Inloggen

Alle inzendingen over Niet gezwicht voor c

602 resultaten.
Sorteren op:

Niet gezwicht voor chantage

beschouwing
3,0 met 8 stemmen 158
...een maagd uit Velsen, die werd achtervolgd door geile Noormannen, die jij verjoeg. En je bent verschenen op een heuvel nabij Leidschendam, wat enkele wandelaars verheugde. Op die plek is een kerk gebouwd en rond die kerk is Beverwijk ontstaan.

Ontlading

hartenkreet
4,0 met 2 stemmen 99
...zes jaar sedert mijn infarct en ik moet u bekennen: ik voelde me daarna opgelucht. Dat was de eerste keer en tot nu toe ook de laatste keer dat muziek zoiets bij mij teweeg bracht. Daaraan moet ik, soms ook met Pasen, weer even terug denken. Terwijl velen op deze dagen eieren zoeken ben ik...

Stoort mij dit alleen?

verhaal
5,0 met 1 stemmen 146
...de houding van studenten van nu, de goeden niet te na gesproken dan. Het is een walgelijke reactie van een idioot persoon die zegt: student te zijn, ik mag innig hopen dat deze gast zich niet profileert in de zorg want als je bij zo iemand op het spreekuur komt sta je geheid zo weer buiten! En...

Werkverschaffing!

column
4,3 met 6 stemmen 276
...Bij het ophangen (van de telefoon!) bedenk ik me dat dit toch wel een goed uitzendbureau is voor werkverschaffing. Niet zozeer voor mij en anderen, maar wel voor de eigen medewerkers.

Verkenning voor pingpongkijkers

hartenkreet
3,0 met 4 stemmen 131
... 14c: Veel spelers kiezen rood voor forehand en zwart voor backhand. 15b: 16 centimeter – uiteraard naar schatting 16c: spin kun je met batjes maar ook bijvoorbeeld met vingers geven 17d: 18b: bij wit en oranje dus.

Vergis je niet, de Crisis wordt minister-president!

hartenkreet
0,4 met 5 stemmen 100
...topverwende geldverkwisters en geldwolven zullen straks als logge varkens in de poep wentelen, terwijl minister-president Jan-Jaap Crisis met zijn luie benen op het bureau in het Torentje ligt weg te kwijnen, nippend van Griekse harswijn en kauwend op Spaanse tapas.

bewering
2,0 met 2 stemmen 55
tip: C'est Comme Ça, Les Rita Mitsouko (wat een heerlijk wijf)

Mijn "vreemde" tante: "L'idiot de la famille"?

hartenkreet
4,0 met 1 stemmen 1.357
...uit het slaapkamerraam waarbij haar val vooreerst nog gestuit werd door het tuintafeltje. Tenslotte moesten wij vernemen hoe tante C. in het verpleeghuis waar zij uiteindelijk was opgenomen, omgekomen was in de verterende vlammen van haar eigen aansteker.....

Columnist(e)

beschouwing
4,9 met 14 stemmen 2.025
...inzending afsluit, weet ik nog in de verste verte niet, waarover mijn volgende inzending zal gaan, laat staan wanneer deze zal geschieden. Ik wens u van harte Prettige Feestdagen en een voorspoedig en gezond 2009. Tot een volgende keer.

In het kader van de...

bewering
4,5 met 2 stemmen 83
....huidige coronacrisis, volgt hier een oproep van onze aarde/planeet: alles wat ik vraag, zegt de wereld, is slechts R-E-S-P-E-C-T...!

"Ouie, c'est elle, c'est la déesse....."

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 84
..."Ouie, c'est elle, c'est la déesse". Deze muziek weerklonk dan door de huiskamer. Nooit zal ik weten of mevrouw T. er een hogere schoonheidsontroering aan ontleende, die mogelijk in tegenstelling stond tot haar overigens grauwe, troosteloze leven.....

SPEELPLAATS/CAMOUFLAGEBROEK

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 75
...bedankt voor het feit dat hij me matste. Wat zo’n broek al wel niet kan camoufleren.
c29 mei. 2020Lees meer…

Censuur

bewering
3,9 met 14 stemmen 214
...vrije woord mag uitzenden en de rechten van de docu opkoopt. Want die film wil nu echt iedereen zien!

Idee 120.

verhaal
3,4 met 10 stemmen 1.590
...emerges the truth" / "Von die Kollision von Meinungen kommt die Wahrheit hervor" / "Uit de confrontie van meningen komt de waarheid naar voren".

