Inloggen

Alle inzendingen over st

586 resultaten.

Sorteren op:

bewering
3.6 met 11 stemmen 118
Een ramp als op St. Maarten hoort niet gefinancierd te worden door liefdadige burgers maar door een ruimdenkende en ruimhandelende overheid.
O.U. Deis15 september 2017Lees meer…

Verbazingwekkende stupiditeit

hartenkreet
3.6 met 8 stemmen 180
...kapot gemaakt. Ratio is keihard! Emotie is liefdevol! Mijn ziel is anti-westers, ik droom dan ook vaak van mijzelf in oosterse sferen, zonder al die onzinnige akeligheden, die teveel mensen het leven zuur maken.

Macht en onmacht

dagcolumn
3.5 met 4 stemmen 672
...de beslissende avond valt, want tijdens het stemmen tellen zit ik in het theater. Voorafgaande zal ik me op weg naar de vernieuwde stembus wellicht laten leiden door platgetrapte groente, groene lichten, een rode waas. Of de onmacht van een dier.

bewering
0.4 met 5 stemmen 89
Stalken = zoiets als hinderlijk achtervolgen/lastigvallen. Ik snap dus niet dat Carice van Houten niet snapt dat haar provocerende blootscenes als zodanig kunnen worden getypeerd. Het is dus maar de vraag wie veroordeeld moet worden, haar behekste stalker of zijzelf?

De homoseksuele pastoor van Wervershoof

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 35
...de anderen om er zo snel mogelijk vandoor te gaan. Aloysius is in shock en hij zegt heel langzaam: 'Er valt hier niets te halen!'. 'Juist Aloysius, even de kop erbij houden, man, het is nu tijd om te vluchten!', zegt Volkert, terwijl hij Aloysius mee trekt.

Een heilige met een komisch geheugenverlies

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 44
...voorbereid. Paus Pius XI maakte jou tot Ridder Commandeur met ster van de Orde van St. Gregorius de Grote.

Naam.

verhaal
3.1 met 13 stemmen 1.906
...van school. Ik wou dat ik ook zo’n goed geheugen had. Wacht es even! St. Josephschool? St.Josephschool? Maar ik heb helemaal niet op de St. Josephschool gezeten! Ik zat op de Koningin Julianaschool! En die meneer Haring die kan me wat! En wat mij betreft MET uitjes!
Peterdw.12 november 2006Lees meer…

Lady Glenavy, om verliefd op te blijven!

beschouwing
5.0 met 1 stemmen 67
...op 39 Kendal Street in Westminster, Londen. Hij was ongehuwd, waardoor de baronie uitstierf. Hij werd 59 jaar.

De spirituele geliefde van Thomas Hardy

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 41
...was en die in 1930 overleed. Jij overleed op 17 oktober 1937 door kanker in Max Gate. Jouw zussen Eva en Marjorie waren bij jouw sterfbed. Jij werd 58 jaar en jij bent in Woking gecremeerd en jouw as is in het graf met het hart van Thomas bijgezet.

Doornenkroon als lauwerkrans

beschouwing
5.0 met 3 stemmen 611
...er iemand met achttien kilo vis voor de kloosterdeur. Je schreef Benito Mussolini om niet met Hitler in zee te gaan, wat hij tot zijn rampspoed negeerde. Het Heilig Gelaat van Jezus verscheen op een paneel in je slaapkamer en het begon te bloeden. Je kreeg belangrijke boodschappen van de...

Fietstocht Friesland Foppe

hartenkreet
4.7 met 3 stemmen 98
...en gitaar en maaltijd medicatie toch woont hij er met plezier en zus woont ook in de buurt vijf jaar is hij er nou in zijn eerst e eigen huisje een hele vooruitgang zou ik zo zeggen met 53 jaar zijn lange haar zit er nog op net als vroeger op school.

Ik, Jan de Lichte.

verhaal
2.8 met 4 stemmen 827
...hutten was mijlenver te zien. Die dag kwam het beest in mij voor het eerst naar boven.
danny cant.24 augustus 2006Lees meer…

Ziek, zwak en misselijk

hartenkreet
3.3 met 6 stemmen 640
...wel wat stress met zich mee, moordverdachte zijn… Ja? En? Heineken en zijn chauffeur hebben ook nog wel eens slecht geslapen. En de mensen die zijn afgeperst en mishandeld hyperventileerden er vrolijk op los. Dat vond Willem toen geen probleem. Maar erger nog, sommigen van zijn...

Straf & beloning

dagcolumn
4.3 met 9 stemmen 560
...als Nederland Europa doet geloven dat Flevoland een onderontwikkeld gebied is waarvoor Europese steun nodig is, dan zijn we verkeerd bezig.

