Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

postzegels verzamelen

Een suffe man uit Dordrecht verzamelde nog steeds postzegels.
Ach wat valt er nog anno 2010 nog aan te beleven mopperde zijn vrouw Corrie.
Elke dag wanneer ze met de stoffer en de blik de gevallen postzegel opstofte met Adolf Hitler erop die een lief hertje knuffelde ergerde ze zich aan de verzameldrift van haar man.

Nu zei ze dan, die Hitler heb je al in het blauw met dat hertje, ook al in het groen met knuffelhert en ook al in het zwart. Man hoeveel van die Hitlers die een boshertje vertroetelen, ik geloof dat hij haar een glas melk geeft heb je al in je verzamelboek? Ik geloof 400 keer dubbel in alle kleuren, behalve Hitler in het grijs met hertje heb ik nog niet.

Maar vrouwlief ik houd van de grote driehoekzegels. Vroeger kon ik die kopen bij de snoepman. Die zegels zaten dan in een verrassingszakje samen met een plak kauwgom. Ze kwamen meestal uit Mongolië. Met fluorescerende afbeeldingen van mestkevers erop, of doodgraverskevers in alle metaalglanskleuren.

Of van een Lieveheersbeest met drie stippen. In pracht- en praalkleuren.
En dan is er nog de kleine oorwurmzegel op kleine getande driehoek en de grote oorwurmzegel op groot formaat. Ook een driehoekzegel met een gele fladderende vlinder. En ik heb ook nog postzegels met heel veel citroenvlinders en koolwitjes.

Maar mijn lieve man als ik aan postzegels denk dan denk ik aan die bijna oneindige uitgifte uit onze automaten van de Koningin Julianakoppen.
Koningin Julianakoppen in het oranje en Koningin Julianakoppen pimpelpaars, lila, groene Juliana en Koningin Julianakoppen in donkerdiepblauw van vijfentwintig cent.

En natuurlijk de postzegel met de Nederlandse fabrieksjongen die hagelslag maakt voor onze boterham, Nederlandse uitgifte rond 1950. En ook niet te vergeten die Nederlandse postzegel met die fabrieksmeid. Die maakte schoenenhakken en steunzolen. Dat is lief ja! Zo hoort het!
Dat God maar weer Zijn Water over Zijn akker mag laten vloeien!

Ach vrouw, weet je de Nederlandse heilige zoete jongen die geknield zit bij een pontpostzegel en die samen met de vissen met hun zoete gebedslippen nog bidt voor ons op de wereldpostzegel, uitgifte rond 1952. En zuster met konijnzegel en onze nationale schilders met kleurenpalet afgebeeld, je ziet ze niet meer. Behalve de vissen dan in onze vele Nederlandse wateren die nog steeds voor ons bidden, voor God. Ze houden ook van alle zwarte heiligen,alle gele heiligen en alle rode heiligen in de hemel, ze houden gewoon van iedereen en de grootste heilige. En ook van Kortjakje maar die moet meer naar de kerk gaan!

Goed mijn lieve man nu ik al je postzegels heb mogen aanschouwen in schooljuffrouwkleuren, in scheepszeepkleuren tot aan de Turkse militaire verpleegsters toe vraag ik aan jou hoe je de nieuwe lichting Nederlandse postzegels vindt?

Enkel en alleen maar Donald Duck vrouw! Het is allemaal Donald Duck op de Nederlandse postzegels van de laatste 40 jaar. Knijp mij een citroen uit vrouw!
Oh wat betreurenswaardig is het gesteld met het niveau in Nederland!
Ja, enkel en alleen op onze nationale postzegels Donald Duck in zijn toeter, Buurman Bolderbast doet het met buurman Bolderbast.
Goofy Duck eet een appel, Truus Geluk schreeuwt bij de tandarts op postzegel, Guus Geluk met lottoballen en Snavel Duck en Oma Duck aan de taart.

Ja, oma Duck op de tractor schranst aan een taart en behoorlijk onbehoorlijk doet ze dat! En Donald Duck die glasscherven opstoft met zijn stoffer en blik.

Schrijver: cornil, 22 april 2010


Geplaatst in de categorie: hobby

3.2 met 8 stemmen 900Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
josiene
Datum:
22 april 2010
ik vind 't leuk!, heeft u ook Plantaplaatjes?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)