San Francisco Cuadra in Taxco, waar je soms in jouw depressie-aanvallen verbleef. Je hebt jezelf op een heuvel door het hoofd geschoten. Je werd 54 jaar.

Aristocraat

verhaal
3.5 met 2 stemmen 139
...erg secuur. Hij zoekt de tongzoenen van de Geest, waar vele titanische lichtvallen op het geprikkelde maanlandschap van hogere tepelhoven samenvallen.
autobiografie
4.5 met 2 stemmen 71
...het op andere dagen rustiger was en dat ik niet te vroeg moest komen, zodat ik maar even in de wachtkamer hoefde te zitten en niet te veel prikkels had gekregen voordat het gesprek begon.

De geluksvogel, die 'Waltzing Matilda' schreef

beschouwing
4.0 met 1 stemmen 68
...voorsteden Crematorium in Sydney begraven, net als later jouw diepbeminde vrouw.

De gelauwerde schepper van 'Waltzing Matilda'

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 44
...voorsteden Crematorium in Sydney begraven, net als later jouw diepbeminde vrouw.

Daar ben je nog te jong voor...?

hartenkreet
3.2 met 4 stemmen 648
...kiezen. Waarom wordt een jongen van 12 deze keus gegeven, kunnen wij niet voor hem kiezen? Kiezen tussen twee kwaden? "Vandaag is rood" wordt er gezongen, maar ik vraag me af welk vakje dat vandaag wordt?
Dannyw22 november 2006Lees meer…

Tot het verweer geen puf meer had

beschouwing
2.5 met 2 stemmen 26
...doodgeschoten en daarna jezelf. Je werd eenenzeventig jaar. Je had hem jaren ervoor beloofd om hem dan uit zijn lijden te verlossen. Jullie lagen hand in hand in jullie bed in jullie huis in McLean.

De jongen die niet huilen kon

verhaal
1.5 met 11 stemmen 1.312
...kunnen ook weken of jaren geweest zijn - bereikte hij een vloed van zilt vocht. En bij de omkering nam de zee hem mee. Zijn verdriet ebde weg in een zoute stroom van zoete slaap. Ik kon het tij niet keren. Maar misschien was het slechts een nare droom.
Tille1 november 2002Lees meer…

het mysterie

verhaal
3.3 met 11 stemmen 1.662
...haar zou terug roepen. Maar hij riep niks. Ze wist dat hij daar nog stond, terwijl hij haar nastaarde. Hij keek hoe zij in het donker verdween.
julia29 december 2002Lees meer…

Smeer je jong

verhaal
3.6 met 7 stemmen 1.041
...minstens twaalf jaar ouder is als ik ben. Ach ja, klein detail. Dat is dan in ieder geval een reden om nog minstens twaalf jaar door te smeren.

L’homme de nature

verhaal
3.0 met 28 stemmen 1.711
...revoir, Nicolai’ ‘Au revoir’, zegt hij, en hij zwaait nog een keer als hij de bocht omfietst.
jorrit1 januari 2007Lees meer…

Bij de dood van een jongen

beschouwing
3.3 met 6 stemmen 420
...even dan. Ieder mens heeft dat wel eens nodig. Een moment voor jezelf. Maar dan moet je weer. Schrijven, vertellen. Woemi’s moeder heeft het me verteld. Iets is er sterker dan moord, iets is er sterker dan misdaad. ‘Woemi, ik weet wat het is’.
jorrit25 april 2007Lees meer…

Cokes in Voorraad 2/4

verhaal
3.2 met 5 stemmen 275
...was hervormd, mijn vader gereformeerd vrijgemaakt, maar dan wel met de nodige kanttekeningen. Laten we zeggen dat mijn vader avontuurlijker, principiëler en misschien ook wel koppiger was, met alle gevolgen vandien.

De ogen van mijn moeder 2/2

verhaal
3.2 met 6 stemmen 1.091
...takken van bomen. Er komt een meisje aangelopen. Ze stapt dapper door de plassen en verbreekt de weerspiegeling. Roze laarsjes met witte stippen.

Mobiel

verhaal
3.8 met 16 stemmen 2.228
...weer een meisje zijn, of meer. 'Waar blijf je zolang?' Een sms, Woemi heeft haar mobiel gevonden. Ze heeft gelijk, het is tijd om naar huis te gaan.
jorrit4 december 2008Lees meer…

Wondertje

hartenkreet
4.4 met 18 stemmen 855
...En ja, de klant is not amused. En natuurlijk zal Midas Dekkers het niet met me eens zijn als ik denk dat die merel me heeft willen bedanken op zijn manier.

Normaal

hartenkreet
3.7 met 9 stemmen 275
...de taal. De titel rijmt op het laatste woord, dat niet is gezegd. Rest mij een ode aan Günter, Old man - Neil Young.
Fred5 september 2011Lees meer…

Het ruisen startte....

verhaal
1.7 met 9 stemmen 220
...of dat werd de jonge vrouw, het meisje, hardhandig van haar kleding ontdaan, liefdeloos op een matras geduwd en niet minder ruw oneerbaar driemaal verkracht...! De zon scheen reeds fel. Zij ontwaakte door geschreeuw van haar jongste. Een etmaal hiervoor danste het land op zijn vleugels van...

17

dagcolumn
3.0 met 8 stemmen 254
...mijn vrouw als we thuis komen. ‘Als je verstandig bent, ga je mee.’ Ik hang mijn jas op en kijk in de spiegel. ‘Strak plan,’ antwoord ik. ‘Ik ga mee.’
Meer laden...