Inloggen

Alle inzendingen over Cathy de Bruin

2065 resultaten.

Sorteren op:

Levensverhaal deel 4

verhaal
4.4 met 8 stemmen 388
...de zoveelste keer bij de rechter. Toen Cathy de Bruin ineens tegen de rechter vertelde dat zij vermoedde dat er incest bij mijn kinderen is gepleegd. Dat moest dan volgens haar gebeurd zijn in de periode dat ik bij die man geweest was. Toen zakte ik in een afgrond: dit kon ik niet meer aan....

De jaren van verslaving deel 3

hartenkreet
5.0 met 5 stemmen 398
...teruggekregen. Dat is nog maar een paar maanden geleden gebeurd. Nee, netjes was Cathy de Bruin niet met haar bedrog en leugens.

bewering
3.7 met 3 stemmen 110
Ik ken Duitsers die een hekel aan kleurlingen hebben, maar dagen in de zon liggen om nog bruiner te worden dan ze al zijn.

bewering
2.9 met 8 stemmen 130
"Woeste hoogten", laat me niet lachen Emily Brontë. 'Passievolle hoogtes', laat me niet heel hard lachen, Cathy en Heathcliffe. Spirituele hoogten: dáár ben ik en voel ik me thuis in stilte en bereikbaarheid. De hoogte is eigenlijk een dalen.

Ochtendrood

column
4.2 met 6 stemmen 151
...Op de terugweg knapt het hengsel van de plastic tas en regent het nog steeds. Maar gelukkig hadden ze wel broodjes. En ze waren nog warm.
Cathy10 juli 2011Lees meer…

bewering
2.0 met 1 stemmen 166
Veel Duitsers hebben vroeger het boek gegeten maar zijn zwart blijven denken. De zon leest weer op de vrije markt. Aanbidders schrijven hun ogen in een ander blauw boek. Ook daarin zullen kritische brillen moeten. Er is op dit moment te veel bruingoed.

Bruin en blank

bewering
4.0 met 5 stemmen 1.057
De huidige gewoonte van media om te schrijven over wit en zwart in plaats van blank en bruin verscherpt onnodig het dichotome denken over mensen met een verschillende huidskleur.
Piet Ris4 augustus 2019Lees meer…

Spitsvondig

verhaal
4.8 met 4 stemmen 431
...zou ik je zodanig stevig omarmen, dat geen bulldozer ons kan loswrikken. Levende Godin!

Bruine bonen

verhaal
1.5 met 17 stemmen 1.408
...kweelt de oude koekoek zijn wijsje. De bruine bonen vechten met het spek om het beste plekje in mijn schotel. Stukjes oude kaas spelen krijgertje rond de bowlkom. Buiten miezert het. Een manisch-depressieve lantaarnpaal schudt haar licht heen en weer. De druppels op de ruiten lichten...

Den bruin.

verhaal
3.5 met 6 stemmen 1.081
...zei ik hem. Mijn toehoorder was eventjes sprakeloos van mijn woordenvloed. "Wat is er verder met uw bruine vriend gebeurd?" klonk het, en hij vermeed het woord allochtoon.

Vakantiegevoel

dagcolumn
1.7 met 7 stemmen 703
...het niet doet, dan bel; ik de jongens van automatisering en die komen het voor me regelen. Gelukkig mag ik deze week weer aan het werk, want eigenlijk is werken net vakantie.

Waarom mannen geen organizer zijn

dagcolumn
1.9 met 14 stemmen 967
...Hier gaat het dus wel wat verder dan alleen opruimen, hier komen we op het terrein van de coach. Het beroep van organizer wordt pas sexy als we duidelijk maken dat een organizer een trainer en een coach is. Dan wordt het vanzelf interessant voor mannen en kan het beroep er alleen maar op...

Vakantie in eigen huis

dagcolumn
1.7 met 15 stemmen 1.280
...zonder computer kunnen en hebben besloten eens per maand een computerloze zondag in te stellen. Verder zullen we komende tijd wat vaker zo’n uitstapje in de buurt plannen voor een minivakantie van een dag. We hebben nu weer gemerkt hoe leuk dat kan zijn. Al met al was het een geslaagd...

Veranderen moet je doen

dagcolumn
1.8 met 12 stemmen 3.566
...moeten uitproberen tot je die manier hebt gevonden die voor jou het beste is. Met vallen en opstaan kom je zo tot een eigen systeem, dat voor jou past. En als het te veel vallen wordt en te weinig opstaan, dan kun je altijd iemand vragen om naast je mee te rennen, bijvoorbeeld een organizer....

