Inloggen

Alle inzendingen over tussen he

5862 resultaten.
Sorteren op:

Tussen wal en schip

hartenkreet
4,6 met 7 stemmen 552
...en dan geloven´ val ik uiteindelijk altijd tussen wal en schip. Daarin berust ik al een lange tijd, zij het met onvrede en soms met tegenzin. Tot een volgende keer.

Begrippen

bewering
4,5 met 2 stemmen 94
De ME heeft, ook al bestaat deze eenheid relatief gezien nog niet zo lang, altijd al als lettercombinatie een bufferfunctie vervuld tussen de twee alom bekende religieuze bestaanssferen: he ( ME ) l.

Alles in het seksuele trekken..

dagcolumn
3,1 met 7 stemmen 143
...op je vijfennegentigste neem ik een hap van mijn bokkenpoot en voel links boven iets breken terwijl buurman vraagt of ik wel besef hoeveel werk het nog was om al die etiketten te “likken”. Hij grijnst als hij dat zegt en ik vraag mij af waarom de verkeerde altijd eerder doodgaat….

De meest tergende uitspraak van de huidige generatie

column
4,2 met 4 stemmen 181
...vorm en is dan ook de enige van alle soorten ‘hè’ die aanzet geeft tot een hevige woordenwisseling: ‘Dat had je kunnen weten, hè!’. Erger nog: ‘Ik zei het je nog. Maar ja, jij was natuurlijk weer eens te eigenwijs, hè…’. Dit gebruik van de ‘hè’ valt beter te vermijden....
Lianne25 feb. 2012Lees meer…

bewering
1,0 met 1 stemmen 72
...nihilisme en anarchisme volop gewekt! We balanceren op een superdun lijntje... tussen illusionaire tevredenheid en strijdlustige weerzin! Soms snap ik hardwerkende dieven wel!...

Geest-ig gesprek

hartenkreet
3,2 met 11 stemmen 648
...je zo nauw mee verbonden bent. Zo zorgeloos, zo waar. We zijn hetzelfde hé? Dat is wat je me wilt laten zien, is het niet? Zo hetzelfde. Zo anders schijnend, zo verschillend verschijnend. Dank dat je er was, kom gauw weer eens langs.

Visite.

verhaal
2,8 met 4 stemmen 162
...en hij deed de radio uit. Mien kon de slaap niet vatten en dacht aan Joop en voelde in gedachten de hand van hem tussen haar benen en ergerde zich vreselijk aan dat gesnurk van haar vent.

Israëlische verdedigingsrechten

hartenkreet
-0,1 met 7 stemmen 117
...doen, ook voor hun eigen veiligheid en die van hun vrouwen en kinderen. Dát zou pas een daad van eerbiedwaardig pacifisme en wijsheid zijn! Want als puntje bij paaltje komt, zijn ze zeker de militaire underdog, hoezeer ze ook blaffend krakelen.

Vakantiegeld

hartenkreet
4,7 met 3 stemmen 127
...je krijgt er geen cent bij en de regering maar zeggen, dat de koopkracht beter wordt. Miljarden gaan naar het buitenland en hier gaan veel gezinnen naar de voedselbank".

Lullo’s

dagcolumn
3,0 met 13 stemmen 1.199
...en centjes verdienen. En die fooi kun je op je buik schrijven. Moven! [De pizzakoerier neemt het geld aan, draait zich om en verlaat de huiskamer.]

Mooi weer, hé?

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 165
...hem op de knop van de begane grond te drukken, waarna de lift zich in beweging zette. Op straat gekomen kon hij nog net de bus naar huis halen. De vrouw, die hem achterna rende, gebaarde de bestuurster te stoppen, maar reed gewoon door, tot groot genoegen van Wouter. Mien had de grootste lol...

Jarig

dagcolumn
3,0 met 1 stemmen 9.377
...leven nog een keer de hoofdprijs mogen pakken. De ander hoort, net zoals wij, bij de verloren generatie. Maar wat kunnen we doen? We weten het niet. Zwijgend zitten we in de kring. En we prikken een beetje lusteloos in ons luxe gebakje. Was deze verjaardag in ieder geval maar voorbij.

Uitgenodigd met de kerst

verhaal
5,0 met 1 stemmen 4.040
...hij deed de radio uit. Alie kon de slaap niet vatten en dacht aan Joop en voelde in gedachten weer de hand van hem tussen haar benen en ergerde zich vreselijk aan dat gesnurk van haar vent.

