Inloggen

Alle inzendingen over Als je iemand wilt b

1836 resultaten.
Sorteren op:

Er brandt nog licht in de smidse… 1

hartenkreet
4,4 met 15 stemmen 270
...niet meer en niet minder. Wie mij dus wil volgen naar deel twee nodig ik hierbij van harte uit.

Er brandt nog licht in de smidse… 2

hartenkreet
3,3 met 16 stemmen 302
...naar de knipperende streep/cursor op de beginplaats voor de laatste alinea. Zoals U van mij gewend bent staat hier steevast: Tot een volgende keer.

Iemand mag mij niet

verhaal
3,2 met 5 stemmen 805
...vraag, waar ben je bang voor, ik bedreig je niet, ik zing alleen af en toe een lied, snel of traag, daar ga ik geluidloos door. Even serieus, waarom pak jij van mij emoties af die ik aan iedereen gaf, is misschien jouw onvolkomenheid mijn straf ? Als dat zo is, dan kan ik...
Fred 3 sep. 2005Lees meer…

En dan kom je iemand tegen

hartenkreet
2,5 met 11 stemmen 274
...met vrienden uit eten en vertel ze, tot hun verbijstering, dat 'wij' niet meer samen zijn. Hadden ze niet verwacht. En dan kom je, zomaar, iemand tegen, een dolende ziel met een warm kloppend hart. Mooi mens waar je jezelf tegenaan vleit omdat je voelt dat het thuis is. En dan word ik...

Rogi Wieg: Als je net slaapt

beschouwing
2,1 met 9 stemmen 1.910
...nu 48 jaar, dus allang geen broekie meer. Hopelijk vindt hij nog veel tijd en lust om de Nederlandse literatuur met zijn boeiende snedigheden te verrijken. Zijn kunstuitingen zijn meer dan zelftherapie, levenswijsheden.

De kwis

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 388
...lottoballetjesnummerskaarten. ,Mag ik ooit weer eens meedoen met uw kwis Benny?
cornil27 apr. 2013Lees meer…

Is dit wat je wilt ?

hartenkreet
3,4 met 5 stemmen 480
...je wilt ? te dik ? Dan moet ik je zeggen je bent niet goed snik. Deze franse vrouw, is amper zeven en twintig jaar. Ze weegt nog maar net 31 kilo…Ze heeft net als jij, haar vriendin ana al vanaf haar veertiende Is dit wat je wilt ? jaar. Altijd aan haar zij. Wat zie je in haar...

Als je haar maar goed zit

dagcolumn
4,2 met 12 stemmen 789
...mislukte kapsel van Pechtold een duidelijke scheiding, laat Wilders een grondige metamorfose ondergaan en adviseer Marijnissen om zijn baard te laten staan. Je vergeet Femke, zult u zeggen, nee hoor, niks meer aan die krulletjes doen, als je haar maar goed zit!

Je was iemand geworden die je niet wilde zijn

beschouwing
2,5 met 2 stemmen 140
...uitgeverij Prometheus. Hij is je trouwe Titaantjes-vriend gebleven.

Geen gesprek

dagcolumn
3,0 met 2 stemmen 1.956
...nu een eind aan maken. B. Dat klinkt wel praktisch. A. Welnu, prettige dag verder. B. U ook, en nog bedankt voor dit prettige geen gesprek. A. Graag gedaan. Ik vond het ook aangenaam.

Je stem kruipt als nectar onder mijn huid

beschouwing
2,4 met 5 stemmen 121
...jullie zoon Stanley. Dat was in het Portland Hospital. Je was een jaar eerder al met hem getrouwd. Geen wonder dat je vierde album wat vertraging heeft opgeleverd. Je woont in Noord-Londen en je kapitaal wordt geschat op 28 miljoen Engelse ponden.

Een jochie met trek.

verhaal
3,4 met 5 stemmen 107
...als je zoveel trek hebt dat je er wakker van wordt, moet je me komen halen hoor, niet meer zomaar naar beneden gaan om te eten... Hij belooft het niet meer te zullen doen en zij? Zij is opgelucht dat het alleen het kleine joch was, met een rammelende maag...

2006 door B en b

verhaal
1,0 met 2 stemmen 659
...sloebers dit hadden afgewerkt of dat B en b na een zeer flinke dronk het verder hadden afgemaakt. Later bleek het dat “2006” nooit 2006 heeft gehaald. Weggeregend! Het weze gezegd!

