Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vakantiegevoel

De afgelopen weken was ik met vakantie. Een echte nietsdoen vakantie was het. Met veel zon, terrassen en boeken. Zo af en toe heb ik dat echt nodig. Maar als ik weer thuis kom, vraag ik me altijd af waarom ik dat gevoel van ontspanning niet vast kan houden.

Nou ja, eigenlijk weet ik het wel: zodra ik thuis ben moeten er weer dingen geregeld worden. Dingen die niet geregeld worden als ik het niet doe. Er moeten acceptgiro’s betaald worden, de was moet gedaan. Ik moet nadenken over wat ik ga eten en in de meeste gevallen moet ik dat eten nog zelf kopen en klaarmaken ook.

En vooral moet ik vooruit denken. ’s Avonds bedenk ik hoe de volgende dag er uit ziet en wat ik dan mee moet nemen en aan moet trekken. Boodschappen doe ik hooguit twee keer per week, dus ook dan moet ik nadenken wat ik de komende dagen ga eten. En zo plan ik me suf. Ook allemaal niet erg, want uiteindelijk maakt het mijn leven eenvoudiger als ik vooraf bedenk hoe de week er ongeveer uit ziet.

En dat is nou net het heerlijke van vakantie: ik bepaal op de dag zelf wat ik ga doen en wat ik ga eten. Het enige criterium is: waar heb ik zin in. De kledingkeuze is beperkt tot wat ik bij me heb en voor eten loop ik naar een restaurant.

Gek genoeg komt mijn werk nog het dichtste bij dat vakantiegevoel. Daar weet ik namelijk ook precies wat ik moet doen. Ik heb een vaste werkplek. De koffie komt weliswaar uit een automaat, maar ik hoef ‘m niet zelf te maken. Mijn taak is afgebakend en helder. Vaak staan er al afspraken in mijn agenda en hoef ik niet eens zo heel hard na te denken over de invulling van mijn dag. Als mijn computer het niet doet, dan bel; ik de jongens van automatisering en die komen het voor me regelen. Gelukkig mag ik deze week weer aan het werk, want eigenlijk is werken net vakantie.

Schrijver: Yvonne de Bruin, 15 mei 2008


Geplaatst in de categorie: werk

1.7 met 7 stemmen 703Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)