Inloggen

Alle inzendingen over Je stem gaat door me

9319 resultaten.
Sorteren op:

Je stem gaat door merg en been

beschouwing
2,0 met 4 stemmen 243
...waar je wezen meer tot haar recht komt. In 2012 ben je gescheiden van Daniel, na acht jaar samenzijn... Tja, de geschiedenis herhaalt zichzelf.

Per post stemmen!

hartenkreet
3,5 met 2 stemmen 60
..., machtig ik een vriendin en die neemt mijn zaken waar. Toch flauw, het gaat om 1 jaartje, hoe lastig is het nou helemaal? Dus voel ik me een beetje.....zoals zwarte piet nu bijvoorbeeld. En omdat dit ook nergens op sloeg, slaat mijn gevoel ook nergens op natuurlijk!

Ja hoor, het gaat goed(?!?).

hartenkreet
3,0 met 1 stemmen 171
...vaak "veilig". Enfin, ik ben doodgewoon van plan om te zeggen: "Het gaat slecht met mij, vraag me niet waarom, want dat is voor mijzelf!". Einde verhaal.

De witte vlek

verhaal
2,4 met 21 stemmen 2.494
...ik de witte envelop open. Alle haat voor mijn leraar, die me jaren gepest heeft, leg ik in deze handeling Het kost me al mijn kracht, maar mijn wraak is zoet als ik de letters spel: G E S L A A G D.
Lena 8 jul. 2004Lees meer…

Je stem kruipt als nectar onder mijn huid

beschouwing
2,4 met 5 stemmen 121
...van Indiase afkomst en een schrijver (o.a. van een televisieserie-aflevering), jullie zoon Stanley. Dat was in het Portland Hospital. Je was een jaar eerder al met hem getrouwd. Geen wonder dat je vierde album wat vertraging heeft opgeleverd. Je woont in Noord-Londen en je kapitaal wordt...

bewering
-1,0 met 2 stemmen 169
...wel frustrerend dat je als stellingnemer wordt behandeld, maar dat is mijn mening.
Fred17 aug. 2009Lees meer…

bewering
2,8 met 5 stemmen 93
Wanneer ik een cijfer geef op een werkje, verschijnt in beeld: Bedankt voor Uw stem. Gelukkig ben ik die niet kwijt, ik gaf alleen een cijfer. Want stel je voor dat bij het becijferen ik opeens stom zou worden!

bewering
3,9 met 7 stemmen 223
Wanneer ons kleinkind ons vertelt: “Jullie worden overgrootouders”, dan voelen we alle pijntjes en ongemakken nauwelijks meer en ons zelf, in plaats van stokoud, weer jong belegen!

Je unieke stem zwijgt voorgoed

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 67
...hoog leggen en bovendien heb je jezelf met die verrekte cocaïne zodanig ingesponnen, dat menselijke hulp onmogelijk werd.

Daniel Johnston - Some Things Last A Long Time

hartenkreet
4,2 met 5 stemmen 1.110
...hij is niet tot nauwelijks door Laurie gekend, maar daar kan ze nou zeker niet meer omheen.

bewering
2,5 met 2 stemmen 62
Geruststellende gedachte, ik stem in alle vrijheid op een zelfbevredigende Europese commissie. Die vorstelijk betaalde meneren en mevrouwen, die moeten toch weten wat goed voor mij is ? In Brussel en Straatsburg, toch ?
Fred14 jan. 2012Lees meer…

bewering
3,8 met 6 stemmen 424
Ik ben de peilingen zo beu dat ik tegen de verwachting stem. Ik zweef niet, ik ben onbetrouwbaar. Gniffel.
Fred10 sep. 2012Lees meer…

De samenleving moet zich ontdoen van de economische slavernij

verhaal
2,3 met 3 stemmen 1.000
...terwijl individuele toevoegingen aan het openbare debat even waardevol kunnen zijn als de gedachtegolven van een hele denktank. Het voordeel van individuele mensen is, dat ze zich relatief onpartijdig en onafhankelijk kunnen opstellen. Maar de onafhankelijke stem gaat steeds vaker ten onder in...

Door je man verbannen

verhaal
4,0 met 2 stemmen 29.188
...echter niet en twee jaar later volgde je Felix op voor de reis naar het ultieme onbekende.

Wallis Bird - Hardly Hardly (live bij TV Noir)

beschouwing
3,0 met 1 stemmen 26
...met 'Hardly Hardly', 'The Cards', 'Girls', 'Gloria' en 'River of Paper'. Dit album verbeeldt een lange reis van zelfontwikkeling en herontdekking en zit vol met nieuwe invloeden, naast haar folky roots. Ze zingt over het terugwinnen van de controle over je eigen leven, nieuwe kansen...

