Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Waarom mannen geen organizer zijn

Verreweg de meeste organizers zijn vrouwen. Ik denk dat niet meer dan een procent van alle organizers man is. Het beroep is overgewaaid uit Amerika en als ik op de webistes af mag gaan, is het daar niet anders. Hoe kan dat? De vrouwen die organizer zijn, zijn gewoon veel te bescheiden. Zij presenteren zichzelf vaak als iemand die u helpt bij het structureren en ordenen van het huishouden. En daar gaat het natuurlijk al mis. Mannen zijn pas in een beroep geïnteresseerd als het status heeft. En huishouden heeft nou eenmaal geen status.

Maar wat doet een organizer? In mijn ogen draagt een organizer vooral kennis over. Het is de bedoeling dat een klant na afloop zelf een betere timemanager is, een betere organisator, iemand met meer inzicht in de eigen financiën of die van het eigen bedrijf. Als een organizer in een bedrijf werkt, dan draagt ze bovendien bij aan een prettiger werkomgeving en productievere werknemers. De organizer fungeert hier vooral als trainer.

Daarnaast analyseren veel organizers met de klant wat er de reden van is dat ze geen orde kunnen aanbrengen in de rommel of in hun taken. Hieraan kunnen praktische redenen ten grondslag liggen, zoals te weinig bergruimte, maar ook externe of interne redenen, zoals een verhuizing of faalangst. Hier gaat het dus wel wat verder dan alleen opruimen, hier komen we op het terrein van de coach.

Het beroep van organizer wordt pas sexy als we duidelijk maken dat een organizer een trainer en een coach is. Dan wordt het vanzelf interessant voor mannen en kan het beroep er alleen maar op vooruit gaan.

Schrijver: Yvonne de Bruin, 2 november 2006


Geplaatst in de categorie: maatschappij

1.9 met 14 stemmen 967Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)