Inloggen

Alle inzendingen over st

440 resultaten.
Sorteren op:

bewering
3,6 met 11 stemmen 117
Een ramp als op St. Maarten hoort niet gefinancierd te worden door liefdadige burgers maar door een ruimdenkende en ruimhandelende overheid.

Verbazingwekkende stupiditeit

hartenkreet
3,6 met 8 stemmen 178
...kapot gemaakt. Ratio is keihard! Emotie is liefdevol! Mijn ziel is anti-westers, ik droom dan ook vaak van mijzelf in oosterse sferen, zonder al die onzinnige akeligheden, die teveel mensen het leven zuur maken.

Macht en onmacht

dagcolumn
3,5 met 4 stemmen 669
...de beslissende avond valt, want tijdens het stemmen tellen zit ik in het theater. Voorafgaande zal ik me op weg naar de vernieuwde stembus wellicht laten leiden door platgetrapte groente, groene lichten, een rode waas. Of de onmacht van een dier.

Een heilige met een komisch geheugenverlies

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 43
...voorbereid. Paus Pius XI maakte jou tot Ridder Commandeur met ster van de Orde van St. Gregorius de Grote.

Naam.

verhaal
3,1 met 13 stemmen 1.906
...van school. Ik wou dat ik ook zo’n goed geheugen had. Wacht es even! St. Josephschool? St.Josephschool? Maar ik heb helemaal niet op de St. Josephschool gezeten! Ik zat op de Koningin Julianaschool! En die meneer Haring die kan me wat! En wat mij betreft MET uitjes!

Doornenkroon als lauwerkrans

beschouwing
5,0 met 3 stemmen 610
...er iemand met achttien kilo vis voor de kloosterdeur. Je schreef Benito Mussolini om niet met Hitler in zee te gaan, wat hij tot zijn rampspoed negeerde. Het Heilig Gelaat van Jezus verscheen op een paneel in je slaapkamer en het begon te bloeden. Je kreeg belangrijke boodschappen van de...

Dood plein

dagcolumn
4,2 met 4 stemmen 148
...zíjn. Dat hebben ze alleen maar in Maastricht begrepen. En in Haarlem. Laten we een minuut stil zijn voor alle dode pleinen in ons land.

KT Tunstall - Feel It All

hartenkreet
5,0 met 1 stemmen 916
...pakkend. Met een prachtige, lyrische tekst en een betoverende voortgang. De videoclip is werkelijk fantastisch qua poëtisch, symbolisch beeld. Meer verklap ik niet.

Ondanks tbc werd je één van de grootste dichteressen

beschouwing
3,0 met 2 stemmen 45
...de dorpskerk begraven. Je moeder overleed in 1939 en in 1960 is er een standbeeld voor jou onthuld. Postuum verscheen de verzamelbundel 'Het land dat niet is'.

In de praktijk kijken de roomsen niet zo nauw

beschouwing
4,3 met 3 stemmen 35
...in de buurt. Hij financierde de St. Peter's in de wijk Morningside, waar jij de rest van jouw leven als priester aan verbonden bleef. Jullie hadden als religieuzen een kuise relatie.

Kranige tweets voor Mr. Donald Trump

column
5,0 met 3 stemmen 75
...imagostraatje te pas komt, dan is hij bereid om Noord-Korea met nucleaire bommen weg te vagen. Let op, puur voor het in stand houden van zijn nepbeeldimago. Ik zeg je, die griezel is zwaarpathologisch bezig! (-)

Ik, Jan de Lichte.

verhaal
2,8 met 4 stemmen 825
...hutten was mijlenver te zien. Die dag kwam het beest in mij voor het eerst naar boven.

Ziek, zwak en misselijk

hartenkreet
3,3 met 6 stemmen 638
...wel wat stress met zich mee, moordverdachte zijn… Ja? En? Heineken en zijn chauffeur hebben ook nog wel eens slecht geslapen. En de mensen die zijn afgeperst en mishandeld hyperventileerden er vrolijk op los. Dat vond Willem toen geen probleem. Maar erger nog, sommigen van zijn...

Straf & beloning

dagcolumn
4,3 met 9 stemmen 556
...als Nederland Europa doet geloven dat Flevoland een onderontwikkeld gebied is waarvoor Europese steun nodig is, dan zijn we verkeerd bezig.

Bang

dagcolumn
3,7 met 11 stemmen 621
...niet teveel over Osama en zijn gesluierde vrienden. Stop peterselie in je oren voor de geblondeerde onheilsprofeet uit Venlo. Laat de auto staan. Ga fietsen of hardlopen. Eet eens wat gezonder en ga op tijd naar bed. En groet eens een man in een witte jurk, daar ga je niet dood aan.

