Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De speciale zwerver

Hij liep al jaar en dag, door de straten van de stad, kreeg dan hier, dan daar wat toegestopt. Een echt onderkomen had ie niet, hij sliep waar plaats was. Soms in het park, soms onder de brug, men liet hem met rust. Soms nam hij een douche in het gebouw van het Leger, soms in de daklozenopvang. Vaak kreeg hij wat schone kleding, want wat hij droeg, stond stijf van het vuil.

Hij hoorde erbij, werd gegroet, groette terug, was vriendelijk: een gewoon mens die iets aan de onderkant van de maatschappij was beland. Hij kon wanneer hij de huizen passeerde, hunkerend kijken naar de uitbundig versierde huizen, genoot van de vele lichtjes, de bomen, de ballen, slingers en alles wat erbij hoorde.

Zo wisten we ook dat er een slaapplaats was, die makkelijk benaderbaar was en dat bracht een paar mensen op het idee, de zwerver die kerst ook iets te geven. Een simpel gebeuren, zoals je kunt zien...maar het gezicht van die zwerver, toen hij naar zijn buitenhoekje ging was onbetaalbaar.

Zo simpel is het om mensen gelukkig te maken...

Schrijver: An Terlouw, 19 december 2016


Geplaatst in de categorie: kerstmis

4.0 met 2 stemmen 75Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
19 december 2016
Ik kom meerdere malen een arme zwerver tegen, die zijn buit uit de vuilnisbakken haalt. Hij wordt door de meesten voor gek versleten en gestoord onderstreept. Mijn bewuste vriend en alom gedenigreerde stupid gedoe duikt onder in ongekende bagger. Simpel geluk bestaat niet.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)