Inloggen
voeg je column toe

Columns

Heerlijk vakantie!

Het hele jaar wordt er naar uitgekeken, naar de grote vakantie. Weliswaar gaan de meesten er tegenwoordig drie keer per jaar op uit, maar in de zomer vindt er een ware exodus plaats.
Wat vinden die mensen er nu zo fijn aan? Urenlang in de file staan, met jengelende kinderen op de achterbank, die ook van hun elektronische speelgoed genoeg krijgen. De pech onderweg omdat men niet in staat is om een sleurhut en een 10 jaar oude auto in staat te stellen flink wat kilometers onder de wielen weg te laten draaien.
Is de camping zo leuk waar je onder de douche moet terwijl veel viespeuken je voor zijn geweest, die alleen maar tijdens vakanties onder de douche gaan?
De vreselijke hitte of de plenzende regen is dat zo fijn?
Weten deze mensen wel dat het aantal hartinfarcten vlak voor of tijdens de vakantie onrustbarend stijgt? Heimwee slaat ook vaak toe.
Lekker genieten van de rust thuis omdat het volk zich graag laat kwellen dat is pas je ware.
Vliegreizen hebben mijn vrouw en ik veel gemaakt, maar als je een chartervlucht moet nemen, is het vliegen ook alleen iets voor masochisten.
Voor ik in het luchtruim vervuilende ding zat had ik bij de incheck balie mijn zielenheil al vele malen ernstig in gevaar gebracht. Wat een taal voor een heer van stand. De passagier voor mij was ook nog niet gelukkig, die kreeg regelmatig mijn loodzware koffers in de knieholten geworpen. Ik weet hoe ik de mensen op de knieën moet krijgen.
Als ik dan eindelijk in het veel te smalle stoeltje zat was Eelt er nauwelijks meer, een grommend monster was er voor in de plaats gekomen. Er werd gekeken of je wel goed vastgesnoerd zat. Het zuurstofmasker werd gedemonstreerd en de reddingsvesten werden aangewezen.
Na al die opbeurende demonstraties werd er iets oneetbaars als eten gepresenteerd. Dat het niet te eten was vond ik niet zo erg, voor ik de verpakking verwijderd had was ik te opgewonden om ook nog maar iets anders door mijn keel te krijgen als gegrom.
In het buitenland vielen de hotelkamers altijd tegen. Het eerste waar ik naar zocht was de nooduitgang. In Istanboel heb ik op het kleine balkon geslapen omdat de kamer volgens mij te klein was voor twee personen. Dieper in Turkije
ging ik twee flacons bleekwater halen om leeg te spuiten in toilet en douche. De goedwillende kruidenier beduidde mij dat ik dat spul niet moest drinken. Na het spuiten van al die troep moesten we de kamer af wegens de giftige dampen. Er was een demonstratie van Turkse kleden, die hardnekkig gepoogd werden om te verkopen.
Gezeten op een stapel van deze kunstproducten werd ik aangevallen door een leger vlooien. De verkoper wist raad en bespoot mij met vergif. de dappere beesten sneuvelden allemaal; ik ook bijna. Volgens mij heeft het spul mijn stembanden verknoeid en hoor ik daarom niet meer tot de beste tenoren van ons land.
Natuurlijk zal er nu veel veranderd zijn, wij waren er in 1978. Leuk is het nu echter helemaal niet meer, je komt teveel Hollanders tegen. Er zijn prachtige dingen te zien, maar daar vertel ik niet over, maak zelf die helletocht maar. Dante is er een kleine jongen bij. Voor hij zijn beroemde werk schreef had hij eerst naar Turkije moeten gaan, maar in zijn tijd duurde zo'n reis te lang. De geluksvogel.
Geen land zo gek of we zijn er geweest. Tot ik in Griekenland een telegraafpaal voor een Corintische zuil aanzag. Toen zagen wij het licht. Die steenhopen zijn alleen voor archeologen interessant. Het Griekse eten is een aanslag op je leven.
Daarna huurden we een huisje in ons land. Nederland is zo mooi. Als we buitenlands wilden eten zochten we een restaurant dat het eten maakte wat wij die dag wilden eten. Genieten doe je in alle rust. We gingen in het voorjaar, dan hadden we twee keer vakantie. Goedkoop in het voorseizoen, waarin de zon wil bewijzen dat hij echt bestaat en heerlijke rust thuis als iedereen zo nodig weg moest.

Schrijver: Eelt, 10 juli 2012


Geplaatst in de categorie: vakantie

2.9 met 10 stemmen 189



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Peter
Datum:
13 juli 2012
Het is weer leuk geschreven, maar je moet echt meer aan je tweede boek werken.
Je eerste boek kreeg van Hendrik Klaassens een prachtige recensie en die weet waar hij over praat.
Naam:
Marjan
Datum:
13 juli 2012
Heel leuke column. Je hebt gelijk, het voorseizoen is de beste tijd om vakantie te vieren... ik hoop dat je blijft schrijven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)