Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

En dit bedoelde ik dus?

Het zat eraan te komen, we hadden met zijn alleen wel verwacht dat - ondanks dat een paar miljoen mensen op Geert gestemd hebben - dit tot niets gaat leiden (of wordt het lijden?). Met het stembiljet in het achterhoofd en het rode potlood in de hand weet ik heel goed waarom ik er juist wel op gestemd heb!

Niet op Pieter, omdat de enorme ommekeer van hem me niet lekker zat, al verdiende hij de stemmen zeer zeker, toch ook niet op hem of op Caroline, want tja, je mag maar één hokje kleuren immers!

Achteraf ben ik best tevreden met mijn keuze, wat anderen er ook van vinden maar de rare toestanden die nu al plaatsvinden doen me terug denken aan de kleuterschool!
In de jeugd wordt gegooid met ‘niet pesten’ waar trouwens nu volwassenen nog veel beter in zijn dan de kinderen, want de laatste worden (vooral in de klas) naar voren gehaald en aangesproken, maar dat gebeurt nu bij de “grote mensen“ in Den Haag dus niet!

Welnee!

Er wordt niet gesproken er wordt al van tevoren gezegd: ik wil niet met Geert in gesprek, ik wil niet met hem aan tafel! Nou sorry hoor, maar als dit nou de mensen zijn die een land moeten regeren, als dit nou de mensen zijn op wie door anderen gestemd is, dan zakt mijn spreekwoordelijke broek af van dit gezeur!

Pesten, treiteren, omdat de winst hen niet toekwam, niet doen wat er van je verwacht wordt, nee: vooral laten merken dat je blijkbaar vroeger gepest bent op school en dit - tegen betaling nu dan - gewoon voortzet! Het is bar, te bar voor woorden!

Hang de pamfletten maar op voor de jeugd en iets ouder: niet pesten, maar doe er als volwassene vooral een flinke schep bovenop! Zo leer je de jeugd dat alles kan, alles mag en alles is toegestaan!

Bah...

Schrijver: An Terlouw, 1 december 2023


Geplaatst in de categorie: politiek

2.5 met 16 stemmen 176



Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
3 december 2023
A, ik snap wat je bedoelt, maar hij moet nog leren ( helaas maar nooit te oud dus) hoe met deze duidelijke winst om te gaan maar hij heeft 1 groot voordeel, hij maakt er geen geheim van! Draait niet om de pot heen en dat ie dingen anders moet doen is duidelijk! De tijd zal het leren mag ik hopen…
Naam:
An Terlouw
Datum:
3 december 2023
Han, dank voor je reactie en ja, wij als volwassenen geven het slechte voorbeeld duidelijk! Zeker de mensen die juist het voorbeeld zouden moeten geven…
Naam:
A.Steios
Datum:
3 december 2023
Ik kijk er niet erg naar uit dat je broek afzakt, An: ik kijk er wel naar uit dat er een stabiele regering komt waar heel Nederland blij mee kan zijn.
Geert wilde milder worden, zei hij vóór de verkiezingen, maar kennelijk gaat hem dat nog niet zo goed af, als ik mijn krant mag geloven die meldt dat hij de oerdegelijke Omtzigt heeft uitgescholden voor hypocriete katholiek.
En wat vond je van Geerts eerste zet om zijn frauduleuze partijgenoot Gom van Strien te laten verkennen?
Als het over pesten gaat: ik zie Wilders als dé pestkop bij uitstek in Den Haag. Kijk hoe hij met Kaag omging (heks!), kijk hoe hij Timmermans op zijn obesitas wilde pakken, let op zijn 'kopvoddentax' enz. enz.
Er zijn nu al Nederlanders die zich minder veilig voelen in ons van oudsher zo tolerante landje...
Naam:
Han Messie
Datum:
2 december 2023
Email:
hmessielive.nl
An, je geeft duidelijk weer hoe het pesten van volwassenen onderling zoveel huichelachtiger is dan het pesten bij kinderen.
Naam:
An Terlouw
Datum:
2 december 2023
Richard best grappig van tevoren te weten hoe- en of iemand reageert…een zwakke interpretatie misschien maar duidelijk genoeg want jij hebt hem begrepen en dat is ook wat waard…publiceren op deze site doe ik al zo lang dat ik er een discussie voor over heb om te blijven schrijven, al zullen er altijd dingen zijn die jij: duidelijk beter ziet? Geeft niks hoor, dat mag.
Naam:
Richard Bahl
Datum:
2 december 2023
Inzendingen van An Terlouw zijn zeker op zijn tijd grappig, sfeervol en hilarisch. De schrijfster lijkt een eigenzinnige tante. Niks mis mee.
Toch vind ik deze bijdrage erg zwak geschreven en qua inhoud flinterdun. Pesten en treiteren, het is ook volgens mij een vloek in gezinnen, bedrijven, organisaties en ook wel in de politiek.
In deze inzending vind ik haar benadering niet helemaal correct. Ik zie de politieke werkelijkheid als ernstiger, ingewikkelder en soms droevig. Ook al is de situatie van nu het resultaat van een democratisch proces.
De reacties van de schrijfster zijn zo langzamerhand op commentaren wel bekend. Althans de reacties die haar minder goed bevallen: 'Het is mijn mening. Ik ga niet oeverloos in discussie. Anders lees je mijn stukjes maar niet (waarom dan publiceren op een openbare site?). Enzovoort. Niettemin, het onderwerp op zich in deze bijdrage is voor mij toch interessanter dan per ongeluk willen betalen met een bonuskaart bij de buurtsuper.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)