Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Op de vlucht/De vluchtwegen van een kind

Plotseling keek ik onlangs door de openslaande deur van Fitnesscentrum "Stuyvesant" in Tilburg in het totaal veranderde en verouderde gezicht van mijn jeugdvriendin, die mijn naam draagt: "Ineke".

Ineens ben ik 50 jaar terug in de tijd en doorkruis ik met haar de grauwe straten van onze arbeiderswijk.
Met onze rijke kinderlijke fantasie hadden we ons een fictief, imaginair gangenstelsel onder de stad geschapen, een labyrintisch circuit onder het alledaagse plaveisel van de straten, waarin we naar wens konden onderduiken als we stil bleven staan en het toverwoord "Ondergrondse doorgang" uitspraken.

Overigens zouden iedere avond ongetwijfeld de uilen aan ons geopende slaapkamerraam komen die ons mee zouden voeren naar verre streken, naar een sprookjesrijk onder de indigoblauwe nachthemel

En - Ineke's moeder heeft het geboekstaafd - inderdaad waren we eens werkelijk weggelopen. Ik droeg het helgele vest en we brachten het tot het Piusplein waar een klok met ouderwetse zwarte letters het tijdstip kwart voor tien aangaf. De buurt was in rep en roer en iedereen werd ingezet om ons te zoeken. Toen we gevonden waren was mama woedend.

Toch vond ik het slaag altijd zo gewoon. Het hoorde er nu eenmaal bij. Werd niet ieder klasgenootje op soortgelijke wijze thuis afgeranseld?

Schrijver: I. Broeckx, 22 februari 2014


Geplaatst in de categorie: kinderen

4.0 met 3 stemmen 97Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)