start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Categorieën:

actualiteit (107)
adel (1)
afscheid (4)
algemeen (19)
bedankt (3)
dieren (8)
discriminatie (9)
drank (7)
economie (12)
eenzaamheid (13)
emoties (18)
erotiek (2)
ex-liefde (2)
familie (8)
feest (6)
film (21)
filosofie (116)
fotografie (6)
geld (6)
geschiedenis (14)
geweld (4)
haiku (1)
heelal (22)
hobby (3)
humor (23)
huwelijk (1)
idool (1189)
individu (6)
internet (5)
jaargetijden (7)
kerstmis (8)
kinderen (20)
koningshuis (8)
kunst (40)
landschap (3)
lichaam (3)
liefde (35)
literatuur (500)
maatschappij (73)
mannen (2)
milieu (7)
misdaad (23)
moraal (19)
muziek (414)
natuur (20)
oorlog (17)
ouders (1)
overig (11)
overlijden (21)
partner (2)
pesten (5)
politiek (48)
psychologie (59)
rampen (8)
reizen (16)
religie (121)
schilderkunst (82)
school (5)
sinterklaas (4)
sms (1)
snelsonnet (1)
spijt (2)
sport (17)
taal (22)
tijd (26)
toneel (3)
vakantie (5)
verdriet (6)
verhuizen (1)
verkeer (6)
voedsel (3)
vrijheid (20)
vrouwen (11)
welzijn (15)
wereld (26)
werk (13)
wetenschap (25)
woede (4)
woonoord (5)
ziekte (32)

tabblad: beschouwingen

< vorige | alles | volgende >

beschouwing (nr. 3448):

Paravisie, oktober 2018

In het spirituele magazine 'Paravisie' van deze maand staat het artikel 'De energetische wereld van Jomanda', geschreven door Willem Jan van de Wetering, die vier jaar een radioprogramma met Jomanda maakte. Verder schreef hij twee boeken met haar over de spirituele wereld. In 2018 verscheen zijn boek 'Contact met je gids'. Dit boek ligt in het verlengde van zijn idee, dat een fenomeen als Jomanda misschien wel overbodig is geworden, want we kunnen het nu zelf. Willem Jan zegt: 'Nadenken deed Jomanda zelden. Haar Goddelijke wereld was er gewoon en ze deed wat die haar ingaf. Daardoor kon zij heel veel gidsen en begeleiders tegelijk in contact brengen met de mensen die hulp nodig hadden. Jomanda was ook hoog afgestemd, waardoor veel entiteiten via haar contact met andere mensen konden leggen. Jomanda gaf de antwoorden door die zij doorkreeg vanuit de andere wereld. Meestal waren dat de gidsen van die persoon en soms specialisten op een bepaald gebied.'.

Jomanda is geboren als Johanna (Joke) Wilhelmina Petronella Damman op 5 mei 1948 in Deventer. Haar achternaam associeer ik meteen met de roman 'Terug tot Ina Damman' uit 1935 van Simon Vestdijk, waarin de scholier Anton Wachter verliefd is op Ina Damman (in werkelijkheid Liesbeth Koning), die zijn verliefdheid niet beantwoordde. In Joke's jeugd ontmoette ze de Joodse, paranormaal genezer Gerard Croiset (1909 - 1980), die voorspelde dat zij later met haar handen vele genezingen zou verrichten. Niet geheel toevallig staat er ook het artikel 'Het mysterie Croiset' in deze Paravisie, geschreven door de hoofdredacteur Niels Brummelman. Gerard's dochter Nannie Veerman-Croiset heeft de praktijk van haar vader voortgezet.

Jomanda las het werk van de paranormale schrijver Jozef Rulof (1898 - 1952) en ze is helderziend, -voelend en -wetend. Jomanda is hoe dan ook steevast dé grootste pionier op paranormaal gebied, die Nederland in beweging heeft gekregen. Velen zaten wekelijks aan de radio gekluisterd en velen bezochten haar genezingsbijeenkomsten in Tiel en andere steden. Zelf bezocht ik haar in Nijmegen, Rotterdam en Vlaardingen. Ik heb daar eerder over geschreven. Ze beleefde echt hoge pieken aan populariteit, al waren er destijds ook al vele, kritische, sceptische en cynische tegengeluiden. Mensen die haar optredens maar hocuspocusgegoochel en oplichterij vonden, maakten haar op valse manieren belachelijk. Die mensen waren vaak bang voor de onzichtbare werelden, die zij opriep. Ze waren er dan ook als de kippen bij, toen de Sylvia Millecam affaire ontstond.

