Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Voor die kinderen.

Behept met ouder(s) die maar niet willen afleren dat je er toch niet aan moet denken en was het altijd al zo, ongekend heftig? Los van het feit dat het niet eens bij je op zou moeten komen om je dochter van twee onder een KOUDE douche te zetten, maar wat is een WARME douche nou voor 'n straf? Alsof ze het stamelen hebben uitgevonden..." wist niet hoe HEET dat water was"? Dus kijken ze het met moeders nog een dagje aan. Zou ik bijna schrijven; wat een giller. Maar het is noch mijn bedoeling noch een onderwerp wat zich leent om te spelen met woorden. Dit meisje in Duitsland heeft nog twee weken gevochten voor haar leventje en voor die kinderen.

Niemand die het merkt, nooit van gehoord en als je het niet ziet, dan is het er ook niet. Wat zeer onwaarschijnlijk is met zeven miljard mensen op elkaars lip, de oren gespitst naar alles wat U niet aanstaat en waar is nou de bemoeizucht, juist wanneer een kind dat wél nodig heeft? Omdat we liever weg suffen dan zo onbeleefd te moeten zijn, grijpen instanties in Nederland pas na elf botbreuken in en dat bij een baby van zeven weken. En waar gaat het over...of de vader uit onmacht handelde of met kwade opzet.

Ergens in Amerika hangt een moeder haar zoontje van twee aan zijn voeten op, dan is het net een boksbal die eruit floept, wanneer het haar zo uitkomt. Wie wordt er nou ook moeder, als je daarom moet lachen: je vriend die een gat in de muur slaat met het hoofd van jouw kind. Wat daaraan vooraf ging, al die details en wat zullen de buren wel niet denken...die zijn wel wat gewend zeker?

Wat net zo schokkend is, niet in beeld gebracht...er zijn nou eenmaal mensen die het nergens over hebben, vaders én moeders die niet van eigen kind(eren) kunnen houden. Kindermishandeling is meer dan pijn, zoveel meer dan deze extreme voorbeelden. Maar dát er campagnes nodig zijn en nog altijd ergens te laat komen, is al net zo pijnlijk. Voor die kinderen.

I sometimes wish I'd never been born at all.(uit: Bohemian Rhapsody van Queen)

Schrijver: Monique Methorst, 19 november 2014


Geplaatst in de categorie: kinderen

4.1 met 8 stemmen 214Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
2 december 2014
Email:
ajkuperushotmail.com
Wat een feilloos, raak en goed geschreven column, Monique. Uit onmacht en/of met kwade opzet, is wat mij betreft niet de vraag; het draait slechts om verantwoordelijkheid die in het door jou beschreven 'Voor die kinderen' geenszins is nagekomen... . Het ergste is dat zij niet de eerste zijn geweest en niet de laatste zullen zijn.
Onmacht mooi verwoord...!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)