Inloggen

Alle inzendingen over een generatie lang b

8969 resultaten.
Sorteren op:

Tesso, tesso

hartenkreet
4,6 met 9 stemmen 1.300
...is. Mocht desondanks iemand van u bij gelegenheid voor ons eens kunnen en willen spitten naar het bewuste boekje ''Poesje Mimi… enz'', dan houden wij ons van harte aanbevolen. Ik laat nu dan ook het onderwerp verder met rust. Zo meteen ga ik mijn vrouw helpen met ''tesso,...

Geen gesprek

dagcolumn
3,0 met 2 stemmen 1.956
...nu een eind aan maken. B. Dat klinkt wel praktisch. A. Welnu, prettige dag verder. B. U ook, en nog bedankt voor dit prettige geen gesprek. A. Graag gedaan. Ik vond het ook aangenaam.

Generatie

verhaal
3,0 met 1 stemmen 709
...Verplaatsbare bomen, vergeven van lenteblad, hoe koud het ook is op straat. We zijn de toekomst en de oudheid. We gaan er prat op. Vergeten de mindere dingen. Roemen onze successen uit '88. We worden steeds meer onszelf. Zonder naar een ander te kijken. Zonder te hoeven delen. Terwijl...
ryu 8 nov. 2005Lees meer…

Generatie

dagcolumn
3,0 met 6 stemmen 126
...kwam juist op het moment, dat ik over de Moerdijkbrug reed. Richting Rotterdam. Links achter me, de lampjes van de chemische industrie aldaar, van Shell onder andere. En even zag ik de zinloosheid in, van alles wat door de mens gemaakt was. En door Fleur realiseerde ik me, dat je nooit het...

De film 11/9 gaat over geld

dagcolumn
5,0 met 1 stemmen 524
...heeft dan ik wil. En ik ben zo vrij om te geloven dat hij ook meer gelijk had, dan hij zelf wilde. En zo ben ik ook bang dat Moore meer gelijk heeft dat ik zou wensen en ik denk ook: meer dan hij zou willen.

De jeugd van tegenwoordig

column
4,0 met 1 stemmen 104
...en consorten. Deze generatie lukt het wel om racisme uit te roeien. Om honger de wereld uit te helpen. Om massaal dierenleed te stoppen in de bio-industrie, want iedereen wordt vegetarisch. Nooit zal deze generatie meer naar de wapens grijpen om een ander hun wil op te leggen. Toch?

"Unnen babbel in oewen bebbel"

hartenkreet
4,0 met 1 stemmen 48
...sinds lange jaren onder rulle aarde, maar nu nog herinneren de hopjes uit het cilindrische blikje mij steevast aan haar......

B. B. met R.

dagcolumn
3,8 met 20 stemmen 749
...goed zal bekomen, ach met bruine bonen weet je het eigenlijk bij voorbaat al.

Nalatenschap

dagcolumn
3,9 met 8 stemmen 397
...een auto waarvan de ruitenwissers het doen. En dan maar hopen dat die is afbetaald…

Hier is...Adriaan van Dis!

column
4,0 met 2 stemmen 138
...halen, zwijgt hij bewust. Dat ik aan roem en geldgewin nog lang geen Adriaan van Dis ben, stemt mij totaal niet rouwig.

V&D en de generatiekloof

dagcolumn
4,7 met 3 stemmen 144
...op een oude foto en zich afvragen wie zo stom was om op zo’n dure plek een detailhandel te beginnen, terwijl je alles op internet kan krijgen.

Er was eens....

beschouwing
5,0 met 1 stemmen 98
...we: er was eens kunnen zeggen, dus al helemaal niet: en ze leefden nog lang en gelukkig... We worden bij: er was eens: niet met een klok geboren, maar gaan zeer zeker met een enorme knal over naar de volgende wereld. En DAAR leven we vast en zeker nog: LANG EN GELUKKIG.

2006 door B en b

verhaal
1,0 met 2 stemmen 659
...sloebers dit hadden afgewerkt of dat B en b na een zeer flinke dronk het verder hadden afgemaakt. Later bleek het dat “2006” nooit 2006 heeft gehaald. Weggeregend! Het weze gezegd!

bewering
5,0 met 2 stemmen 89
...zei Sonja B. altijd na haar tv-shows, een slogan die ik best wel een beetje mis zo af en toe, want Jeroen en Paul, Knevel en Van den Brink, zijn lang niet zo amicaal! Ik mis gewoon meer moederlijke vrouwen aan het televisieroer! Nieuwe Sonja's graag!

