Inloggen

Alle inzendingen over Kan je de we

10000 resultaten.

Sorteren op:

We gaan alleen voor de aanbiedingen!

verhaal
4.5 met 2 stemmen 86
...bedreven in geworden. Daar waar de koffie-winkel op de kleintjes let, daar letten wij zelf wel op de grote dingen, veel beter ook...
An Terlouw27 januari 2020Lees meer…

Over de drempel van: toe nou!

verhaal
4.0 met 2 stemmen 480
...weg haalt, dat zou wel heel erg stoer zijn natuurlijk, maar eerst volgende week voor de tweede keer “ over de drempel”
An Terlouw10 december 2021Lees meer…

Kan je de weelde dragen?

beschouwing
0.8 met 6 stemmen 98
...doorgeslagen en niemand wil je dat recht ontnemen, maar het zou toch wel mooi zijn als je geplande wereldtournee voor 2013 gewoon doorgaat en dat we niet zo'n Jackson-desillusie voor onze kiezen krijgen. Doe dan toch maar dat Playboy-gestrip en gun jezelf de beste psychiater van Amerika!

Generatie

verhaal
3.0 met 1 stemmen 711
...we toch allemaal ouder worden. We zijn ook gewoon mensen. Goddelijke Nederlanders met ons gras dat groener is. We lopen mee en wijzen naar jullie. Wie jullie zijn? Maakt dat uit dan?
ryu8 november 2005Lees meer…

Generatie Proza

verhaal
1.0 met 7 stemmen 1.126
...we toch allemaal ouder worden. We zijn ook gewoon mensen. Goddelijke Nederlanders met ons gras dat groener is. We lopen mee en wijzen naar jullie. Wie jullie zijn? Maakt dat uit dan?
ryu12 november 2005Lees meer…

Vanaf nu niet meer mobiel

dagcolumn
2.8 met 5 stemmen 212
...gewoon voor een drankje. Dat kan best, want op televisie is er toch niks bijzonders te zien. Ja hoor, we kunnen eigenlijk heel makkelijk leven zonder dat mobiele ding. Afgesproken?

Je eigen CEO

column
3.0 met 4 stemmen 504
...wat we er over vertellen. En als we ons daar bewust van zijn, krijgen we wat we willen.

In ons kleine huisje

hartenkreet
3.7 met 15 stemmen 770
...maar we voelen ons rijk. We zijn tevreden en we hoeven er niet krom voor te liggen. Liever liggen we in plaats daarvan regelmatig samen in een deuk.

Jager en verzamelaar

dagcolumn
1.6 met 7 stemmen 311
...hebben en niets weg durven te doen: onze natuur, de geschiedenis en de milieubeweging spannen samen.

WAAR LEVEN WE EIGENLIJK VOOR?

verhaal
4.2 met 4 stemmen 877
...voorwaarts zou hebben ontnomen, bleek in werkelijkheid het geboorteproces van het leven te zijn. Er is reden voor hoop dat we een vergelijkbaar proces meemaken: de barensweeën van een nieuwe tijd, van een mensheid waarin harmonie de boventoon voert, van een de individualiteit overstijgend,...

Halen we de 81?

dagcolumn
3.7 met 37 stemmen 620
...column? Ach nee. Liever een eerlijke werkelijkheid die tegenvalt, dan een opgeleukte schijnrealiteit. Maar voor conclusies trekken is het nog te vroeg. Dus hoop ik dat de lezer mij om de oren slaat met hogere gemiddelden. Er moeten familiekringen zijn die een gemiddelde scoren van...

We hoorden in het bos een hond blaffen.

verhaal
3.0 met 1 stemmen 148
...dachten wij. Ook de dagen erna en we weer in het bos liepen, dachten we geblaf te horen en keken we naar elke boom. Gelukkig is het niet meer voorgekomen.

Vreselijk angstig waren we

verhaal
4.7 met 3 stemmen 64
...hebben de rekening betaald en zijn midden in de nacht met de auto naar huis gereden. Ik weet het nu zeker, geesten bestaan.

Solidariteit

dagcolumn
4.0 met 6 stemmen 175
...geld is immers naar de banken, de bonussen van de bankiers en naar de flagrant rijke aandeelhouders. Zolang onze regeringen weigeren het daar vandaan te halen, zullen de belastingbetalers de Grieken moeten redden. Zo simpel is het.

