Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Opgeruimd staat niet zo netjes?

Als ik een ballerina had willen worden zou ik nu op mijn tenen lopen. Doe zachtjes, wilt U...niemand voor het hoofd stoten? Dan mogen die schoenen wel uit. Dim voor het licht wordt dat geluid dat uit Uw mond komt, knijp een oogje toe en slaap lekker. Even dacht ik nog dat de wereld in opstand kwam, toen werd het stil en draaide mijn maag zich om...last van een cultuurshock.

Onafgebroken bezig met elkaar brengt de mens in alle staten, uit alle hoeken en houdt U maar goed in de gaten wie wat hoe wanneer waar en waarom? Geef ze eens ongelijk...dan is elke wereld te klein. Zo, was dat schrikken...dat ligt er maar net aan of het is toegestaan. Wees voorzichtig...er is een spookbevrijder gesignaleerd. Haal niet in, maar adem diep uit, tel tot tien en vraag op de man af of hij, eigenaardig genoeg, zich ook zo aangesproken voelt.

Maar dit zijn geen grappen meer. Ander land, maar precies zo'n kluit zelf te belazerde kerels en wat een helden zijn het ook; meisjes van tien jaar levend begraven óf opblazen en mét haar 19 anderen. Wel vervloekt nog aan toe, zeg dan nog eens dat er niet te spotten valt met een heilige profeet die het nog altijd van kinderen moet hebben. Want nou weten we het wel...dat het leven geen pretje moet zijn, maar daarom hoeft het onze niet ondergeschikt daar aan.

Nog even en het wordt U allemaal teveel. Nog geen lach of ik schiet in het verkeerde keelgat...zo goed en zo kwaad zoals er nu voor staat, wij te danken hebben aan het laffe van ontevredenheid. Dus breek me de grote bek niet open en hoop maar dat er nog leven is na de doodordinaire sluipreclame per optocht en de rest van het klootjesvolk er achter aan... ja, wat staar je daar nou? Als WIJ nog altijd geen houding weten te geven, leiden ZIJ een nieuwe generatie in haten op. Als WIJ nog langer stil blijven staan hoe we als de beste onderscheid tussen vriend en vijand kunnen maken, zijn ZIJ al doorgedrongen van het feit dat Nederland er nooit eerder zo beroerd voor heeft gestaan. Opgeruimd staat niet zo netjes?

Schakelen we nu over naar het uitzenden van de ene uitzondering na de andere, doorgezapt om weer terug te komen op een (wille)keur aan ingezonden reacties, eens kijken wat een verontwaardiging dát oplevert, maar buiten dat om, als de dood voor het sluimerend kwaad aan te wakkeren. Wel, U doet maar...als het moet zal ik de hort opgaan, tot het uiterste en pal óp mijn vrijheid staan. Net zoals onze veiligheid buiten alle kijf staat en dan nog...niet zo vanzelfsprekend als politici ons doet geloven, maar over het doden niets dan goeds zeker?
Waarom anders creëert deze regering de mogelijkheid om er te mogen wezen en dan heb ik het specifiek over extremisten, daar kan je tegenwoordig niet duidelijk genoeg over zijn.

Schrijver: Monique Methorst, 14 januari 2015


Geplaatst in de categorie: vrijheid

4.1 met 7 stemmen 236Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
16 januari 2015
Email:
moi636yahoo.com
Dank voor jullie reacties. Dat ze in Frankrijk massaal de straat opgingen, vlak na de aanslagen met de pen in de lucht, dát maakte wel indruk. Maar alles wat daarna kwam...Intussen lees ik berichten, ander nieuws,ziet er niet best uit en waar komen ze mee aan? Niets aan de hand mensen en doorlopen maar.
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
14 januari 2015
Je zou er volledig depressief van worden. Maar dat verdom ik toch.
Naam:
nita
Datum:
14 januari 2015
In jouw geheel eigen schrijfstijl is dit geheel duidelijk en mooi weergegeven.
Hoeveel mensen, die nu “je suis Charlie” roepen zullen er kort geleden tijdens een nieuwsuitzending nog “kut Marokkaan” geroepen hebben?
Hoeveel mensen die nu pleiten en roepen voor vrijheid van meningsuiting zouden in staat zijn tot geweld als ze in aanraking komen met geestelijke mishandeling in de zin van pesterijen?
Nogmaals, neemt niet weg dat haat niet met haat bestreden moet worden en die politieke eensgezindheid ineens heeft iets positiefs, maar ook beslist iets lachwekkends dus.
Charlie Hebdo had een oplage van 47.000 stuks las ik ergens. Zo ontzettend veel mensen waren het er dus niet altijd mee eens. Of juist wel natuurlijk, maar durfden er niet voor uit te komen. Nu is er na een druk van 3 miljoen geen blaadje meer te krijgen en dat had ik deze Charlie graag – tijdens zijn leven - gegund.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)