Inloggen

Alle inzendingen over Henry de Montherlant

1691 resultaten.

Sorteren op:

Een Oostenrijkse illustratrice van wereldformaat

beschouwing
3.8 met 4 stemmen 977
...de dichtbundel 'Parellèlement' van Paul Verlaine maakte je 15 etsen. In 1948 overleed Giuseppe. In 1949 werd jouw boek met schilderijen en tekeningen gepubliceerd en Henry de Montherlant had het voorwoord geschreven. Erica Marx overleed op 4 april 1969. Jij overleed op 26 april 1970 in...

Een homohater gunde jou het licht in de ogen niet

beschouwing
4.7 met 3 stemmen 43
...Joseph Frédéric Expedite Millon (Henry) de Montherlant op 20 april 1896 in Parijs. Je groeide op in een welvarend, aristocratisch, katholiek gezin. Op jouw 16-de werd je van school gestuurd, omdat je een homoseksuele affaire had. Je studeerde aan het Lycée Janson de Sailly in Parijs....

De guitige dubbelganger van Casanova

beschouwing
3.4 met 7 stemmen 79
...de Balzac, Marguerite Yourcenar, Henry de Montherlant, Marianne Sinclair, Dan Jacobson en Baltasar Gracián. In 2010 verscheen 'Memoires van een slecht mens, deel 1' en in 2013 verscheen deel 2. Je hield jezelf alleen aan de wetten van de door jou in de loop van het leven ontwikkelde,...

Lekker bi en verdomd artistiek

beschouwing
4.5 met 2 stemmen 55
...over lesbische erotiek, Paul Valéry en Henry de Montherlant, een telg van de aristocratische, obscure familie Picard, die op zijn 77-ste zelfdoding pleegde door eerst een cyanide pil te slikken om daarna zichzelf in het hoofd te schieten. Hij was latent homoseksueel, al had hij wel een relatie...

Henry

dagcolumn
4.0 met 6 stemmen 264
...'oh bummer!' die vreselijke Smit met zijn 'Follow the money', notabene zijn eigen lijfspreuk. Teveel reuring, zelfs de act met de mini van zijn vrouw werkte niet meer. 'Laat de Audi nou thuis Henry', had ze gezegd, 'dat staat poenig, eenvoud moet je uitstralen.' En daar zit ie nou, met...

Karl en Henry

hartenkreet
4.5 met 6 stemmen 260
...hem gekocht waaronder zijn zelfportret, een bewijs dat ik hem serieus nam en dat is in mindering gebracht op mijn schuldgevoel.
Custor3 april 2010Lees meer…

En hoe Henry je jurken wilde verzuipen

beschouwing
3.0 met 3 stemmen 38
...Je werd drieënvijftig jaar. Je bent begraven op de Protestantse begraafplaats in Rome. Vanuit een gondel verzoop Henry al je jurken, die steeds weer kwamen bovendrijven.

Doodgepest en doodgezwegen

beschouwing
2.5 met 4 stemmen 44
...mededogen. Henry vernietigde het grootste deel van je foto's en brieven en hij liet jou weg uit zijn autobiografie, terwijl hij verder met Elizabeth aanpapte. Twee jaar later heeft Ellen zichzelf voor een trein gegooid. Ze werd negenenveertig jaar.

Een stoere pionier van het Amerikaanse modernisme

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 47
...4 augustus 1932 pleegde jij zelfdoding door jezelf op te hangen. Jij werd 64 jaar en jij bent in de Green-Wood Cemetery in Brooklyn, NYC, begraven.

Na amper drie maanden werd je al weduwe

beschouwing
3.7 met 3 stemmen 40
...de Pennsylvania Academie voor de Schone Kunsten jouw schilderij 'The Piping Shepherd'. In 1908 schreef je 'An Artist's Garden' en in 1926 schreef je jouw memoires. 7 April 1930 overleed je in Hurstbourne Tarrant. Je werd 85 jaar.

bewering
3.4 met 7 stemmen 93
Het is mij onduidelijk in welke hoedanigheid Rutte VVD-voorzitter Henry Keizer meent te moeten steunen, maar het lijkt me in ieder geval erg onhandig van hem omdat zonneklaar is dat Keizer het niet gaat redden. Zijn gedrag van zelfverrijking is voor een landelijke politicus buitengewoon ongepast.

Liefde en pingpong één

dagcolumn
4.2 met 8 stemmen 314
...Miller gewoon niet adoreren zonder eigen pingponggevoel. Liefst hartstochtelijk. Miller is lieve én uitslaande brand! *1978 uitg. Gallimard; 2002 vertaling University Chicago.

Henry contra Hein 2 (kinderen met oude zielen)

hartenkreet
3.0 met 8 stemmen 806
...en mij straffen”. “Custor, vraag het aan aardse rechters, die doen dat duizenden keren per jaar”.

De engel in jou

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 51
...Het onschuldige, innerlijke, vrije kind en de engel in jou op de drempel van de hemelvaart.