Project Buiten Om (8)

column
2,0 met 1 stemmen 163
...op uitvoering van de mooie plannen. De gedupeerden inwoners willen, het algemeen belang dienend, ook graag hun individuele belangen geborgd zien. Zij zijn benieuwd welke compensatieregelingen de gemeente treft en of deze toereikend worden geacht. Stevige onderhandelingen staan ongetwijfeld...
Mien13 dec. 2009Lees meer…

Forever young?

hartenkreet
4,0 met 1 stemmen 421
...van beroemdheden rijgen zich aaneen: "Dante Building", "Montesquieu Building". De vrolijke vlaggen vermelden dat de universiteit die mij eens geestelijk vernietigde, negentig jaar bestaat. De geschiedenis herhaalt zich: een nieuwe, argeloze, onschuldige generatie treedt aan. En de...

Verkenning voor pingpongkijkers

hartenkreet
3,0 met 4 stemmen 131
...spin kun je met batjes maar ook bijvoorbeeld met vingers geven 17d: 18b: bij wit en oranje dus.

bewering
1,2 met 4 stemmen 92
Het antwoord is Frank Zappa, en waar ik de l achter de eerste b noemde moet achter de tweede b, stop de tijd. Ja, ik denk dat ik er vier goed heb.
Fred 4 okt. 2012Lees meer…

Professionaliseren en presenteren in recessietijd

column
4,3 met 6 stemmen 216
...je professioneel om in het straatbeeld van 2010 te passen en inkomsten te kunnen blijven genereren.

Generatiekloof

verhaal
1,8 met 4 stemmen 1.337
...arbeidzaam waren. De kleinkinderen vragen zich af hoe oma en opa zo inflexibel geworden zijn, dat ze blijven tikken op antieke toetsenborden, dat ze moeite hebben met al die camera’s op elke straathoek en dat ze zich opwinden over softe jonge mensen, die al voor hun 13e jaar denken te...

Idee 120.

verhaal
3,4 met 10 stemmen 1.590
...Noord-op, de rivier in, waar hij door verdrinken bevrijd is van klagen over de onjuistheid van 't gemiddelde. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- noot van redactie: "Du choc des opinions jaillit la verité" / "From the clash of...

bewering
3,2 met 9 stemmen 293
Goed beschouwd is een beschouwing een al lang en langdurig ‘bekeken’ zaak, hetgeen je van een bewering niet altijd zonder meer kunt beweren.

BED AND BREAKFAST

dagcolumn
4,3 met 3 stemmen 268
...besmet raken door het energieloze Zijn, pakken we uiteindelijk onze biezen. Op zoek naar een nieuwe B&B met een dissonant die Tripadvisor nog niet ontdekt heeft.

Morgan Freeman

dagcolumn
4,6 met 25 stemmen 427
... Want het is nu wel duidelijk dat men alleen nog leerkracht wil worden voor de vele vakantiedagen. Die ze dan doorbrengen in China of Congo. Als ze er maar kunnen surfen. En het niet te lang vliegen is.

Verlichting

verhaal
3,8 met 9 stemmen 1.428
...de persoon). En rare gedragingen van hem, zodat je je eigen irritatie niet meer in de hand hebt. Al met al: ik ben niet voor die hoedanigheid in de wieg gelegd. We hadden het over Kant.

bewering
1,7 met 3 stemmen 233
Integratie zit 'm in de benaming, noem jezelf voortaan Ali B. van Bommel. Allochtoon, onbekende B, voetjebal is prijs schieten, oude strips zonder afbeelding van een profeet en Wammes Waggel is geen varken. Daarbij is het een groot voordeel dat Tom Poes geen hond is. Wat wil je nog meer, respect ?
Fred18 jun. 2010Lees meer…

Dat kleine landje

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 148
...heel veel hoop. En ik weet zeker dat we, als de omslag in denken alom wordt omarmd, en wat misschien sneller zal gebeuren dan verwacht, we ooit eens zullen zeggen: en ze leefden nog lang en gelukkig.

bewering
3,6 met 12 stemmen 139
Frans Brüggen is als blokfluitist geboren en als dirigent gestorven. Met hem gaat een generatie van avontuurlijke - en verliefde romantici voorbij.

Generatie Proza

verhaal
1,0 met 7 stemmen 1.125
...Verplaatsbare bomen, vergeven van lenteblad, hoe koud het ook is op straat. We zijn de toekomst en de oudheid. We gaan er prat op. Vergeten de mindere dingen. Roemen onze successen uit '88. We worden steeds meer onszelf. Zonder naar een ander te kijken. Zonder te hoeven delen. Terwijl...
ryu12 nov. 2005Lees meer…
Meer laden...