Sylvia Maria Millecam (1956 - 2001), comédienne/actrice/zangeres/presentatrice, studeerde aan de Toneelschool in Maastricht. Daarna was ze lid van Toneelgroep Amsterdam, Globe en het Publiekstheater. Ze werd ontdekt door Aart Staartjes en ze speelde o.a. in 'Het Klokhuis'. Sylvia kreeg borstkanker en het was noodzakelijk dat zij een borstamputatie en chemotherapie zou aangaan, maar zij liet zichzelf o.a. door Jomanda vertellen, dat ze geen kanker had, maar een bacteriële infectie. Sylvia's vader, die in 1997 was overleden, had tevergeefs een chemokuur ondergaan, wat zij niet wilde. Jomanda zou Silvia geadviseerd hebben de behandelingen tegen borstkanker te stoppen en voor alternatieve geneeswijzen te gaan. In 2013 is Jomanda officieel vrijgesproken. Ze is door vele rancuneuze kortzichtigen onterecht verguisd en verketterd en buitensporig onredelijk afgestraft.

Momenteel gaat het erg slecht met Joke, die sinds enkele jaren in Canada woont. In 2014 eindigde daar de relatie met haar verloofde, die naar Nederland terug keerde. Ze is ernstig vermagerd en ze eet nauwelijks. Ze weegt onder de 40 kilo en ze leeft van lauw water. Haar vriend Johan Vlemmix pleit ervoor om haar niet meer te veroordelen, zodat ze zonder negatieve haatdragenden weer in Nederland kan wonen. 'Wie van jullie zonder zonde is, mag de eerste steen werpen!', zegt Jezus nog steeds. Bovendien was het ook de verantwoording van Sylvia zelf om alleen voor de alternatieve geneeskunst te kiezen. Door haar als slachtoffer van Jomanda te presenteren, ontken je haar vrijgevochten en bewust krachtdadige, vrouwmoedige ziel. En er bestaat ook nog zoiets als vergeving en genade. Verder geloof ik niet in schuldkwesties en opgelegde boetedoening door onbekwame mensen en eenkennige, gevoelloze horken.

Rest mij natuurlijk wel te vertellen, dat mijn jongste broer ook in deze Paravisie staat. Op vijf pagina's verhaalt hij over zijn mystieke ervaring, die hij op zijn 22-ste heeft meegemaakt. Via het oog van een koe raakt hij verlicht. Hoe en wat hij daarbij allemaal ervaart, beschrijft hij op adembenemende wijze. Op sjamanistische wijze duikt hij de waarheden van het Eeuwige Walhalla in. Hij heeft het Eeuwige Moment van Helder Zien gevonden. Hij vergelijkt het met een zweethutceremonie, waarna je nooit meer dezelfde bent en herboren bent. Het dualisme is voorgoed verdwenen. Hij heeft volkomen achter de aardse schijnwerelden gekeken en hij is voortaan een wetende onkwetsbare kwetsbare. Volgens mij was dit nog voordat hij naar Body & Soul trainingen op Venwoude ging en voordat hij de boeken van Osho las. Dit sluit mooi aan bij de mening van Willem Jan, dat wij in wezen geen paranormale genezers meer nodig hebben, omdat wij onze eigen paranormaal genezers kunnen zijn. Voor mijn broer gaat dat nog een stuk verder, want hij is door empirisme een ware mysticus geworden,

Schrijver: Joanan Rutgers, 03-10-2018Geplaatst in de categorie: welzijn

Deze inzending is 32 keer bekeken

4/5 sterren met 1 stemmen.Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:Bet Weter
Datum:03-10-2018
Bericht:Wat een koeienoog al niet vermag. Doet me denken aan het gedicht van K. Schippers:
Een koe
is een merkwaardig beest
wat er ook in haar geest
moge zijn
haar laatste woord
is altijd
boe


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)