Bianca Boer: Hoe je naar me keek

beschouwing
3,3 met 3 stemmen 242
...achter mijn navel. Ik ben nooit meer dan mij, hoe dicht je er ook naast zit, het is dubbel, dit moment ben jij ook, ook al blijf ik alleen achter'

Ramen lappen

verhaal
3,0 met 10 stemmen 890
...Wat zal ze wel van me denken, dacht ik, terwijl ik haar hoofdschuddend zag weglopen om met de afwas verder te gaan. Tot een volgende keer.

Moeders flirt

dagcolumn
4,7 met 9 stemmen 482
...heeft overspel dus een functie. Zou dat ook zo zijn met de ontrouw van de jonge mensenmoeder?

Ik ga gewoon door

hartenkreet
0,7 met 10 stemmen 421
...kettingkasten, wielneukers en mensen die het beste met mij voor hebben. Lezers zijn net metworsten, je weet altijd wat er in zit.

Groen Link’s nieuwste speerpunt in verkiezingscampagne:testen van milieuvriendelijke kogels

column
2,8 met 6 stemmen 53
...bio-e-kogel’, aldus Jesse Klaver. Hoeveel Groen Links in de peilingen zal stijgen door deze slimme zet is nog niet bekend. Dit is T.U.I.G van der Riggel

Wielrennen. Het blijft ons fascineren...

dagcolumn
3,6 met 5 stemmen 223
...moet nemen. Waar gaat de wereld toch heen’. Sport of wielrennen of hoe je het ook noemen wilt, het blijft ons fascineren….

Dit gat is mijn gat

dagcolumn
3,0 met 2 stemmen 276
...dag een file staat. Ik zie het helemaal voor me als ik straks dagelijks die plek passeer. Dan heb ik het gevoel dat tenminste dat ene kleine stukje van die weg helemaal alleen van mij is. Dat zou ik ook op dat plaatje willen zetten: "Dit was een gat en nu is het van mij", of zo iets. Dat...

Stem op mij

dagcolumn
3,8 met 12 stemmen 343
...egotrippende politicus die het beste voor heeft met ons land – Je bekijkt het maar. De volgende verkiezingen blijft Ik thuis. Met Eigen potlood maakt Ik aan Eigen keukentafel Eigen hokje rood. Lijst Eigen Belang. Eigen schuld, (d)Ikke bult.

"Stem"

column
2,6 met 7 stemmen 230
...sta machteloos, • kiezer en consument • belastingbetaler en burger • Nederlander en Europeaan • Ik ben een mens en ik ben boos ! Ik heb een stem en wil gehoord worden ! Wie luistert en hoort mij?

Ventilatieroosters

column
3,5 met 2 stemmen 868
...vraagt hoe het gaat. Ik zeg : naar omstandigheden goed. Hij kijkt me vragend aan en ik knik richting wachtzaal. Hij sluit de deur achter me, schiet in de lach en zegt : er zijn geen oordopjes die dat tegen houden... en wijst naar het ventilatierooster in zijn kabinet.

Hulpmiddelen

beschouwing
4,0 met 1 stemmen 544
...Aan de andere kant heb ik de onnodige kennis ook nooit als een soort ballast ervaren. Het schijnt toch te hebben bijgedragen aan de manier, hoe ik me in het verloop van het werkzame leven nieuwe dingen lerend eigen heb maakt of de ervaringen een blijvende plaats heb geven. Beter kan het gezegde:...

Door haar echtgenoten tot suïcide gedreven

beschouwing
3,5 met 2 stemmen 37
...en je belandde in een suïcidale depressie. Op 15 november 1858 heb je zelfdoding gepleegd door uit je slaapkamerraam op drie hoog in de tuin te springen. Je werd achtenveertig jaar.

Stempels

hartenkreet
3,3 met 6 stemmen 1.033
...de patiënt. Vervolgens mag men met een psychologisch of psychiatrisch onderzoek ook wel weer heel voorzichtig zijn. Begin vorige eeuw hebben volgens publicaties vele honderden mensen het stempel schizofreen gekregen, zonder dat daar grond voor was. Inmiddels is gebleken dat schizofrenie een...
Jacob30 mei. 2010Lees meer…

Stem van Komrij

hartenkreet
5,0 met 1 stemmen 57
...trots zijn op mijzelf, want ik heb ooit beweerd, dat als iemand ooit een geslaagd gedicht schrijft, hij/zij het leven geslaagd kan noemen, welnu, ik heb dat aantal verreweg overstegen, dus wordt het tijd om die nagalm van Komrij's stem voorgoed te verbranden.
Meer laden...