Inloggen

Alle inzendingen over Je zag de liefdessta

6780 resultaten.

Sorteren op:

Je zag de liefdesstad door haat verduisteren

beschouwing
5,0 met 4 stemmen 87
...zich doodschamen en bittere, schuldige tranen wenen, nadat ze hun harten van steen bij de gratie Gods hebben ingeruild.

Kan je de weelde dragen?

beschouwing
0,8 met 6 stemmen 98
...voor onze kiezen krijgen. Doe dan toch maar dat Playboy-gestrip en gun jezelf de beste psychiater van Amerika!

Zij zag het niet

hartenkreet
1,7 met 6 stemmen 947
...had gehouden in haar hart besefte ze wat ze nooit had willen zien Dat hij haar grote liefde was Iets wat ze te laat had gezien.

Dat ik het zag.

hartenkreet
4,8 met 4 stemmen 140
...te spreken. Dat ik het zag. Hij glimlachte en bevestigde mijn vermoeden en vertelde dat hij nog maar een paar maandjes hoefde te werken en dan met pensioen mocht. Nu is het kennelijk zo ver. Ik zie hem niet meer. Wat een gemis.

Je wist je innerlijke schoonheid vast te houden

beschouwing
4,0 met 3 stemmen 1.190
...echt in geslaagd zijn haar te vermoorden. Het is geen wraak, maar een overwinning!'. De inmiddels overleden Elisabeth schreef een biografie over jou, 'Le Mirador'.

Honden, poep opuimen

hartenkreet
4,0 met 4 stemmen 83
...vrouw. Bestaat die wel? En zo ja, waarom horen wij nooit wat over de gewone vrouw? Dit was T.U.I.G van der Riggel. Vanuit Termunterzijl Voor Absurdistisch Magazine

Zo wordt je afgestraft.

verhaal
3,0 met 1 stemmen 63
...kamer moet gewit en behangen worden, maar ik denk dat we dat toch beter niet meer zelf kunnen doen, want als een kastje me al sloopt dan ben ik rijp voor een rusthuis als ik dat zou gaan doen...,ik ga nu even .....niks doen, dat zegt niet alleen m’n verstand, nee hoor mijn lijf schreeuwt het.

Laatste liefkozing

hartenkreet
4,6 met 10 stemmen 248
...één week later is moeder vredig heengegaan. Haar laatste liefkozing blijf ik, naast vele andere herinneringen, koesteren zolang ik leef. . .

Kleine dingen die je dag kleuren ( en geuren)

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 49
...en ja, ik tel mijn zegeningen, zeer zeker en niet alleen voor de gulle gaven, maar voor de warme armen van alle vier!

Niet voor iedereen

hartenkreet
4,0 met 1 stemmen 72
...na jaren nog weet. Maar zoals het in het leven nu eenmaal geregeld is geldt dit niet voor iedereen, en dat is eigenlijk maar goed ook.

Ik zag Palmyra

dagcolumn
3,8 met 6 stemmen 1.365
...mijn oude foto’s en voel de pijn. Palmyra staat op het punt om door barbaren vernietigd te worden. Ik denk niet dat wat ik toen zag ooit nog aan mijn zoon kan laten zien.

Trek je het nog?

verhaal
4,3 met 3 stemmen 61
...over- en weer acties die je dag kleuren. Zo kan het, zo mag het, zo hoort het. Nou de rest van ons land nog!

Dorien De Vylder: Lakens had je niet

beschouwing
3,4 met 8 stemmen 244
...uitgevers, creëer eens een Nieuwe Gouden Eeuw voor aanstormende dichters! Donderdju zeg!

Vergis je niet, de Crisis wordt minister-president!

hartenkreet
0,4 met 5 stemmen 100
...dag rot, maar deze zelfvoldane, topverwende geldverkwisters en geldwolven zullen straks als logge varkens in de poep wentelen, terwijl minister-president Jan-Jaap Crisis met zijn luie benen op het bureau in het Torentje ligt weg te kwijnen, nippend van Griekse harswijn en kauwend op Spaanse tapas.

Op de vlucht voor jezelf

beschouwing
4,0 met 3 stemmen 71
... Hij schreef het prozagedicht 'Still Water' over jou. Je diepste gronden waren dodelijke trauma's op veel te korte termijn.

