Inloggen

Alle inzendingen over Mijn kind

5989 resultaten.
Sorteren op:

Mijn kind

hartenkreet
2,7 met 6 stemmen 219
...dat ik hoop dat je contact houd en dat je je zo af en toe laat zien. Ik hoop dat je dit gaat doen. Je bent mijn kind. Mijn jongen. Ooit heb je me uitgekozen om je mama te zijn. Is dat niet genoeg?
Brenda19 mei. 2009Lees meer…

De tweede kleindochter, Jasmijn.

verhaal
3,7 met 9 stemmen 122
...voor haar geldt: voor jezelf opkomen is een pre! Ik ben trots op je, mooi kind!

Kind dood in verkeer

column
4,1 met 7 stemmen 183
...zeker de chauffeur en de hulpdiensten, want je zult maar op deze wijze worden geconfronteerd met de dood van een kind, in het verkeer, terwijl het zo zinloos is! Zo jammer en zo vreselijk!

Een kind

hartenkreet
3,5 met 4 stemmen 521
...te helpen. Vermoedelijk een druppel op de gloeiende plaat, maar wel minimaal 1 kind gered.

bewering
3,0 met 5 stemmen 300
...kunnen corrigeren, maar 80 procent van de schoolbevolking kan zonder politie en kamers vol camera’s helemaal niets meer leren. Kind, je hebt groot gelijk, we moeten terug naar de tijd van leerling, meester en gezel. Dan leer je een vak en iedereen vaart wel.

bewering
0,0 met 6 stemmen 133
Als je opa gaat worden, Fred van harte, dan word je bedolven onder achten en negens. Als je kinderen wil beschermen tegen geloofsfanaten, dan krijg je 24 punten, van zes personen. Een kleinkind scoort dus meer dan een kind van de rekening.....

bewering
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 171
Het kind is de moeder van de verwachting.

Kadaverdiscipline (?)

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 35
...van de middag bedankte ik de dames. "Veel succes bij "Actief Zorg!" wenste ik het nog jonge kind. Ze had mijn kleindochter kunnen zijn.

Het kind wordt

verhaal
2,0 met 8 stemmen 872
...de stroom van de gewoonte, geworteld in een erfenis. Het zoekt naar een zin die snel bevredigt, kiest de minste weerstand. Het besef groeit met het kind. Zoals een trein die door een bocht gaat de reiziger wakkerwiegt, het besef wekt dat hij onderweg is. Want inzien en worden kan niet zonder...

bewering
4,0 met 1 stemmen 782
Gaandeweg zijn veel mensen de Pietje Bell in zichzelf kwijtgeraakt. Vertaling: waar is dat kind gebleven dat u ooit eens was ?

Onderwijsland

column
4,2 met 4 stemmen 233
...hebben en dan kijken hoe we het beste uit twee werelden kunnen halen; die van het kind, jongere en de volwassene.

Het kind als statussymbool

dagcolumn
4,0 met 2 stemmen 347
...niet veel belangrijker dan veel geld? Van het kind uit gezien is dat zeker waar! Lees eens het verhaal van Godfried Bomans 'de Bramenplukker'. Die voelde zich rijk in de natuur. Het grasveld was bedekt met diamanten voor hem (dauw), de bomen waren prachtige portalen! De vijvers: spiegels...

Kind

dagcolumn
4,1 met 10 stemmen 1.027
...de liefde, ook niet voor die, tussen ouder en kind. Ik kon nog net één zin uitbrengen: ‘Kom eens bij me lieverd..’ Ze wipte van haar stoel en huppelde om de tafel heen, pakte me beet en gaf me een dikke zoen op mijn mond. Daarna knuffelde ze me. Toen ze me los liet en weer naar haar...

Dagen die verdwijnen

hartenkreet
3,8 met 4 stemmen 79
Ooit had ik de tijd in mijn hand, mijn blik zag vooruit in momenten die waar gemaakt konden worden. Maar weet je, als je ogen vergrijzen, vergruizen, dan zie je het kind in verdwenen dagen. En dan pluk ik de dag...
Fred26 okt. 2015Lees meer…

Overpeinzing

beschouwing
0,9 met 8 stemmen 191
...worden. Misschien kan ik maar beter doodgaan, heb ik al dat gezeur niet meer aan mijn hoofd. In het besef dat ik mijn kind met hetzelfde probleem opzadel, blijf ik er toch maar zo lang als het kan, pluk ik elke dag.
Fred25 mei. 2009Lees meer…

Omwille van wat?

dagcolumn
3,9 met 9 stemmen 2.355
...Zoals ook respect langzaam vervaagt in het niets, wat moet je er ook mee? Zet het onder een foto van iemand die het leven uit zijn kind slaat omdat hij ergens kabouters zag en wat lees je dan? Respect zegt ook niet zo bar veel in dit geval of wel?

