Inloggen

Alle inzendingen over lezer

700 resultaten.
Sorteren op:

Identificatie

hartenkreet
4,6 met 9 stemmen 223
Het leven gaat maar aan weinig mensen voorbij zonder af en toe een paar tikken uit te delen. Zelf heb ik ook wel enkele dingetjes meegemaakt die een mens beter niet kan meemaken. Maar de gedichten die ik erover heb geschreven kun je tellen op de vingers van één hand. Liever probeer ik te...
Jacob 4 mei. 2011Lees meer…

Idee 122.

verhaal
2,8 met 8 stemmen 1.062
Een oud heer las de krant, en hield die ver van zich. -Waarom doet ge dat? vroeg ik. --Ik zie niet goed van nabij, sedert ik oud werd. Ik wou dat m'n lezers oud werden, en mij lazen van verre.

De lezer wordt schrijver

verhaal
4,1 met 9 stemmen 783
...een scherpe visie en proef ik de tekst woord voor woord, laat deze op me inwerken en geniet er intens van. Wanneer zal mijn favoriete Lezer weer iets publiceren? Vanavond maar weer eens kijken op Nederlands.nl. Het surfen op deze golf is inmiddels een hobby geworden!

Geachte lezer

dagcolumn
3,6 met 9 stemmen 195
...één komma, zoals deze, nauwelijks kans maakt lezers tot het einde vast te houden, maar ik waag het erop. Er zijn zoveel mensen in de wereld, dat een zelfs kleine minderheid van allen die mogelijk hun ogen over deze letters laten lopen al een dermate grote schare kan vormen, die ik onmogelijk...

Lezers en lezeressen

beschouwing
3,3 met 3 stemmen 72
...het allerbelangrijkste is in ons bestaan, die soms de moeite neemt een beoordeling te geven, een reactie te plaatsen, maar al doe je dat niet beste lezer, evengoed bedankt voor het feit dat je de moeite neemt of nam. Want daarom blijven we schrijven, eh en voor onszelf natuurlijk....dank je...

Goeroeboek

dagcolumn
4,0 met 8 stemmen 270
...gaat toepassen, is hij net zo verloren als gisteren – voor hij het boek las. En is de lezer rijp voor het volgende goeroeboek.

bewering
3,4 met 14 stemmen 1.325
Bloggers die gewoonlijk overdadig lezers waarschuwen, berispen, beleren, en open deuren inzenden onder het mom van Beweringen, kan men als lezer beter met rust laten.

Over ongewenste literatuur.

verhaal
2,8 met 4 stemmen 665
...van bijeengeraapt gebazel, en daar zit geen enkele zich als lezer serieus nemende lezer op te wachten.

bewering
2,0 met 2 stemmen 101
De puberteit van een schrijver herkent men aan de lentebuien van zijn lezers.

bewering
1,0 met 2 stemmen 141
Schrijvers die schrijvend lachen zijn schreiende lezers. Hahaha.

bewering
0,0 met 1 stemmen 108
Als schrijver hoef je geen antwoord te geven als de lezer de vraag niet heeft gesteld.

bewering
4,0 met 5 stemmen 677
Als lezer hoef je een vraag niet te stellen als de schrijver het boek niet heeft geschreven.

Idee 83

verhaal
2,1 met 13 stemmen 1.127
...in de familie. Een schrijver die tijd heeft om alles uit te leggen, heeft niet veel te schrijven. Een lezer die geen tijd heeft te vragen 'wat is dat?' hoeft niet te lezen.

FORMAT

dagcolumn
2,7 met 6 stemmen 1.082
...steeds de hele pagina voor hun neus te hebben bij hun werk. Ze zouden eens aan de lezers moeten denken.

bewering
4,5 met 11 stemmen 279
Het succes van seks in een column is afhankelijk van de mediageilheid van de schrijver en de literaire impotentie van de lezer.

bewering
4,8 met 8 stemmen 89
Moeilijk of makkelijk schrijven zit 'm in de eenvoud van de taal en het respect voor de lezer.

bewering
5,0 met 1 stemmen 163
Fred heeft altijd al last gehad van slechte lezers. Mensen rijden tegenwoordig ook veel te dicht op elkaar.
Wilma28 jun. 2009Lees meer…

bewering
5,0 met 5 stemmen 295
Schrijvers en lezers feliciteren de redactie van Nederlands.nl met het in ere herstellen van de oude openingsoverzichtspagina. Hieperdepiep....!