Don Francisco - He's Alive

beschouwing
4,0 met 1 stemmen 49
...Here', met naast de titelsong 'The Lord's Prayer' en 'Do Not Be Afraid'. In 2003 verscheen 'The Promises', in 2005 'That I May Know You', in 2007 'The Sower', in 2009 'Let It Ride', in 2012 'Christmas Carols On Guitar' en tenslotte in 2014 'Forever My Friend', met naast de...

bewering
5,0 met 2 stemmen 95
tips: vandaag heb ik er twee Have I the right, The Honeycombs He's in town, The Rockin' Berries

Engelen

verhaal
4,0 met 2 stemmen 99
...ze jouw verleden in beelden laten zien door een engel uit de hemel. Gauw ben ik naar huis gegaan en dronk een heerlijke jonge borrel en stak ook een sigaar op. Zo kwam ik weer tot rust.

Mijn tante ligt monumentaal

dagcolumn
4,4 met 8 stemmen 412
... * http://www.openmonumentendag.nl/monument/westland-grafkelder-herckenrath/

Een noodlottige Rembrandt in Bredevoort

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 35
...naar binnen, die vol bewondering voor zichzelf bromt: 'Aha, op heterdaad betrapt, lesbische mannenhaatster, dat wordt levenslang!'.

Jan De Wilde - Zalige Zot

beschouwing
4,0 met 3 stemmen 60
...waarbij de laatste twee liederen door Lieven Tavernier zijn geschreven. Stef Kamil Carlens produceerde jouw lied 'Zalige Zot', dat je met de band Yevgueni hebt gemaakt. Het is een vertaalde cover van de song 'Beautiful Freak' van de Amerikaanse band Eels, met de...

Tussen twee vuren

verhaal
3,3 met 3 stemmen 100
...kapotmaakten. Twee jaar na de oorlog vonden je vader en stiefmoeder je onaangetaste nalatenschap op het landgoed te Nice en ze weenden diep bij iedere verfstreek.

Eenzaam tussen velen

beschouwing
1,7 met 3 stemmen 114
...nagelaten, me dunkt, want bij één had je al tevreden kunnen zijn. De begrafenisdienst was in Sint Paul's Cathedral, waarna je later bent gecremeerd en weggeblazen als paardenbloemzaadjes.

Schemerzone

verhaal
3,0 met 1 stemmen 205
...meer te achterhalen. Onder ons gezegd en gezwegen: ik vermoed dat ik voor enkele zoekgeraakte sporadische gedachtegangen zeker niet rouwig ben. Wie slaapt zal niet zondigen.

TV

verhaal
3,2 met 8 stemmen 331
'Hé, daar staat een ambulance.’ ‘Ja.’ ‘Dat is toch bij tante Annie voor de deur. Die op de derde etage woont?’ ‘Ja.’ ‘Is ze ziek?’ ‘Nee.’ ‘Daar ligt iemand op straat.’ ‘Ja.’ ‘Met een TV in zijn armen.’ ‘Ja.’ ‘Dat is toch Ome...

Doodstraf voor verkrachte tiener

hartenkreet
4,2 met 6 stemmen 189
...de meest recente wetgeving van het land verkeerd heeft geoordeeld. Dat betekent dat er een kans ligt voor Noura om een nieuw proces te krijgen waarbij de rechter kan besluiten tot ontslag van rechtsvervolging wegens noodweer. Ik roep de lezers van deze site op om de actie van Amnesty te...

bewering
1,5 met 2 stemmen 84
...niets meer gemeld wordt over de snelwegschutter? Het kon wel eens vals alarm zijn en ze schamen zich diep voor hun opgehitste commotie, lachwekkend hé, die Hollandse blauwbroeken, zetten alles op alles om schimmen te vangen, vangen nog geen stelende winkeldievegge! Ze blaken van boordevol...

De glimlach

verhaal
2,3 met 3 stemmen 131
...plan”; gaf ze als antwoord en verdween in de inmiddels gearriveerde lift. Thuis gekomen overdacht ze het gebeuren en genoot van het compliment. Een compliment dat te danken was aan de glimlach die ze gebruikte om iedereen altijd gedag te zeggen.

He ain't heavy, he's my brother......

hartenkreet
4,2 met 5 stemmen 91
...en ook zal hij blij zijn met de andere cadeautjes die ik voor hem gekocht heb.....

Tussen twee

verhaal
2,0 met 6 stemmen 1.542
...piemeltje met schaamlippen en borsten, een zware stem en baardgroei. Ik kon niks voor hem doen. Niemand kon iets voor hem doen. Ik hield zijn hoofd tegen mijn buik. Mijn T-shirt werd langzaam warm en nat.
Douwe29 aug. 2004Lees meer…
Meer laden...