Kuuroord

verhaal
4,0 met 2 stemmen 42
...en het zit in het UMCG en ik ga er nog meerdere keren heen.' Heb Jan daarna uitleg gegeven over het hoe en waarom. Hij schrok en ik verontschuldigde me om het hem op deze zwartgallige manier duidelijk te hebben gemaakt. Even was het akelig stil en toen brak de zon door. Het...

bewering
1,0 met 3 stemmen 963
Niks aan de hand. Judas deed gewoon zijn plicht, anders had Jezus geen finaal lijdensverhaal gehad. Daarom zingt het CDA straks gewoon in C maximaal christelijk verder onder de naam PVVDA. Arme Job.
Joop14 aug. 2010Lees meer…

bewering
4,0 met 6 stemmen 140
...blokkeren, zou het CDA zijn C onmiddellijk moeten schrappen. Iemand die het christelijk geloof serieus neemt, kan nooit programmatisch samenwerken met mensen die de vrijheid van godsdienst willen aantasten en dat ook voortdurend in de media uitdragen.

Vakantie 2020

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 269
...dan ben je niet alleen een vreselijk asociaal persoon maar bent ook degene die beslist over leven en dood! Heb je daar al eens over nagedacht? Ik wens je een wijze periode waarin we toevallig vrij hebben en als je tijd hebt, haal dan van je vakantiegeld mondkapjes in huis!

Lieve C.

dagcolumn
4,6 met 5 stemmen 137
...luidspreker roept wat berichten. Je loopt het perron af met een zwart gezicht.

Onder de tram

hartenkreet
1,7 met 7 stemmen 665
...met mij uit. Strassenbahn, Unter den Linden, de tram dendert voort, een kritische noot, ongehoord.
Fred 3 sep. 2009Lees meer…

Epaterend en energiek; (vervolg (tevens slot) op Boa (in meervoud) in Bommel)

beschouwing
0,0 met 3 stemmen 371
...afgelopen zaterdag Men Of Considerable Taste, een gelouterde blues- and soulband van internationale klasse en Mike and the Mellotones die aan de top van de Nederlandse bluesscene op z'n Texaans het stof van oude nummers afblazen en -spelen. Een muzikale, enerverende, boeiende en heerlijke...

Respect.

hartenkreet
3,3 met 3 stemmen 138
...zelf vaak worden ontzien. Mocht ik iets vergeten zijn, laat het me maar weten. Respect voor degene die reageert.

Marimba-metrum*

beschouwing
4,0 met 2 stemmen 62
...te perfectioneren...! *The beat; de puls of 'hartslag' binnen een tempo, (terwijl het ritme op organische wijze kan zorgen voor variatie(s) in tijdsduren van de tonen binnen de gegeven puls).

Esmeralda

beschouwing
3,5 met 2 stemmen 77
...met het feit dat elders hulpbronnen worden uitgeput. Dit meest afgelegen bewoonde plekje op aarde is zich bewust...! Wij (inmiddels) ook...? Veel mensen steeds meer!

Horror vacui

beschouwing
4,2 met 4 stemmen 1.371
...uit 1966 -een film uit 1984 van de Duitse cineast Rosa von Praunheim -een film uit 1993 van Boris paval Conen; goed voor de Tuschinski Film Award 1993* *Drie sublieme uitingen van kunst, die 'de vrees voor het lege' formidabel weergeven...!

De cirkel van wraak

beschouwing
4,0 met 2 stemmen 134
...christenen en moslimgroepen. Het contrast tussen arm en rijk in Beiroet is groot. Bovendien gelden geenszins de strenge regels in de uitgaansgebieden die in andere soennitisch-islamitische landen in de regio het dagelijks leven normeren. Ook vindt er in de Libanese hoofdstad Beiroet prostitutie...

Van kaft-tot-kaft of toch maar E...?

beschouwing
4,0 met 1 stemmen 207
...gefrankeerd. Zo heeft iedere job, hoe je het ook wendt of keert, beslist charme...!

bewering
3,5 met 6 stemmen 590
Mensen ontvluchten een land vanwege opgelegde wetten. Eenmaal onthaald proberen ze diezelfde wetten elders te introduceren. Vervolgens gaan ze op vakantie naar het land dat die wetten hanteerde. Op zoek naar een partner en/of gezinshereniging. Iets klopt hier niet.
Fred15 feb. 2011Lees meer…
Meer laden...