Maud Vanhauwaert: je werk verschoven...

beschouwing
3,0 met 1 stemmen 84
...pruimekopparkiet die Pikkertje heet, misschien kunnen ze eens bij elkaar logeren. Er is leven voorbij de poëzie, vergeet dat nooit, maar je bent koninklijk bezig!

Je psychische ellende omgesmeed

hartenkreet
0,7 met 12 stemmen 205
...en openhartige schrijver, die schreef vanuit een psyche in de frontlinie van de loopgravenoorlog.

Je geleerdheid nederig afgelegd

beschouwing
3,5 met 4 stemmen 102
...werden vergast. Jij was vijftig. Op 11 oktober 1998 heeft paus Johannes Paulus de Tweede jou zeer terecht heiligverklaard.

Playboy

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 484
...op zijn beroep als postbode. Twintig jaar na de Vergeten Stempel, op 5 januari 2017, mocht Piet Kleine deze te Hindeloopen alsnog op zijn authentieke stempelkaart ontvangen...! Eind goed, al goed.

De som van je levensstrijd werd een rotkogel

beschouwing
2,2 met 5 stemmen 105
...toen je zei, dat meer lijden je alleen maar sterker kan maken, waarmee je de buitenwereld ook een rad voor het hoofd draaide. David heeft je niet op het juiste spoor gezet... maar je was het spoor net als hij al flink bijster.

Je liep moedeloos naar je overleden broer...

beschouwing
4,0 met 1 stemmen 190
...en vreesde voor een trage ondergang, liet hij zich door de dood in zee bevrijden.'

Hans Verhagen: Hoe je verdween

beschouwing
2,8 met 4 stemmen 439
...verdiende 60.000 euro. Zijn stem klinkt donker/aards, wat hakkelend, erg sympathiek en vrij luid. Hij is bescheiden en grappig. Nu nog zijn allerbeste bundel! 'Ik heb van niemand afscheid genomen, omdat ik schijt heb aan afstand en tijd. Zij zit in mijn hart; daar zit ze goed, want...

Je stem gaat door merg en been

beschouwing
2,0 met 4 stemmen 243
... In 2012 ben je gescheiden van Daniel, na acht jaar samenzijn... Tja, de geschiedenis herhaalt zichzelf.

Je praat zelfs melodisch

beschouwing
0,2 met 8 stemmen 98
...Crow, Norah Jones en Weezer. Je hebt meerdere keren voor Barack en Michelle Obama opgetreden, die grote fans van jou zijn.

Je ijle klanken klinken dreigend

beschouwing
1,0 met 6 stemmen 169
...terwijl je een lichte hartaanval kreeg, waardoor je keihard op je hoofd viel, wat een fatale hersenbloeding veroorzaakte. Had je niet met de heroïne moeten stoppen? Onzinnige speculatie. Je werd negenenveertig en je ligt begraven in het Grunewald Forest Cemetery in Berlijn.

Je verstikte hart was een lege kathedraal

beschouwing
4,0 met 2 stemmen 50
...berekening. Je tuberculose was voor jou immers depressie-verhogend. Je bent begraven op de begraafplaats van Montrouge.

Mijn eigen sprookje

verhaal
1,9 met 10 stemmen 61
...je even na laten denken over je eigen leven. Dat was en is geen sprookje, maar het is wel een deel van een sprookjesboek dat ik zelf geleefd heb!

Vast in de mixer!

verhaal
1,0 met 1 stemmen 235
...derde, maar meteen weg! Eega zegt: waar bleef je nou en ik zeg terwijl we wegrennen: ik zat vast in de mixer! Hoor hem nog in de verte en als ik mijn ogen open doe loopt de koffie door. Jemig het enige wat ik gisteren keek was een spelletje op tv genaamd ‘stilte alstublieft’ met als...

Open dag

hartenkreet
5,0 met 1 stemmen 82
...want weet je: er werd maandag gebeld, maar nog nooit is er sprake geweest van een Open Dag in de huizen business, die is altijd op zaterdag!

De zorg voor 5 maar eentje was teveel.

verhaal
5,0 met 3 stemmen 105
...ze ruim volwassen, alle vijf willen ze absoluut geen contact met hun vader en die : is inmiddels bezig aan relatie nummer zeven!
Meer laden...