Aan mijn mede-scribenten/het is toch goed gekomen

hartenkreet
2,0 met 2 stemmen 96
Beste mede-scribenten en lezers Excuses voor mijn eerdere mededelingen. Het is toch goedgekomen Ineke Broeckx

bewering
4,5 met 6 stemmen 100
Je schrijft voor lezers en niet domweg om te schrijven. Als dat laatste het geval zou zijn, maakt de volgorde van de letters geen bal uit.
FraLa18 mrt. 2017Lees meer…

Aan mijn mede-scribenten en lezers op Nederlands.nl

hartenkreet
4,0 met 8 stemmen 261
... Ik vermoed dat er mede-scribenten of lezers zijn die zich eraan ergeren dat ik zo vaak indien. In dat geval wil ik mij best behoorlijk matigen. Het is ook inderdaad wel veel geweest. Ik begrijp ook niet goed waarom de waarderingen (hoe laag misschien ook) voor mijn laatst ingediende...

bewering
4,8 met 4 stemmen 129
Poëzie is een lieve poes die meestal niet bestand is tegen de kater van haar lezers. Als daad van bevestiging doet zij zich daarom te kort als zij niet spoedig weer zwanger wordt.

bewering
4,0 met 1 stemmen 64
Nederlands.nl brengt al jarenlang tribuut aan elk literair debuut. Elk kuiken kan hier dankzij des lezers kritische stuipen literair ontluiken.

bewering
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 334
Lezers die niet geloven dat dichters het onbewuste, animus of anima, ook zonder operatietafel kunnen flessen, krijgen hele kurken naar het hoofd. Een spuitje tegen de P-koorts kan dan voor beide partijen uitkomst bieden.

bewering
2,5 met 20 stemmen 344
Voor de goede verstaander en lezer hier, na een doorbraak komt er ook vaak het licht en het inzicht gelijk door naar binnen. Dat is ook altijd mooi meegenomen is mijn ervaring: nu. Illustratie: doorbraak. Foto-ontwerp J.de Groot

Over aforismen

verhaal
1,8 met 6 stemmen 2.472
...uitgedrukt, reflecteert de opvatting van de lezer zijn manier van denken. In die zin vind ik de omgang met aforismen een heerlijk tijdverdrijf om de eigen innerlijke roerselen te bespiegelen. Marie von Ebner-Eschenbach “Een aforisme is de laatste schakel van een lange keten van...

Vraag aan Lilith de wit

verhaal
3,5 met 2 stemmen 147
...eens te zien komen. Dit zal vast wel bij alle lezers van Nederlandse verhalen het geval zijn. Ik geloof in jouw vulkaan, die een tijdje kan zwijgen, om daarna met des te meer kracht te gaan werken om zich te laten bewonderen, uiteraard zonder gevaar! Kun jij of een van jouw bewonderaars mij...

Is er toekomst voor de dagcolumn?

dagcolumn
4,1 met 9 stemmen 117
...die het schrijven van een goede column kost. De lezer komt niet als er geen goede dagcolumnisten zijn. Ik wil nu deze vicieuze cirkel doorbreken. Hoe? Zowel in Nederland als in de wereld staan zaken op hun kop. Voor veel mensen dreigen ziekte en dood. De economie gaat grote klappen te...

bewering
3,3 met 15 stemmen 388
Veelvuldig plaatsen van boterzachte beweringen en hartenkreten, waarop kritische lezers kribbig reageren, duidt misschien op hardnekkig geprovoceer, waardoor deze mooie site gedeeltelijk stortplaats wordt voor egocentrische woordenstromen.
Meer laden...