Inloggen

Alle inzendingen over Boeken der Kleine Zi

7527 resultaten.

Sorteren op:

Kleine zielen

verhaal
4,0 met 3 stemmen 780
...schatplichtig zijn. Mensen wat een schrijver en wat een levenslessen die als juweeltjes tussen de kleine zielen zijn neergestrooid. Een perfect winterboek en een onweerstaanbare escape uit barre tijden.

Ze kon niet op haar tekst komen

verhaal
1,0 met 2 stemmen 1.841
...vrouw bij een optreden haar tekst van een aria was vergeten en in plaats daarvan ordinaire kroegliederen ging zingen en groot succes had. Dit zou nog een staartje hebben, werd door hem gezegd.

bewering
4,6 met 59 stemmen 158
Het zijn de kleine wereldjes in die kleine wereldjes van de kleine wereldjes in deze kleine wereld.

Dinsdagmiddag

verhaal
4,3 met 6 stemmen 1.255
...straal alleen als de zon op een regenachtige dag. Tot ziens, kleine, tot ziens.

Foppe als bibliothecaris in de bibliotheek

hartenkreet
3,3 met 7 stemmen 875
...verleden was het zo, nu is hij thuisloos en werkeloos. Schrijven kan hij nog wel een beetje maar in de bibliotheek komt hij niet meer, zijn hersens zijn een omgevallen bibliotheek geworden waarin hij niets meer kan vinden. Met sommige mensen die van boeken houden loopt het nu eenmaal slecht af.

Bieb

dagcolumn
2,5 met 2 stemmen 157
...houdt triomfantelijk zijn landelijke pas in de lucht. Ans kijkt ernaar en voelt haar pensioen naderen. Nimmer zal de bibliotheek nog bieb zijn. De eenheidspas is maar het begin van de geldverspilling en ondergang van de publieke uitleenindustrie. Met dank aan Dik-Faber.

bewering
4,0 met 3 stemmen 113
Mensen zijn net boeken, ze vallen vanzelf van ellende uit elkaar.
Joop22 jun. 2010Lees meer…

bewering
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 734
Boeken moeten niet moeten, boeken moet jezelf zoeken. Er zijn boeken die je kunt eten, maar er zijn ook boeken die je maar beter kunt vergeten...
Joop 7 okt. 2010Lees meer…

BOEKJE OPEN

column
4,3 met 7 stemmen 821
...en kijkt op. Zedig sla ik onmiddellijk de ogen neer en vestig mijn blik op het boek dat zij in haar handen heeft. Ik zie achter het plastic kaft een briefje waarop met vette letters staat: INKIJKEXEMPLAAR.

De kleine klant

beschouwing
3,6 met 5 stemmen 1.336
...achter haar zoon. "Ja, ik stond om de hoek, hij wou het absoluut zelf doen.. er zit een kop op he.."

Boeken en boekjes

verhaal
3,0 met 5 stemmen 763
...spelen van één enkele interland incompleet te maken? Ik zet het boek Oranje Toen En Nu 2 terug op de onderste plank. Ter overpeinzing en ter gedachtenis aan alle chroniqueurs van nog bestaande sportevenementen; het meest ondankbare werk ter wereld.

Bezoek uit de dakgoot

verhaal
4,4 met 19 stemmen 321
...Zimmy en van schrijven komt nu nog maar weinig, ben ik bang. De katten vallen in slaap en als ik ze zo vredig zie liggen zou ik zelf ook wel op mijn eigen schoot in slaap willen vallen.

Gerustgesteld

column
3,0 met 4 stemmen 352
...zijn. Er gebeurt in elk boek wel een moord, mama. Maar het is niet echt héél erg hoor, voegt hij eraan toe ter geruststelling. Misschien zijn de slachtoffers slechts halfdood? Nog te reanimeren voor hergebruik in een volgend boek? Tja, dan valt het inderdaad nog mee.

Elfjes aan de horizon van strijd en droom

verhaal
2,6 met 11 stemmen 2.294
...de niet gekende liefde een kleine poging minder onbereikbaar werd. Zo liet ze Zino en Sandra even achter tot óók zij ooit de volledige toegang tot die veilige, tranendrogende wereld zouden verwerven.

Spelling der natuur

verhaal
3,5 met 10 stemmen 1.110
...Ach, zoiets komt natuurlijk wel eens voor. Gewoon toeval. 'Een spelling der natuur', zal men zeggen.

