Inloggen

Alle inzendingen over He

1018 resultaten.

Sorteren op:

"Het verleden is slechts het verleden" (Willem Broeckx)

verhaal
1.5 met 2 stemmen 132
..."Vijftig Euro is het me waard" en hij stopt het aangeboden biljet snel en handig in een vakje van zijn portemonnee. Vijftig Euro heb ik betaald voor de vernietiging van een deel van mijn verleden: "mon chèr passé"; onachterhaalbaar, voorgoed verloren.
I. Broeckx15 oktober 2012Lees meer…

Het anti-depressieve schild verpulverde

beschouwing
4.0 met 2 stemmen 81
...in St. Lambert Lattay begraven. Marc Esposito maakte een documentaire over je leven en de zanger Raphaël Haroche schreef het lied 'Chanson pour Patrick Dewaere' voor jou. Verder bestaat er inmiddels de Patrick Dewaere Award.

Twee vrienden.......

hartenkreet
3.0 met 1 stemmen 105
...bij Oosterbeek en Arnhem, waar bevallige villaatjes schijnbaar vermoeid tegen de heuvels leunen.....

Een verroeste stormlamp; herinnering aan onze merkwaardige buurman

hartenkreet
4.0 met 1 stemmen 38
...met zijn dure verrekijker op de loer lag om half-ontklede dames in de omgeving van de flat te bespieden. De stormlamp, mogelijk een geschenk van Van Z., enig overblijfsel uit die voorbije, verre tijd van vijftig jaar geleden, verbind ik voor altijd aan zijn naam.

En de dag verstrijkt op "Sparrenheuvel".......

hartenkreet
3.2 met 4 stemmen 1.400
...dames en de heer lijken met een enkele reis terug te keren naar het land van hun jeugd, alvorens zij voorgoed het rijk achter de horizon zullen betreden, dat voor ons allen gereserveerd schijnt te zijn....
I.Broeckx18 augustus 2016Lees meer…

GODS KONINKRIJK

hartenkreet
2.3 met 3 stemmen 61
...zachte fluisterstem: "De wil van Jezus speelt een doorlopende rol in al wat jou omringt. Een ieder moge Hem volgen, Wiens Boodschap voor eeuwig zijn kracht en waarde houdt."
Han Messie14 augustus 2017Lees meer…

Tafereeltjes uit een fotoalbum

hartenkreet
3.5 met 2 stemmen 245
...pijn van het leven solidair en trouw tot in de dood. Voor mijn ogen vervluchtigt mijn hele verleden, het gaat op in ijle rook, in damp, in mist..................
I.Broeckx13 januari 2018Lees meer…

bewering
4.0 met 2 stemmen 94
Het siert Willem Vermeend dat hij zijn plagiaat heelhartig toegeeft. Dat nu zijn overige tientallen boeken zullen worden nageplozen is onvermijdelijk.

Lanersbach/De zomer van mijn jeugd

hartenkreet
2.0 met 2 stemmen 41
...dit alles nog eens. En nog bewaar ik de wandelstok met de scherpe metalen punt die zich eens hechtte in de modderige en rotsige grond......
I.Broeckx7 februari 2018Lees meer…

Een dagje naar het strand in harlingen

hartenkreet
4.3 met 3 stemmen 102
...pillen en hij gaat meteen naar de douche en bed rusten mama is al weer weg. Dag memmie zo zie je maar weer samen staan we sterk dan komt het allemaal wel goed alleen een beetje langzamer we worden nu vijftig en vijfenzeventig mama kan nog meer dan mij laifs fopke

Dynamo

column
3.3 met 3 stemmen 91
...DIE ONS OMGEVEN. Wel, hoe is dat? Niet mis hé? Toch wel goed dat je hebt doorgezet tot het triomfantelijke eind.. Nietwaar.....?
Ton Hettema6 september 2015Lees meer…

Bram, Ilse en Paul

verhaal
2.0 met 2 stemmen 61
...dat is onbegonnen werk. De rest vlucht als bange konijnen weg. Paul helpt Bram om thuis te komen en Ilse brengt hem liefdevol naar bed. 'Laat hem maar flink zijn roes uitslapen!', zegt Paul. 'Natuurlijk en mondje dicht over vanavond hé, ga maar gauw, lieverd!', zegt Ilse tenslotte.

Stopwoordenwoordenboek

verhaal
3.2 met 30 stemmen 1.360
...ja?Onwijs 16)pffeeww,Pijnlijk,Poeh hee!,Pas op he! 17)Que? 18)Rustig,Raar man, 19)Sooo!!,Sjagoo,Saai,Snikkell,Sterk,Sooo watt? 20)Tof,T!!,Tfoe!,Tjabbie's,Toch??!,Teringzooi!! 21)Uhm!! 22)Vaag!!,Vandaar,Vertel?,Van 'tzelfde! 23)Waaattt??,Wazig!,Weet ik...

