Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Schrijfwerk

Schrijfwerk is vooral een geestelijke vorm van werken en wordt als zodanig tot op de dag van vandaag ernstig ondergewaardeerd. Behalve als je natuurlijk onder een groot deel van de bevolking succes hebt, dan ben je ineens wel de man of vrouw. Als je er veel geld mee verdient, dan stijg je opeens wel in waarde, wat natuurlijk een fata morgana is. Net zo moeilijk voor velen om te begrijpen dat geld een spiritueel bedankmiddel is.

In de huidige, maar ook in de historische tijd, zijn er altijd massa's mensen geweest, die werkeloos waren, niet konden werken of moesten bedelen of zelfs stelen. Dat geestelijke adel niets van doen heeft met een aangepaste, culturele baan of jezelf fysiek naar de knoppen werken, is voor velen niet te bevatten. Dat er in deze wereldwijde crisistijd velen hun banen verliezen, kan sommigen niet deren. Baanlozen zijn in de ogen van velen nog steeds losers en afgedankte klunzen. Terwijl de maatschappij hen simpelweg heeft uitgekotst en zij daar niet om gevraagd hebben.

Neerkijken op mensen, die vanwege hun psychische gesteldheid niet kunnen opboksen tegen de eisen van het algemeen aanvaarde werkklimaat is hemeltergend en mensonterend. Hun kortzichtige, inzichtloze en brute vooroordelen zijn een ramp voor de oprechte mensheid. Terwijl globaal gezien vrijwilligerswerk steeds meer waardering krijgt en humanisten de minder bedeelden wel waarderen om wat zij nog wel kunnen.

Ik ben inderdaad arbeidsongeschikt verklaard (inmiddels durf ik dat fier openbaar te maken, daar mijn borderline persoonlijkheidsstoornis daarvan de reden is met de nodige ellende van dien, waarover ik nu niet wil uitweiden) en ik durf inderdaad de rijkste man op aarde aan te klagen, omdat ik mij meer dan voldoende verdiept heb in hoe de handel en wandel op deze aardkloot werkt.
Als literair schrijver heb ik mijn sporen volop verdiend, maar het schijnt dat sommigen dat nog steeds tergt. Tja, roem werkt altijd anders dan je verwacht! En daarbij, roem is een suikerspin, je hapt het weg en je krijgt er cariës van. Toen ik een tiener was kreeg ik een uitkering en mijn broer en schoonzus verguisden mij daarom, want zij werkten hard als politie-agent en Randstad-medewerkster. Ik voelde me door hen door het slijk gehaald en als mens zwaar vernederd. Beiden zijn later verarmd geraakt en diep in de schulden gekomen. Ze leefden op te grote voet, terwijl ik met mijn magere uitkering altijd wist quitte te spelen. Inmiddels is hun visie over mij natuurlijk bijgesteld.

Weer een misvatting is dat arbeidsongeschikten en werkelozen niets uitvoeren, want zij leveren wel degelijk positieve dingen aan de samenleving, alleen gebeurt dat vaak in het verborgene. Zo kan een schijnbaar onnuttige drugsverslaafde veel meer goeds doen dan een overbetaalde directeur van een of andere fabriek.
We moeten leren de schijnvertoningen te doorzien en minder neerkijken op nederige beroepen en als onwaardig beschouwde groeperingen. Iemand die klakkeloos een halve zak patat in een afvalbak gooit en zich suf rookt aan peperdure sigaretten heeft volgens mij geen recht van spreken als het over duurzaamheid en medemenselijkheid gaat.
Rijken verrijken zichzelf niet alleen, ze vernederen ook nog eens de minderbedeelden. Zichzelf rijk wanenden doen hetzelfde. Trappen naar onderen.

Alleen God weet hoeveel een menselijk individu heeft gewerkt op zijn en haar manier om elkaar positief te dienen, daar doet de zichtbare status niets aan toe of af. Een ander mens veroordelen is uit den boze, daar was Jezus Christus heel helder over. Daarom ook ben ik een vurig aanhanger van de Christusgeest, die heden ten dage meer dan ooit aanwezig is. Zondeboktheorieën kwijnen vanzelf weg. Kwade tongen verbranden zich aan hun eigen duivelshete kwaadsprekerij.

Lieve mensen, ga gewoon en getrouw door met jullie positieve werkzaamheden, in welke setting dan ook, en laat jullie niet vloeren door jaloerse en primitieve leugenaars. Het eindoordeel ligt godzijdank bij God!

Schrijver: Joanan Rutgers, 30 januari 2013


Geplaatst in de categorie: moraal

2.5 met 11 stemmen 163



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)