Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Stem op mij

Oké, politici maken het al te bont. Zeggen dat het landsbelang boven alles gaat, maar ondertussen maar bezig met één ding: zetelwinst. Maar ook de gewone burger lijdt aan het egovirus. Ik heb recht op de beste baan. Ik heb een eigen huis verdiend. Ik trek het effe niet, ik wil een holiday naar een bounty eiland. Hee wereld, hier ben ik!

Eind vorige eeuw kwam in de opvoeding Het Ego centraal te staan. De Ander was uit. Als je last hebt van een ander sla hem op zijn bek. Een leraar die je onterecht uit de klas stuurt hoef je niet te gehoorzamen. Slaag je niet dan ben je een loser. Verbeter de wereld niet maar verbeter jezelf! Op tv bloeide de soap waarin deze filosofie werd uitgedragen. Je kon mensen uit het Big Brother huis wegstemmen of de beste stem kiezen, de beste danser, de beste grappenmaker, de beste debater.
Niet winnen? Pfff... sukkel. Alleen winnaars mogen verder. Ik wil een winnaar zijn, al mijn vrienden zijn winnaars.

De tijdgeest kijkt graag in de spiegel. Behalve een ontzettend toffe meid of gozer ziet hij daar talloze voorbeelden van leiders met een Groot Ego. Of ze nou Wim Kok heten of Jan Peter Balkenende, Neelie Kroes of Beatrix van Oranje, Geert Wilders of Mark Rutte. Ze dromen anders dan hun mooie praatjes doen vermoeden van hun Eigen Succes, hun Eigen Show, hun Eigen Roem.

Ik wil dus niet alleen een Ipod, Ipad, Smartphone met internet, ping en apps, maar ook een mintgroene new beetle en een job bij RTL, en wel NU.

Stem op mij, verstandige kiezer. Heus, mijn program is het beste voor het land (lees: mijn partij) en het beste voor jou (lees: voor mij). Steun onze partij, geen tijd te verliezen dus willen wij snel verkiezingen (red: en tot zolang en natuurlijk ook de formatietijd erna moet de crisis maar even wachten). En... o kiezer, ben je goedgebekt, niet grijs maar vlot, een echte winnaar, mediageniek of zelfs BN’er? Van harte welkom hoor op mijn... pardon onze lijst.

Weet je wat Jij doet, beste egotrippende politicus die het beste voor heeft met ons land – Je bekijkt het maar. De volgende verkiezingen blijft Ik thuis. Met Eigen potlood maakt Ik aan Eigen keukentafel Eigen hokje rood. Lijst Eigen Belang. Eigen schuld, (d)Ikke bult.

Schrijver: George Knottnerus, 27 april 2012


Geplaatst in de categorie: individu

3.8 met 12 stemmen 344Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J. de Groot
Datum:
27 april 2012
Email:
joke190411telfort.nl
George...zo zie ik het ook, de beuk er in!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)