Voor die kinderen.

dagcolumn
4,1 met 8 stemmen 207
...voorbeelden. Maar dát er campagnes nodig zijn en nog altijd ergens te laat komen, is al net zo pijnlijk. Voor die kinderen. I sometimes wish I'd never been born at all.(uit: Bohemian Rhapsody van Queen)

Durf te zingen

dagcolumn
4,0 met 5 stemmen 466
... Kan ik naar mijzelf kijken met de ogen van een kind en vaststellen dat het zoals ik ben, goed genoeg is om te mogen zingen? Durf ik, ondanks alles, in elke situatie, in iedere omstandigheid, mijn stem te laten horen? Ook al is het een gekooide stem? Een stem vol verlangen? Een stem die diep van...

Crisis in jeugdhulpverlenersland.

dagcolumn
3,5 met 4 stemmen 737
...komt. Dat is te duur, wordt gezegd en zo verdwijnt een pleegkind voor jaren in een kindertehuis. Zou hij daarvan opknappen?
tjilp 3 jun. 2007Lees meer…

Kind gebleven

hartenkreet
4,6 met 5 stemmen 137
...kinds moet doen, gniffelend voorspel ik hen dezelfde toekomst. De Lord is niet meer, het kind komt nimmer meer op tijd en blijft derhalve altijd kind. Ouder worden we allemaal maar we worden niet allemaal ouders. Jon Lord is niet meer, Child in time blijft over, ik ben diep paars bedroefd.
Fred17 jul. 2012Lees meer…

Klagende kinderen

column
3,0 met 3 stemmen 81
...vraagt of juist als het dat niet vraagt, alle electronica weg en luister naar wat je kind je te vertellen heeft!

Brandend zand

verhaal
2,0 met 1 stemmen 302
...anders over dan met de moed der wanhoop te gaan rennen om haar voeten zo kort mogelijk met het brandende zand in aanraking te brengen. Ze glimlachte nogmaals richting de vrouw en het kindje en nam een spurt richting de trap naar de boulevard. Later, veel later nam ze een fris voetenbad op...

Elk kind

hartenkreet
2,0 met 4 stemmen 119
Ik waak opdat het kind in mij, elk kind veilig en geborgen in warmte kan gaan slapen.

Kind in zijn ogen

hartenkreet
4,3 met 6 stemmen 264
...had betaald. Een naïeve voorstelling en kubistische benadering van een droomgezicht. Een man met een kind in zijn ogen. Hij hoorde hem wanneer hij ging slapen.
mobar16 apr. 2012Lees meer…

AFSTANDSMOEDERS

column
5,0 met 2 stemmen 603
...weerhouden van te gaan lopen. Dat verschrikkelijke verraad, die onchristelijke onmenselijkheid gepleegd door nonnen. Het beschadigen van levens, zowel van moeders als kinderen. In één woord hartverscheurend. Eigenlijk niet iets voor mij om naar te kijken. Een zwak overgevoelig hart...

kinderen van Amstetten

hartenkreet
3,0 met 6 stemmen 531
...geluid maakt, krijst en Incestkinderen schopt het kind in haar… te laat! ze is zover, neemt de kinderen mee op weg naar de vrijheid, terwijl ze fluistert : Pappa!

Zwakzinnig en senior

hartenkreet
4,0 met 4 stemmen 48
...tot zijn stervensdag; een groot en "volwassen" kind maar niettemin: een kind......

Kinderen

verhaal
4,4 met 7 stemmen 173
...jong voelde. Geen idee. Geen idee waarom ik even, heel even maar droomde van kinderen.
jorrit30 dec. 2012Lees meer…

Plan van aanpak

verhaal
3,0 met 1 stemmen 589
...te geven. Hoe ik daar mee om zal gaan is nog maar de vraag, maar dat maakt niet uit. Laat ons kind maar komen. Het plan van aanpak ligt klaar.
Meer laden...