Geld maakt niet gelukkig

dagcolumn
1.8 met 10 stemmen 767
...geld maakt niet gelukkig. Zo vlak voor de kerst is het een geruststellende gedachte.

De eerste stap

dagcolumn
1.8 met 10 stemmen 624
...Als je er goed over nadenkt is er niet zo heel veel dat echt moet. Sta jezelf toe om minder te moeten, dat scheelt een stuk.

Uren, dagen, weken, maanden

dagcolumn
1.9 met 10 stemmen 931
...voornemens worden voor het komende jaar. Ik heb gelukkig nog een paar dagen om verder te peinzen.

Positieve psychologie

dagcolumn
1.2 met 6 stemmen 698
...stuk flexibeler dan alleen maar saai op dat apparaat te gaan staan. Op deze manier hou ik me ook aan m’n voornemen als ik ga wandelen of fietsen. En dat is nog een stuk leuker ook. Met een beetje geluk raak ik die kilo’s dan ook wel kwijt.

Tot stof zult gij wederkeren

dagcolumn
1.9 met 11 stemmen 804
...een evenwicht is waarbij de mens nog kan bestaan is natuurlijk weer een heel andere vraag.

Opgeruimd

dagcolumn
1.4 met 11 stemmen 654
...ruimen. En de tips zijn zinnig en praktisch. Maar mensen die veel spullen hebben weten in de meeste gevallen best dat ze die kranten weg moeten gooien en de post meteen uit moeten zoeken. Het punt is dat ze dat niet doen. En dat los je niet op met een boek en praktische tips alleen, daar is net...

Posthopen

dagcolumn
1.6 met 10 stemmen 492
...ook weer gestart, met de normale drukte. Kortom, ik ben nu een week thuis en nog maar nauwelijks halverwege de stapel. Ik neem me bij deze opnieuw voor om ze sneller door te nemen en alleen die artikelen te lezen die ik echt niet wil missen. Maar of het lukt….

Haast je langzaam

dagcolumn
1.9 met 15 stemmen 870
...verder met de oplossing en na een tijdje kan die je dan zomaar invallen. Dus als je me de volgende keer in de zon ziet zitten, dan ben ik niet aan het luieren, dan ben ik aan het werk.

Stimulerende wanorde

dagcolumn
2.1 met 15 stemmen 1.117
...opruimen en niet meer omdat het iets toevoegt. Het gaat er juist om het evenwicht te vinden waar je je prettig bij voelt.

Het zijn de kleine dingen die het doen

dagcolumn
1.4 met 10 stemmen 798
...makkelijk dat u het net zo goed meteen kunt doen. De taak is daardoor niet intimiderend meer en de kans dat u aan de slag gaat is groter. Eigenlijk is de kunst om even het doel te vergeten en gewoon die eerste, kleine stap te zetten. Wat kunt u vandaag voor kleine stap zetten om uw huis op te...

Laat de boel de boel

dagcolumn
1.7 met 16 stemmen 241
...u de volgende keer geen zin hebt, dan verwijst u gewoon naar dit onderzoek, u kunt wetenschappelijk onderbouwd lummelen. Ik doe vandaag in elk geval niets meer.

Mijn favoriete moment van de dag

dagcolumn
1.2 met 6 stemmen 579
...optimist, dat ik dat gevoel elke dag kan hebben. En natuurlijk wordt de belofte van de dag meestal niet waargemaakt. Maar ondertussen heb ik toch elke dag het gevoel van een nieuwe start. Ja, van mij mag het altijd half elf ’s ochtends zijn.

Gewoontedier

dagcolumn
1.6 met 8 stemmen 742
...Het is dus een goede gewoonte om je gewoontes te doorbreken. Morgen toch maar eens een andere route naar het station nemen.

Geluk is...

dagcolumn
1.9 met 11 stemmen 634
...niet, dit geluksmoment heb ik ten volle beleefd. En dat is op zich al weer een reden tot geluk.

De wet van de traagheid

dagcolumn
1.6 met 5 stemmen 612
...rommelen, maar daarna overtuig ik mezelf ervan dat ik toch echt die eerste stap moet nemen en aan die column moet beginnen: gewoon achter de computer gaan zitten, Word openen en iets opschrijven. En als het dan lastig is om te beginnen, dan schrijf ik daar toch gewoon over.

Vloeibare herinneringen

dagcolumn
2.0 met 12 stemmen 660
...De foto’s en de voorwerpen zijn me dierbaar, maar eendimensionaal, een gestolde herinnering. De geuren en smaken die bij mijn grootouders horen zijn vloeibare herinneringen, die me weer helemaal terugvoeren naar die tijd, driedimensionaal. Meer heb ik niet nodig.
Meer laden...