Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Herinnering aan "onze" berkenboom.....

Hoe levendig herinner ik me hoe in het kleine tuintje van ons arbeidershuisje waar wij in 1959 gearriveerd waren na onze verhuizing vanuit het kapitale pand waarin ik mijn vroegste jeugd had doorgebracht, zich een berkenboom verhief en zij haar takken die ontsproten aan de zwart-wit-gemarmerde stam "opgewekt" en "optimistisch" ten hemel uitstrekte.....

(Ook de geur van stijfsel en behangerslijm zal me altijd aan onze verhuizing herinneren. Mama had op ooghoogte in ons slaapkamertje een bonte strook met kleurige afbeeldingen doen aanbrengen en aan de hand daarvan zongen we kinderliedjes voor het slapengaan)

De blaadjes van onze boom ritselden zachtjes onder het briesje van alle seizoenen en ik tekende haar fijne vertakkingen en bladertooi na in mijn schetsboek.

Onze moeder hield ontegenzeggelijk veel van "haar" berkenboom en sloeg haar liefdevol gade als zij haar zomertooi ontvouwde en als zij in de winter kaalheid droeg

Het sneed ons door het hart toen latere bewoners meedogenloos het kapmes aan de stam van onze boom legden....

Schrijver: I.Broeckx, 3 maart 2017


Geplaatst in de categorie: natuur

2.7 met 3 stemmen 65Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 maart 2017
De (zilver)berk is één van de mooiste bomen op aarde en de zilverwitte bladeren schijnen als witgoud in de zon. Ik weet nog hoe de mij zo enorm dierbare Japanse kersenboom werd gesloopt. Het was alsof mijn hart uit mijn body werd gerukt en ik droom nog vaak vol weemoed van hem/haar.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)