Staatsrechtgeleerden

dagcolumn
1,6 met 10 stemmen 694
...nou juist. De mensen laten zich de wet niet voorschrijven. Zeker niet door staatsrechtgeleerden.

Kroes

verhaal
2,4 met 5 stemmen 175
...zich om en om. Speelde met het licht en het glinsterende water. Ze kwam naar me toe. Deed mijn kleding af en legde die zorgzaam op het droge zand. Daarbij boog ze zich onbekommerd voorover, kwetsbaar met haar rug naar me toe. Dan kwam ze terug in de zee en omhelsde me. Daar, omgolfd door alle...

bewering
0,4 met 5 stemmen 88
Stalken = zoiets als hinderlijk achtervolgen/lastigvallen. Ik snap dus niet dat Carice van Houten niet snapt dat haar provocerende blootscenes als zodanig kunnen worden getypeerd. Het is dus maar de vraag wie veroordeeld moet worden, haar behekste stalker of zijzelf?

Stijlvolle charme

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 276
...uitging, toch nog die laatste, glorierijke bewegingen in scene gezet, serieus georganiseerd, je eindglimlach onderstrepend, je chique, barmhartige, dynamische ziel voor eeuwig in goud ondergedompeld.

Stad van de mensen

dagcolumn
3,8 met 8 stemmen 307
...past vele gemeentelijke besturen. Aan Haarlem – minstens voor één dag per jaar stad van de mensen.

Angstige Alie

verhaal
4,0 met 1 stemmen 124
...lekker vast en blijf je warm. Elkaar aanraken is heel belangrijk, het hoeft niet altijd seks te zijn. We houden gewoon elkaar lekker vast, dat is ook belangrijk, schat.'' ''Je hebt groot gelijk Kees, ik ben blij, dat ik bij je mag slapen.'' En zo geschiedde.

Een bijzondere opdracht (Fictie)

verhaal
4,0 met 1 stemmen 720
...heel laat geworden toen we naar onze kamers gingen. Ik begeleidde haar gearmd naar haar kamer, want ze was behoorlijk teut en lachen wat ze deed. Ik gaf haar een zoentje en wenste haar welterusten. Ze keek mij met vragende ogen aan en omhelsde mij en ze bleef mij kussen. Uiteindelijk zijn we op...

Dit noemen we voetbal

dagcolumn
3,8 met 4 stemmen 207
...om Europees kampioen te worden. Diverse supportersgroepen weten zeker dat hun land kampioen wordt en, als het niet lukt, kunnen ze teleurgesteld zijn, maar de strijd was toch mooi. Als de helden maar heldhaftig ten onder gaan. Desnoods door een fout van de scheidsrechter – het maakt niet...

Ontmoeting op het plein; een laatste weerzien?

hartenkreet
3,0 met 1 stemmen 2.339
...het Koningsplein stap ik op de bus die me voert naar mijn eenzame appartement, naar de stilte en de afzondering.....

flexibiliteit

verhaal
3,0 met 1 stemmen 198
...keek naar de lucht, in de verwachting toch ergens iets wolkigs en misschien zelfs een druppeltje van een regenstraal te ontwaren. Uiteindelijk leek accepteren het enige wat er te doen was.

Een "pelgrimage" naar Oudenbosch?/Errare humanum est

hartenkreet
3,0 met 1 stemmen 40
...met de gigantische misdadigheid in de wereld, dat zij geen "misdaad" meer is, tot minieme proporties is teruggebracht Errare humanum est.... Moet ik, hoewel ik niet in een Opperwezen geloof, God danken voor de (geringe) schade en schande die ik heb aangericht?

De vrouwtjesmerel

verhaal
4,6 met 5 stemmen 174
...winterslaap tot de voorjaarszon hen weer wakker maakte, Toen vlogen ze allebei weg naar Franeker en Drachten en St. anneparochie. Niemand heeft ooit nog van hen gehoord. Home sweet home alone

Als insnijdingen in de ziel, als kerven in het hart......

hartenkreet
3,5 met 4 stemmen 432
...boomkruin die gekortwiekt en gesnoeid is, voel ik mij verarmd, voorgoed en onherstelbaar verarmd......

Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er

dagcolumn
3,0 met 2 stemmen 203
...bij sommige vrouwen is vol op de mond kussen gunstig voor de kansen van uw zaak. Mocht u als vrouw hiërarchisch onder hem vallen, dan is het raadzaam hem te kussen. Zakenvrouw: u kunt haar langs de want kussen, ongeacht uw geslacht. Mocht u hiërarchisch onder haar vallen, dan is het voor...

Terug naar de oude St.Josephstraat

hartenkreet
4,0 met 2 stemmen 66
...kan brengen tot ook ik eens voorgoed zal rusten......aan de oude St.Josephstraat.
Meer laden...