Bang

dagcolumn
3.7 met 11 stemmen 624
...niet teveel over Osama en zijn gesluierde vrienden. Stop peterselie in je oren voor de geblondeerde onheilsprofeet uit Venlo. Laat de auto staan. Ga fietsen of hardlopen. Eet eens wat gezonder en ga op tijd naar bed. En groet eens een man in een witte jurk, daar ga je niet dood aan.

Staatsrechtgeleerden

dagcolumn
1.6 met 10 stemmen 699
...nou juist. De mensen laten zich de wet niet voorschrijven. Zeker niet door staatsrechtgeleerden.

Kroes

verhaal
2.4 met 5 stemmen 179
...zich om en om. Speelde met het licht en het glinsterende water. Ze kwam naar me toe. Deed mijn kleding af en legde die zorgzaam op het droge zand. Daarbij boog ze zich onbekommerd voorover, kwetsbaar met haar rug naar me toe. Dan kwam ze terug in de zee en omhelsde me. Daar, omgolfd door alle...
hendrik17 april 2010Lees meer…

Zie ginds komt de stoomboot...

hartenkreet
2.8 met 4 stemmen 401
...mythefiguur. De kinderen zijn de dupe van deze dwaalhandeling der commercie, hun ongeduld om alvast te verdienen aan een feest in de verre verte, is mijns inziens onethisch en inhumaan. Mag u raden wie ik in de zak van Piet wens.

Stijlvolle charme

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 277
...uitging, toch nog die laatste, glorierijke bewegingen in scene gezet, serieus georganiseerd, je eindglimlach onderstrepend, je chique, barmhartige, dynamische ziel voor eeuwig in goud ondergedompeld.

Stad van de mensen

dagcolumn
3.8 met 8 stemmen 311
...past vele gemeentelijke besturen. Aan Haarlem – minstens voor één dag per jaar stad van de mensen.

Roomse hekserij als heilsweg

beschouwing
2.6 met 5 stemmen 61
...'Mijn Jezus, barmhartigheid!'. Daarbij lag je in de liefdevolle armen van zuster Veronica.

Ploeteren met een stiletto op de keel

beschouwing
3.0 met 2 stemmen 117
...je drang om je ondraaglijke geestespijn te beëindigen was ergens ook niet te stuiten.

Angstige Alie

verhaal
4.0 met 1 stemmen 128
...lekker vast en blijf je warm. Elkaar aanraken is heel belangrijk, het hoeft niet altijd seks te zijn. We houden gewoon elkaar lekker vast, dat is ook belangrijk, schat.'' ''Je hebt groot gelijk Kees, ik ben blij, dat ik bij je mag slapen.'' En zo geschiedde.

Een bijzondere opdracht (Fictie)

verhaal
4.0 met 1 stemmen 721
...heel laat geworden toen we naar onze kamers gingen. Ik begeleidde haar gearmd naar haar kamer, want ze was behoorlijk teut en lachen wat ze deed. Ik gaf haar een zoentje en wenste haar welterusten. Ze keek mij met vragende ogen aan en omhelsde mij en ze bleef mij kussen. Uiteindelijk zijn we op...

Dit noemen we voetbal

dagcolumn
3.8 met 4 stemmen 211
...om Europees kampioen te worden. Diverse supportersgroepen weten zeker dat hun land kampioen wordt en, als het niet lukt, kunnen ze teleurgesteld zijn, maar de strijd was toch mooi. Als de helden maar heldhaftig ten onder gaan. Desnoods door een fout van de scheidsrechter – het maakt niet...

Ontmoeting op het plein; een laatste weerzien?

hartenkreet
3.0 met 1 stemmen 2.341
...het Koningsplein stap ik op de bus die me voert naar mijn eenzame appartement, naar de stilte en de afzondering.....
I.Broeckx30 november 2016Lees meer…

Dood plein

dagcolumn
4.2 met 4 stemmen 150
...zíjn. Dat hebben ze alleen maar in Maastricht begrepen. En in Haarlem. Laten we een minuut stil zijn voor alle dode pleinen in ons land.

KT Tunstall - Feel It All

hartenkreet
5.0 met 1 stemmen 916
...pakkend. Met een prachtige, lyrische tekst en een betoverende voortgang. De videoclip is werkelijk fantastisch qua poëtisch, symbolisch beeld. Meer verklap ik niet.

Ondanks tbc werd je één van de grootste dichteressen

beschouwing
3.0 met 2 stemmen 45
...de dorpskerk begraven. Je moeder overleed in 1939 en in 1960 is er een standbeeld voor jou onthuld. Postuum verscheen de verzamelbundel 'Het land dat niet is'.

In de praktijk kijken de roomsen niet zo nauw

beschouwing
4.3 met 3 stemmen 35
...in de buurt. Hij financierde de St. Peter's in de wijk Morningside, waar jij de rest van jouw leven als priester aan verbonden bleef. Jullie hadden als religieuzen een kuise relatie.
Meer laden...