Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

LATE UITLEG

Met mijn vijfenzestig jaren ben ik een jongbejaarde.
Boven mij schemert een donkerblauwe hemel, die op komende levensavond duidt. Daarachter zie ik de einder als een zwarte bergketen: vragend en wachtend duister.

Vlak voor mij ligt een bruine vlakte, verzoekt om rustig toe te kijken. Ergens, in het midden ervan, begint de grond enigszins te bollen. Er ontstaat een kleine ronde krater. Uit dat donkere gat verrijst een ranke boom met fris lover van eeuwig jeugdig groen.
Die boom draagt rode vruchten, die in mijn verleden langzaam groeiden, ofschoon ze onbekend waren. Nu bieden ze zich smakelijk en gerijpt aan, vertellend van hun lange geschiedenis.
Hoe opbeurend is hun verklaring, die ze heden geven!

Schrijver: Han Messie, 14 januari 2017


Geplaatst in de categorie: individu

3.3 met 3 stemmen 98Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
15 januari 2017
Je integere ziel is eeuwig jong, Han, hoe aards oud je ook wordt. Ik ben nog steeds verwant met jouw jeugdige gedichten, die jouw ziel blijvend jeugdig weten te houden. Mooi hoe je jouw vernieuwingsmagie weet te duiden. Veel oude mensen beleefden hetzelfde en werden naarmate het verstrijken van hun levensjaren innerlijk/zielsmatig steeds jonger. Vele ouderen gingen weer terug naar het kind in henzelf. Het kind-zijn en het kind-blijven is filosofisch gezien werkeijk het hoogste goed. Ondanks de vele diepzinnige boeken, doe ik heb gelezen, blijft mijn kindse visie superieur.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)