Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Rookslierten

Na een tijd van een steeds flakkerende vlam bij elk nauwelijks voelbaar zuchtje wind doofde de kaars van mijn inspiratie uit zichzelf. Voor mezelf bijna met ongeloof waarneembaar en op de site hopelijk voldoende opgemerkt.

Slierten nostalgisch geurende en zich geleidelijk aan oplossende rook vullen tijdelijk de schemerachtige leemte. Op een langere termijn zullen zij daarna het gevoel van een ‘lichtpuntje’ moeten geven, iets van een wijs alternatief.

‘Komt me bekend voor’ of: ‘dat heb ik al twee keer eerder gelezen’ zal een enkeling terecht denken. Deze keer echter geen rookgordijn. “Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald”. De rookslierten trekken vanzelf weg.

“Per aspera ad astra” was een laatste poging in het laatste tijdsbestek; dit streven blijkt nu duidelijk als te hoog gegrepen. Ik begin vol goede moed weer bij: aap – noot – mies; tijdens het lezen kan ik me gelukkig geen buil vallen...

Schrijver: Günter Schulz, 27 september 2019


Geplaatst in de categorie: tijd

4.8 met 4 stemmen 221Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Romaico Nieuwland
Datum:
13 februari 2020
Heb altijd genoten van je verhalen. Al ben ik geen lezer, toch heb ik mij altijd vermaakt met je verhalen. Jammer dat je ermee bent gestopt. Wie weet ooit nog in de toekomst? Geniet van alles. het ga je goed!
Naam:
J. de Groot
Datum:
11 oktober 2019
Eens met Karel Jong!
Dag Günter neem je rust en de tijd.
Ik lees dit nu pas!
Naam:
Karel Jong
Datum:
28 september 2019
Helaas, helaas, lijkt Günter de site te verlaten als actieve schrijver van fijnzinnige bijdragen, die vaak de eigen grenzen van het schrijverschap op charmante wijze wist te raken. En zo ons als lezers soms liet nadenken over de eigen brutaliteit of scherpte waarmee soms commentaren werden verwoord.

Het proces van ouder worden en daar beeldend over schrijven, dat is ook op deze site tamelijk zeldzaam. Alleen daarom al is het vertrek van GÜnter, niet als lezer zoals hij zelf aangeeft, een verlies voor de afwisseling op deze site. Ik zal zijn weemoedigheid, doordachte bijdragen, en zijn eerlijke bescheidenheid gaan missen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)