Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Kolderiek actueel 18

Hebt u het ook gezien, ofwel vernomen? In den Bosch start men met een ‘erkende’ opleiding, (op het niveau Post H.B.O.)
en wel in de leer van het Reïncarneren. En niet zo maar een, ‘nee’, een opleiding met zeer zware toelatingseisen. Indien afgestudeerd mag u zich dan ‘Reïncarnatietherapeut’ noemen. Het is echter zo, dat in deze opleiding niet het bestaan van Reïncarnatie wordt bewezen. ‘Nee’, u leert het ‘oplossen’ van trauma’s van u toekomstige patiënten.
Trauma’s die gerelateerd zijn aan ongemakken in een voorgaand leven. Een voorbeeld hiervan zou kunnen zijn, ‘altijd hoofdpijn’, dat geeft aan u bent in midden 18e eeuw bij het betreden van een boerenerf, langdurig door enkele boeren met dorsvlegels op het hoofd geslagen.
Angst aanvallen, het niet opkomen voor u zelf, zou kunnen betekenen dat u ‘levend’ begraven bent geweest.
In de middel eeuwen een veelvuldig voortkomend iets. Altijd prettig om te weten.

Deze primeur had het T.V programma Pownews.
De beelden die bij dit fenomeen werden getoond, kwamen bij mij allerminst ‘Post H.B.O.’ over.
Het deed mij meer denken aan een ‘seance’ uit de begin jaren van de vorige eeuw. Een sombere huiskamer, met sterk verouderde meubelen, een wat oudere ietwat slonzige afgestudeerde en nu dus zijnde…. ja, wat?
Oh ja, ‘Reïncarnatietherapeute’
Het ontbrak hier dus ‘niet alleen’ aan de transparante helderheid van een leslokaal, welke zo kenmerkend zijn voor de moderne leerinstellingen.
Desgevraagd ging de interviewer op een soort van vooroorlogse canapé liggen, waarna de sessie, om zijn vorig ‘leven/zijn’ als ik het zo noemen mag, door de reïncarnatietherapeute op te rakelen. Helemaal goed ging dat niet, want de vraag; “is er iets waar je mee zit, een probleem? En zou je dat misschien in een doosje willen doen” met een dekseltje? Hierop antwoordde de interviewer die er bij lag als een intiemere klant wachtend op een knuffel; “ja, ik doe het nooit goed, dus mijn Baas”.
Op zijn wedervraag; “wat bent u geweest in het vorige leven”, antwoordde zij dit niet te willen vertellen.
Daar het wellicht ‘niet prettig’ voor hem zou zijn….?!
Nu vraag ik mij af, wat is er zo belangrijk en wetenschappelijk verantwoordt aan, het kunnen oprakelen van iemands leven van voor de dood. Zo zelfs dat men daar een leergang in opzet. Het is immers nog altijd een nimmer wetenschappelijk bewezen mistig spinsel. En wat te denken indien men in het geheel ‘niet’ een zo prettig, ‘noem het even voorleven’ heeft gehad.
Stel, u heeft deelgenomen aan de tachtigjarige oorlog, en u heeft in een wintersveldslag de pech gehad, dat uw onderkaak door een loden bal op u afgevuurd uit een musket, voor de helft is weg geschoten. Dan was u niet zo maar een twee drie dood. Nu, dat wil je echt niet meer mee maken. Of dat je opgesloten hebt gezeten in een psychiatrische inrichting eind negentiende eeuw. Vast geklonken aan een ketting, met alleen wat stro op de keienvloer, starend naar u eigen uitwerpselen. Of, dat kan ook natuurlijk, een eeuw eerder geboren en u was van de ‘Adelstand’ u behoorde tot de ‘Edelen’. Dit neemt niet weg dat de hygiëne in die tijd zo erbarmelijk was dat welke ziekte dan ook, iedere moment kon toeslaan. En laten wij het maar niet hebben over de ontwikkeling van de geneeskunde, denk hierbij even aan een wortelontsteking van een kies. Toiletten waren erbarmelijk, de periodiektijden voor de vrouw afschuwelijk. Geurpoeders waren de beste producten tegen lichaamsgeuren. En, hoe bent u begraven, was u überhaupt dood ?
Wellicht bent u geëindigd op de brand stapel.
Wat te denken van de recente oorlogen, alleen al bij het herdenken van de tweede wereldoorlog lopen de rillingen mij over de rug. Trauma’s ten over dus.
Wij hebben het immers ‘niet’ allemaal goed op de wereld.
Moet die uitgehongerde stumper in ‘Soedan’ dat dan weer ondergaan. Maar nu dan in een ‘ therapeutsecessie’ in zijn komend leven?
‘Nee’, laten wij het individuele verleden maar laten rusten, en geen psychische schaden veroorzaken met het ondergaan van een geleden leed in een voorgaand leven.
De vraag die blijft is uiteraard, indien het ‘oprakelen’ mogelijk zou zijn.


Zie ook: http://www.mijnbestseller...alogsearch/result/?q=Ivan+Grud

Schrijver: Ivan Grud, 4 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.8 met 12 stemmen 125



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)