Ratje Nieuwsmomentje werd geboren met een volle bos haar: Het was op de echo al te zien!!

column
3,0 met 6 stemmen 66
...was T.U.I.G. van der Riggel Vanuit Termunterzijl voor: Absurdistisch Magazine Edition IT

Boeken

dagcolumn
5,0 met 2 stemmen 68
...van Tomasello. Hierbij alvast mijn excuses dat ze niet in het Nederlands zijn.

EEEEEEEEEEEh Book

column
3,0 met 2 stemmen 164
...groep. De rest van de mensen heeft genoeg aan tv. Ik weet ook heel zeker, dat alle schrijvers het met mij eens zijn. Geen vervelende signeersessies meer en het Boekenbal volgen we wel per webcam.

klein

beschouwing
3,4 met 8 stemmen 266
..."Vijftig componisten" heet het, 100 pagina's. Samen met een karikaturentekenaar. Twee mensen voor zo'n klein boekje. Maar toch. Een leuk boekje, bij mij in te zien. Het is nog tot een herdruk gekomen ook en het heeft mij geen windeieren gelegd. Het staat tussen mijn boeken, maar ik...

‘t Zijn de kleine dingen die ‘t doen

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 49
...om acties te ondernemen die de onze niet zijn en dat kleine beetje lol halen ze ook nog wel! Wel beken ik ruiterlijk nu nog minder vaak naar Appie te gaan, domweg omdat de zegels toch lokten en oh ik weet, je betaald het zelf maar het ging me die 35 jaar, want zolang spaarde ik ze al me...

Verhaal van foppe als moderne Don Quichotte

hartenkreet
4,4 met 11 stemmen 280
...een klap van de windmolen en zijn lans was enkel zijn sjekkie om hem te redden uit zijn geestelijke nood.

Russel Brand links laten liggen!

dagcolumn
3,7 met 6 stemmen 441
...zou het er zomaar eens mee kunnen zijn. Maar toch raad ik u dit boek niet aan. Het is niet leuk. Het vertelt niets nieuws behalve dan dat Russel Brand verslaafd is geweest en nu clean (al zou je dat vanwege de schrijfstijl niet denken) is en dat Russel Brand in de heer, in yoga...

Het Platenpaleis

beschouwing
2,0 met 5 stemmen 182
...het nooit nog gevonden gedicht. Albert Verwey (1865-1937) uit: Komrij's Nederlandse poëzie van de 19de t/m de 21ste eeuw in 2000 en enige gedichten.

Lezen

dagcolumn
4,0 met 2 stemmen 155
...hebben. Hoe kon het anders zo'n groot succes zijn? De bibliotheek blijft een vreemde plek om lezen te gaan promoten. Het voelt voor mij hetzelfde aan als een nachtje vakantie aanbieden op een vakantiepark. Om mensen over te halen vaker naar een vakantiepark te gaan. En fin. Als ik dan...

Spiegelkast

hartenkreet
4,0 met 4 stemmen 250
...van mijn atheïstische tante keek. Er bevonden zich kledingstukken en andere spullen die de onbeholpen tijd hadden doorstaan, een elastisch yogapak met doorgeborduurde Japanse pauwen, een klein ondeugend slipje, dat ze zomers vaak had gedragen, maar dat in de winter te koud was om te dragen,...
mobar18 feb. 2013Lees meer…

Verwende krengen

dagcolumn
4,0 met 8 stemmen 371
...uitgezonden worden naar Afghanistan. Om de NAVO-troepen te versterken en het Afghaanse volk bij te staan. Zouden ze zich eindelijk nuttig voelen. Obama tevreden, Nederland tevreden. Hè, wat lucht dat op.

Hoe blij maak je me?

verhaal
2,2 met 4 stemmen 131
...de Soldaat van Oranje gaan en weet je, een mens moet iets te wensen hebben, logisch maar als je bedenkt hoe gelukkig ik vandaag gemaakt ben, dan zit het in een klein hoekje, ik mag wel zeggen: een heel klein hoekje, alhoewel: niet meer in de kelder natuurlijk want die is hartstikke schoon!

Verslaving

dagcolumn
1,9 met 9 stemmen 501
...dragen. Heerlijk. Ik koop managementboeken, muziekboeken, een boekje over mijn eerstvolgende vakantiebestemming, pockets om mee te nemen tijdens die vakantie en nog wat romans. Eigenlijk vind ik mezelf dan nog best kritisch. Ik heb regels over wat ik wel en niet koop: dingen die ik totaal...
Meer laden...