Geest-ig gesprek

hartenkreet
3.2 met 11 stemmen 650
...je zo nauw mee verbonden bent. Zo zorgeloos, zo waar. We zijn hetzelfde hé? Dat is wat je me wilt laten zien, is het niet? Zo hetzelfde. Zo anders schijnend, zo verschillend verschijnend. Dank dat je er was, kom gauw weer eens langs.

Een noodlottige Rembrandt in Bredevoort

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 41
...naar binnen, die vol bewondering voor zichzelf bromt: 'Aha, op heterdaad betrapt, lesbische mannenhaatster, dat wordt levenslang!'.

bewering
3.0 met 3 stemmen 115
...alle energie die zij in de politiek gestoken heeft, vol intellect en charme! Wisselingen van de wacht, het is altijd moeilijk, maar allez hé, zoals de Belgen zeggen.

Joke

verhaal
1.5 met 11 stemmen 617
..... welnee joh , ik ben zo terug.. De volgende minuut bleef ik met de telefoon aan mijn oor zitten.. hoorde Joke hevig door haar neus ademen en toen was ze weg. Jij ook een fijne dag verder, Joke..

foppe ontmoet een ruimtemannetje

verhaal
3.5 met 4 stemmen 272
...maar ze denken die is even fietsen en we hebben de fop nooit weer gezien. Moai ferhaaltsje he! Binnenkort opent de ruimte expositie foppe in space

Afglijden....

hartenkreet
2.5 met 4 stemmen 490
...ben, maar heb nooit gedacht dat daar drank voor nodig was, of een jointje, ik rook ook al niet, wat een saaie muts ben ik he? Ook heb ik jouw ziekte niet (borderline) maar ik wil je wel steunen en naar je luisteren, daar zijn vrienden toch voor?

Angstige Alie

verhaal
4.0 met 1 stemmen 128
...het hoeft niet altijd seks te zijn. We houden gewoon elkaar lekker vast, dat is ook belangrijk, schat.'' ''Je hebt groot gelijk Kees, ik ben blij, dat ik bij je mag slapen.'' En zo geschiedde.

Doodstraf voor verkrachte tiener

hartenkreet
4.2 met 6 stemmen 201
...de meest recente wetgeving van het land verkeerd heeft geoordeeld. Dat betekent dat er een kans ligt voor Noura om een nieuw proces te krijgen waarbij de rechter kan besluiten tot ontslag van rechtsvervolging wegens noodweer. Ik roep de lezers van deze site op om de actie van Amnesty te...

Papa

beschouwing
2.6 met 7 stemmen 432
...kijken? Ja, jongen. Tot het tijd is om naar bed te gaan? Eh, ja jongen. Het komt er dus op neer dat je je hele leven op je reet zit behalve wanneer je slaapt? Jongen, wil je niet zo brutaal zijn!

Pijnbankkunstenaar

beschouwing
3.0 met 5 stemmen 207
...best een beetje eng, als getuigen van het eerste uur speelden we in onze vrije tijd Cowboytje & Indiaantje of we waren sterke zeerovers op een avontuurlijk schip, indien er dan een lieftallig meisje in haar zomerjurkje voorbijkwam, dan riepen wij quasi-stoer en triomfantelijk...

Troonsafstand aanstaande

hartenkreet
3.0 met 4 stemmen 99
...fossielen in hun apepakkie voor je voordeur?' 'Weet je wel dat ik de koningin ben geweest?' 'En het afkicken valt niet mee, hé!' 'Pardon? Vlegel!' etc.

Het ezeltje

verhaal
2.7 met 6 stemmen 1.028
...hangt komen er weer kinderen naar de ezel kijken en Freddie is weer veel vrolijker. Bijten heeft hij nooit meer gedaan. UIT

Spraakverwarring

verhaal
2.2 met 4 stemmen 478
...besef ik mijn rol in het geheel en ga heel energiek de trap een paar keer op en neer. Dat moest natuurlijk gebeuren, al was het alleen maar om mijn wasgoed weg te bergen. Vreemd dat mijn verhitte hoofd iets lijkt af te koelen.

Tussen wal en schip

hartenkreet
4.6 met 7 stemmen 552
...en dan geloven´ val ik uiteindelijk altijd tussen wal en schip. Daarin berust ik al een lange tijd, zij het met onvrede en soms met tegenzin. Tot een volgende keer.

Actuele heilige

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 68
...wonden gaat vertonen. Dat gebeurt nu eenmaal bij heilige slachtofferzielen zoals jij, ook al lijkt het voor leken hocus-pocus en in scene gezet. Als het niet echt zou zijn, dan zou je Christus bewust voor gek zetten en dat lijkt me bij uiterst gelovige mensen zoals jij niet de bedoeling....

Drankprobleem

dagcolumn
4.5 met 48 stemmen 1.119
...om te checken hoe ie ruikt. Ik had me niet voorgenomen om daarmee te stoppen, maar wel om het nooit aan iemand te zeggen.
Meer laden...