Vlucht

hartenkreet
3.8 met 5 stemmen 772
...alles te lijmen: met superlijm, secondelijm en zelfs met een eenvoudige Prittstift… Maar we merken zelf dat het geen zin heeft.
Lianne29 oktober 2007Lees meer…

Frogs of yanks? Nee: Luxemburgers

dagcolumn
2.3 met 6 stemmen 261
...Net als Fransen? Daarom vind ik dat we niet met Frankrijk moeten militair samenwerken, maar met Luxemburg.

De Overleefdag

verhaal
3.3 met 6 stemmen 571
...jemig wat zou ik graag een gigantisch feest geven als de huidige vijand wordt verslagen en we er een echte feestdag van kunnen maken.

Steentjes plakken in Wijkcentrum "De Nieuwe Stede" te Tilburg

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 154
...voor een groter werkstuk maar daartoe ben ik waarschijnlijk moeilijk te porren. Tijdens de koffiepauze observeren we de heren die zich amuseren in het biljartlokaal. Zal ik de afbeelding van het eendje nog voltooien?
I.Broeckx14 januari 2019Lees meer…

Het systeem

beschouwing
2.0 met 9 stemmen 279
...we andere, meer of minder zintuigen dan zag onze werkelijkheid er anders uit en waren we niet de mens die we nu zijn. Zonder zintuigen is er niets. Onze zintuigen bepalen ons zijn.
Skald1 maart 2013Lees meer…

Vrijheid

hartenkreet
2.7 met 3 stemmen 1.037
...om maar niet datgene te hoeven doen wat ons werkelijk vrij maakt! De enige echte vrijheid die er iets toe doet is innerlijke vrijheid. Als je innerlijke vrijheid ervaart doet het er niet toe waar je woont of wat je doet. Je kan gevangen zitten en toch innerlijke vrijheid ervaren. Je...
Jo16 september 2008Lees meer…

Zien en kijken

verhaal
3.4 met 8 stemmen 606
...tegelijk. Want het zijn de kleine dingen die ’t hem doen, maar je moet het wel zien! Kijken dus.

Lotte Dodion: Houston we have a problem

beschouwing
4.0 met 11 stemmen 676
...doorgeknipt, losgetrokken. Hoe harder we trekken, hoe losser de bodem, hoe meer grond we aan elkaar verliezen'

Woorden

dagcolumn
3.7 met 3 stemmen 682
...waardevol genoeg is om toekomst te mogen zijn. Die blijft hangen in de lucht, meezweeft en verrast.

Insekten

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 53
...diertjes moeten het mij betaald hebben gezet toen zij veel, veel later tijdens een huiveringwekkend delier aan mij zijn verschenen.....
I.Broeckx10 januari 2022Lees meer…

Wat eten we volgend jaar?

dagcolumn
3.0 met 7 stemmen 792
... Met die kennis kunnen we alsnog besluiten dat het oerwoud en die Afrikaanse boertjes kunnen verrekken. Maar wellicht komen uw kinderen tot ander inzichten. Een smakelijk nieuwjaar.

Waarheen zijn we onderweg? (1)

verhaal
4.0 met 5 stemmen 1.035
...tot een finale, dus doelgerichte ontwikkeling concluderen zolang we niet kunnen bewijzen dat er een bedoeling (en dus een Bedoeler) achter zit. Misschien kunnen we finaliteit daarom voorlopig maar beter opvatten als "voortdurende en natuurlijk gerichtheid van de natuur op vorming van gehelen die...

De overwinning

dagcolumn
3.8 met 6 stemmen 222
...niet. De kanonnen zwegen nog. De sterren zwegen. Het was zo stil dat we doof waren.

De zo gezellige uitnodiging

verhaal
4.0 met 6 stemmen 625
...de boeg. Moeten we snel weer doen hoor, jazeker zeg ik, alleen even wachten tot deze kilootjes weer geslonken zijn. Rij voorzichtig en tot snel!
An Terlouw28 augustus 2021Lees meer…

Geluk (2)

dagcolumn
1.2 met 5 stemmen 2.336
...heeft meer plastische chirurgie of make-up nodig, niemand koopt meer dingen die status geven. Want dat heeft niemand meer nodig. Als we gelukkig zijn, dan stoppen we met zoeken. Eén van de conclusies van het boek is: ons leven heeft zin door het zoeken naar geluk, niet door gelukkig te...

Proefritje

column
3.7 met 3 stemmen 121
...vinden en nog een tijdje willen nadenken voordat we een beslissing nemen. Als we het kantoortje verlaten, hoor ik tweemaal een klik. Eén van de deur die sluit en één van een dichtklappende mond.
Meer laden...