Onvermoeibaar in de liefde

beschouwing
0.8 met 6 stemmen 2.474
...na zijn tijd in het doorgangskamp te Compiègne. De laatste jaren zat je in een rolstoel en werd je verzorgd door je heilige Maurice. Je bekendste roman is 'Gigi', verfilmd, met in de hoofdrol Audrew Katharine Hepburn. In 1951 zag je een documentaire over je leven, wat je prachtig vond....

Diepgeschonden kwetsbaarheid

beschouwing
2.3 met 7 stemmen 3.733
...Je as werd verspreid over Santa Monica Bay te Californië, net als later de as van Hugh.

De vrouw, die Houdini wist te misleiden

beschouwing
1.0 met 2 stemmen 49
...hart- en vaatziekten. Je werd zesenzeventig jaar en je bent begraven in het familiegraf op de begraafplaats van Wyoming in Melrose.

Een sterke geest in een zwak lichaam

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 42
...is het helaas afgebroken. Je werd 46 jaar en je bent in de algemene begraafplaats aan Longden Road in Shrewsbury begraven.

Puriteinse snoeper

verhaal
0.0 met 2 stemmen 80
...Katherine je vond, geschokt en verdrietig, kuste ze je open ogen vele malen, die glansden van geziene schoonheid en nederige dankbaarheid, voordat ze die minzaam sloot, met een intense pijn in haar hart en ziel.

Talenwonder in woordenloze pijn

beschouwing
1.0 met 8 stemmen 117
...pijn je met opium bestreed, en op 24 maart 1882 overleed je en je bent begraven bij je twee meest geliefde vrouwen op Mount Auburn Cemetery, bij wie je dubbele rust vond.

Uit een nest vol artistieke vogels

beschouwing
4.0 met 3 stemmen 32
...Edith Helen Sichel (1862 - 1914) publiceerde in 1910 enkele verhalen en essays van jou, plus een korte in memoriam. "I ask of thee, love, nothing but relief, Thou canst not bring the old days back again; For I was happy then, Not knowing heavenly joy, not knowing grief" Mary...

Henry en Anita Willcox Parkhurst

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 93
...bank die garant wil staan. Niet in deze tijd. Misschien als die wrede, redeloze Inquisitie van Mc Carthy en consorten uitgeraasd is, en iedereen een beetje tot rust komt, dat we dan een tijd tegemoet kunnen zien van gezond verstand. Ik zie het voorlopig nog niet gebeuren…

Homofiele Wodan

verhaal
5.0 met 4 stemmen 60
...kinderen, terwijl jij ze allebeide zegende met de gerimpelde, bevende handen op hun terneergeslagen hoofden. De wereld zou er nog wel achter komen wie er die dag in Stratford was gaan hemelen.

De symbolische vadermoord cum laude begaan

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 36
...nauwelijks tot niet werkte. Je overleed op 6 maart 1892. Je werd 43 jaar en je bent in de Cambridge Cemetery begraven.

Voorbij de draaikolk van tegenslag en l'ennui

beschouwing
5.0 met 1 stemmen 48
...begraven, in het familiegraf Elskamp-Cousin. In 1949 ben je in een eregraf op de Schoonselhof herbegraven.

Met dank aan de beschermengel Isabel Ward

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 55
...1922 in het huis van Isabel in de buitenwijk Abbotsford door een hersenbloeding. Jij werd 55 jaar. Jij bent in de Waverley Cemetery op de klippen in de buitenwijk Bronte begraven. Jouw graftekst luidt: 'Love hangs about thy name like music round a shell No heart can take of thee a...

Vleugellam geslagen ziel

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 50
...'Woman Carrying a Pitcher', 'Destiny', 'Saint Genevieve', 'The Love Potion', 'Bogies', 'Nude Study', 'Contemplative Woman' en 'Angel and Saint'.

Dankzij een filantropische kunstkoningin

beschouwing
2.8 met 4 stemmen 56
...zeventig jaar en je bent begraven op de zuidelijke kant van de Franse Berg. Twee jaar later werd Anton naast jou begraven. Later is de as van Sam en zijn vrouw Ethel apart bijgezet. Op je graf staat 'Ik geloof aan het volmaakte van al het gebeuren'.

Pas na je dood werd je genialiteit geroemd

beschouwing
3.5 met 4 stemmen 51
...Je werd zesenveertig jaar en je bent begraven op de Algemene Begraafplaats aan Longden Road in Shrewsbury.

De artiest die de mooiste bruid schilderde

beschouwing
4.5 met 2 stemmen 32
...of Design. In 1897 maakte je het indrukwekkende 'Pilgrim's Grace'. Op 17 augustus 1906 overleed je zoon Gustave in Margaretville. Hij werd 31 jaar. Op 21 april 1920 overleed je door hartfalen in New York. Je werd 78 jaar. Jouw kleindochter Audrey Marx was een filantroop en jouw kleinzoon...
Meer laden...