B. B. met R.

dagcolumn
3,8 met 20 stemmen 749
...goed zal bekomen, ach met bruine bonen weet je het eigenlijk bij voorbaat al.

Opgelicht

hartenkreet
3,0 met 2 stemmen 189
...de NS ben ik opgelicht. Het wordt nu toch een duur treinkaartje: jíj bent nu wél gewaarschuwd...

Open boek

dagcolumn
4,5 met 18 stemmen 574
...band steviger als je geen geheimen voor elkaar hebt? Of wordt die juist extra bedreigd?

Verkenning voor pingpongkijkers

hartenkreet
3,0 met 4 stemmen 131
...spin kun je met batjes maar ook bijvoorbeeld met vingers geven 17d: 18b: bij wit en oranje dus.

bewering
3,5 met 4 stemmen 140
Je bent niemand vooraleer iemand dat bevestigt.
Fred 6 mrt. 2010Lees meer…

bewering
1,2 met 4 stemmen 92
Het antwoord is Frank Zappa, en waar ik de l achter de eerste b noemde moet achter de tweede b, stop de tijd. Ja, ik denk dat ik er vier goed heb.
Fred 4 okt. 2012Lees meer…

Idee 120.

verhaal
3,4 met 10 stemmen 1.590
...Noord-op, de rivier in, waar hij door verdrinken bevrijd is van klagen over de onjuistheid van 't gemiddelde. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- noot van redactie: "Du choc des opinions jaillit la verité" / "From the clash of...

bewering
3,8 met 4 stemmen 90
Het verschil tussen dan en als is groter dan als en even groot als hetzelfde.
Fred21 mei. 2017Lees meer…

BED AND BREAKFAST

dagcolumn
4,3 met 3 stemmen 268
...besmet raken door het energieloze Zijn, pakken we uiteindelijk onze biezen. Op zoek naar een nieuwe B&B met een dissonant die Tripadvisor nog niet ontdekt heeft.

bewering
1,7 met 3 stemmen 233
Integratie zit 'm in de benaming, noem jezelf voortaan Ali B. van Bommel. Allochtoon, onbekende B, voetjebal is prijs schieten, oude strips zonder afbeelding van een profeet en Wammes Waggel is geen varken. Daarbij is het een groot voordeel dat Tom Poes geen hond is. Wat wil je nog meer, respect ?
Fred18 jun. 2010Lees meer…

Drempel

column
4,9 met 10 stemmen 188
...me op Stephen Wiltshire, een autistische artiest. Hij zat ergens onderin de curve en besloot een helikopter te pakken. Na twintig minuten boven New York City was hij in staat om met een pen de gehele skyline te tekenen. Uit zijn hoofd. Wiskunde wordt een steeds mooier vak.

"Unnen babbel in oewen bebbel"

hartenkreet
4,0 met 1 stemmen 48
...sinds lange jaren onder rulle aarde, maar nu nog herinneren de hopjes uit het cilindrische blikje mij steevast aan haar......

Deurspion

hartenkreet
4,2 met 4 stemmen 318
...die laat zien wat het eindresultaat geweest had kunnen zijn: dán had ik beter alles bij het oude kunnen laten.

Houten Oog

verhaal
3,5 met 4 stemmen 282
...te staan hoe traumatisch het voor het slachtoffer kan zijn. Een hart van steen, zo constateer ik nu boterzacht en schuldbewust. Daar heeft Peter nu niets meer aan, maar anderen misschien wel… Tot een volgende keer.

Tonnus Oosterhoff: Als je niet buigt...

beschouwing
3,5 met 2 stemmen 261
...dorpje met iets van 20 huizen, op het Groninger platteland en hij was er ooit, let op, reserve brugwachter. Reserve. Ik zou er gillend gek worden!

Keefman (fragment)

verhaal
3,5 met 50 stemmen 3.524
...een betrekking in de psychiatrie. Dat is immers te gek om los te lopen. Je weet zelf hoe ik gehandicapt ben door mijn spraakgebrek. ................................................. .................................................

bewering
3,4 met 10 stemmen 71
Het is een ongekend schandaal dat een moordenaar als de heer Desi B. voor de tweede keer President van Suriname zou kunnen worden.
Meer laden...