Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mijn Dochter.

TROTS, wat ben ik TROTS!

Nog maar eenentwintig lentes telt zij, mijn dochter. Ze is de jongste van drie. Helaas zijn zij niet te samen met mij opgegroeid. Maar dat doet geen afbreuk aan mijn gevoel. Het gevoel om een trotse moeder te mogen zijn.

Ze woonde al zelfstandig, studeerde hard voor haar diploma op de pabo om lerares te kunnen zijn. In deze moeilijke tijd presteerde zij het toch om te slagen voor haar motorrijbewijs en in het bezit te komen van haar eerste baan. Ook nog eens te slagen op de pabo en daarnaast dezelfde week al voor een klas te staan.

MIJN DOCHTER, die mij onbewust het gevoel schonk, een gevoel waarvan ik dacht, dat nooit te mogen kennen. Het gevoel om MOEDER te zijn. Hetgeen wat ik nog nooit had ervaren. De emotionele band tussen de moeder en haar kind.

Ineens was het daar. Te samen met het gevoel van trots. Wat ben ik trots op mijn kleine grote meid. Trots omdat zij zo mooie fijne jonge vrouw is geworden. Blij omdat ze zo goed terecht is gekomen. Dankbaarheid vult mijn hart, omdat zij zich gelukkig en goed voelt. En dat ik dit met haar mag delen.

Teder glimlachend ontwaakt na 26 jaar het trotse moedergevoel. Dit is wel MIJN dochter, waar ik over schrijf. Het is haar maar gelukt. HEEL KNAP GEDAAN, OM OP HAAR JONGE LEEFTIJD, al op eigen benen te kunnen staan.

Hartelijk Gefeliciteerd mijn kind. Een een heel dikke kus van je moeder.

Schrijver: E van Dam, 3 juni 2010


Geplaatst in de categorie: kinderen

5.0 met 9 stemmen 724Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Eva
Datum:
5 juni 2010
Koesteren zal ik ze zeker. Het was een fijn moment met een speciale ervaring.
Naam:
Eva Mensch
Datum:
4 juni 2010
Gefeliciteerd hoor !
Koester die trots, raak je nooit meer kwijt !

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)